Päivän MM-poiminta: palaako Jenkit juurilleen?

Eilen nähtiin MM-kisojen suurin yllätys, kun Valko-Venäjä kaatoi Yhdysvallat maalein 5-2. Upeasti kisat aloittanut jenkkilauma on edelleen ehdolla lohkovoittajaksi, mutta tappio teki B-lohkosta vähintäänkin kimurantin.

Jenkit lähti tähän turnaukseen altavastaajana, sillä joukkueesta uupuvat suuret tähdet. Ainoastaan puolustuskalustosta löytyy isoja nimiä, mutta esimerkiksi hyökkäyspäässä Jenkkien nimilista on melko vaatimaton. Tästä ei koitunut ongelmaa – päinvastoin – Jenkit on pelannut parempaa kiekkoa kuin moneen vuoteen MM-jäillä. Joukkue kaatoi kolmessa ensimmäisessä ottelussaan Suomen, Venäjän ja Norjan, minkä vuoksi Jenkkien lohkovoitto oli jo melkein kuulutettu kirkossa.

Eilinen Valko-Venäjä-tappio muutti kuitenkin asetelmia: näin ollen B-lohkon kärkinelikko on yhden pisteen sisällä ja kaikilla neljällä on mahdollisuudet lohkovoittoon. Jenkkien loput lohko-ottelut ovat kuitenkin selvästi helpompia, sillä heillä on enää vastassaan Slovenia, Slovakia ja Tanska, joka mittaa Yhdysvaltain kunnon tänään.

Suomi kohtaa vielä Venäjän, Valko-Venäjän ja Slovakian, joten Leijonilla on luvassa huippukova rutistus ennen pudotuspelejä. Jenkkien tilanne näyttää vielä hyvältä, mutta miten joukkue reagoi eiliseen tappioon?

Onko nuori joukkue menettämässä otettaan, vai oliko kyseessä vain yksittäinen heikko ottelu? Tänään nähdään viitteitä joukkueen lopputurnauksesta, sillä jos laahustus jatkuu, on joukkueen ympärille asetettu useampia kysymysmerkkejä.

Tanska on tänä vuonna heikolla joukkueella liikenteessä eikä heidän pelinsä ole lähtenyt missään vaiheessa liitoon, mutta joukkueella on huimat panokset, minkä vuoksi juuteilta voidaan odottaa parempaa kiekkoa. Tanska ja Slovenia ovat nimittäin ehdolla putoajiksi, minkä vuoksi Jenkit saa tänään vastaansa taistelevan ja yritteliään joukkueen.

Yhdysvallat tuskin säikähti eilistä tappiotaan ja joukkue palaa tänään todennäköisesti omalle tasolleen, mutta vaara on olemassa: joukkue on nuori ja kokematon, mikä tuottaa pakostakin pieniä ongelmia. Vaikka joukkueen monet nuoret ovatkin pelanneet jo NHL:ssä, ei se tee vielä heistä kokeneita tai rutinoituneita pelaajia. Sen vuoksi onkin olemassa mahdollisuus, että yksi heikko ottelu muutti Jenkkien turnauksen suunnan.

Päivän betsipoiminnat:

Tänään on betsaajille hankala päivä, mutta luottoa löytyy, kuten aina. Eilen sukellettin kuuluisiin syviin vesiin ja sananlasku niin lähellä, mutta niin kaukana kajahti korkealta ja kovaa.

Slovenia – Norja : Mathis Olimb pisteet yhteensä

Merkki: yli 0.5
Kerroin: 1.80
Norja sai Slovakia-voitosta ison buustin ja joukkueella on mahdollisuudet vielä jatkopeleihinkin. Norjalaiset nappaavat tänään ottelussa hallinnan ja kapellismestarina toimivat Patrick Thoresen ja Mathis Olimb. Norjan kärkimiehet saavat vastuuta ja Slovenian pakkien hitaus edesauttaa taitavan kaksikon tehtailua. Norja tekee maaleja ja niissä jossain on mukana myös Olimb.

Tshekki-Itävalta +3.5

Merkki: 1
Kerroin: 1.85
Itävalta ei näissä kisoissa juhli ja turnausisäntä Tshekki jyrää tänään voittoon. Tshekin loistava hyökkäys laittaa itävaltalaiset nippuun ja ottelussa on ainekset isoonkin eroon.

Saksa – Latvia : Maalien lukumäärä

Merkki: alle 4.5
Kerroin: 1.85
Tässä ottelussa on isot panokset ja molemmat janoavat voittoa. Kummallakin joukkueella on tiivis puolustus, joka takaa tänään vähämaalisen ottelun.

USA – Tanska : Torey Krug tekee maalin

Merkki: kyllä
Kerroin: 3.20
Jenkkipakki Krug pelaa isoja minuutteja ja saa jokaisessa ottelussa maalintekopaikkoja. Krug pistää vielä kovalla prosentilla limppua uuniin eikä Torey-poika erehdy tänäänkään. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kohde.
Yhteiskerroin 19.71. Laitamme kohteet sisään normaalisti triploina sekä yhdistelmänä.
Kohteiden ja kertoimien lähteenä on käytetty Betsson.com -sivustoa.