Penguins on kaatumassa keskenkuntoisten peluuttamiseen

Runkosarjan vahvalla vireellä lopettanut Pittsburgh Penguins aloitti pudotuspelit tehokkaasti, mutta toinen ottelu oli suorastaan heikko. Tuohon kamppailuun paluun teki Evgeni Malkin.

Penguinsin ja Rangersin sarjasta on takana nyt kaksi ottelua. Sarja siirtyy New Yorkiin tasatilanteessa 1-1, mikä on hyvin kuvaavaa, sillä etenkin Penguinsilla on allaan hyvä ja heikko suoritus.

Ensimmäisessä kamppailussa Penguins sai ensimmäisen ja toisen erän loppuun tärkeät pukukoppimaalit. Jeff Zatkoff pelasi pingviinien maalilla unelmapelin. Meno vaikutti samalta kuin runkosarjassa.

Olli Määttä oli osallisena jo ensimmäisessä kamppailussa, mutta toisessa suomalainen suoriutui kerta kaikkiaan heikosti. Määttä ei ole vielä siinä pelikunnossa, että hän pystyisi Kris Letangin vierellä pelaamaan lähellekään kärkiminuutteja. Toisessa ottelussa Letang pelasi vajaat 33 minuuttia, Määttä alle 17.

Määtän musta hetki sattui Rangersin 1-1-tasoituksen ja 2-1-johtomaalin tienoille. Pudotuspeleissä ikävä kyllä heikot suoritukset painetaan paksummalla tussilla. Määttä keskenkuntoisena sekoitti puolustajien peluutusta. Tästä ääriesimerkkinä Trevor Daleyn nappaama tehotilastonoteeraus -4.

Pahemmin keskenkuntoisen peluuttaminen näkyi hyökkäysosastolla. Evgeni Malkin pelasi ottelussa lähes jokaista paikkaa ja muutamasta näppärästä jätöstä ja lättysyötöstä huolimatta kokonaissuoritus jäi vaatimattomaksi.

Malkin on sellainen pelaaja, joka tekee vierellä olevista pelaajista parempia. Yleensä. Nyt näin ei tapahtunut. Siinä sivussa meni koko joukkueelta toinen kohtaaminen ohi.

Nyt joukkueet ovat saaneet muutaman päivän siirtyä Isoon Omenaan ja harjoitella tulevan yön kamppailua varten. Ehkä tämä aika riitti Malkinille sisäänajoon ja tuloksena magiikkaa Magnitogorskista.

New York Rangers vs. Pittsburgh Penguins klo 02:05 alkaen.

Tämän ja muiden kiihkeiden Stanley Cup -pudotuspelien kyytiin pääset Viaplay-palvelussa.

Kansikuva: Getty Images