Petteri Wirtanen: ”Makee ilta tulossa”

Viime viikon perjantaina Jokereiden kanssa kaksivuotisen sopimuksen solminut Petteri Wirtanen debytoi tänään Jokeri-paidassa täpötäyden Hartwall Arenan edessä. Faneille.com kävi haastattelemassa miestä ottelua edeltävän päivän jääharjoitusten yhteydessä.

Petteri, vajaa viikko takana Jokereissa. Mitkä ovat fiilikset? 

– Oikein hyvä fiilis on, into on kova huomiselle. Hyvä tekemisen meininki ja hyvin olen päässsyt porukkaan mukaan, niin mikäs tässä.

Debytoit täpötäyden hallin edessä, minkälaisia ajatuksia se herättää? 

– On varmasti makee ilta on varmasti tulossa. Pelaajana (kun) pystyy nauttimaan tämmösistä, niin se myös kehittää. Toivottavasti saadaan otettua kova päänahka ja sitä kautta boostia tuleviin koitoksiin.

Minkälainen ottelu torstaina on luvassa? 

– Me tiedetään, että siellä on taitoa, mutta sehän on myös aggressiviinen joukkue. Ne pyrkii pelaamaan kiekon kanssa, ja jos me pystytään kontrolloimaan peliä ja pitämään ne (pelin) ulkopuolella, uskon että pystymme tekemään voittoon tarvittavat maalit.

Millä eväin SKA-kaatuu torstaina? 

– Pitää olla pykälän edellä peliä. Hyökätessä pitää miettiä jo puolustamista ja puolustaessa hyökkäämistä, sitä kautta päästään nopeasti iskemään. Siinä on hyvät lääkkeet.

Treenasitte paljon erikoistilannepelaamista (keskiviikon jäillä). Onko sitä painotettu SKA-ottelua varten? 

– Erikoistilannepelaaminen on aika iso osa peliä. Monesti 5 vs. 5 -peli on tasan, ja jos pystyt kaivamaan yhden maalin ylivoimalla ja pitämään av:lla nollat, pelit ratkeaa usein sitten siihen.

Minkälaisessa roolissa sinut Jokereissa tullaan näkemään? 

– Rooli on olla osa joukkuetta. Pelillinen anti on se, että tuon tasapainoa ja energiaa peliin. Erikoistilannepelaamisessa tuon osaamista alivoimalle ja aloituksiin. Näistä asioista lähdetään liikkeelle ja kauden edetessä lähdetään sitten (roolia) kasvattamaan.

Tsekkaa ennakko Jokerit-Pietarin SKA -otteluun tästä.