Petteri Wirtanen vahvistamaan Jokereita

Perjantai toi mukanaan melkoisen siirtopommin, kun Sveitsin Fribourgissa alkukauden kiekkoillut Petteri Wirtanen siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Helsingin Jokereihin.

Kahden suunnan sentteri paikkaamaan McLeania

Wirtanen astuu täydentämään Jokereiden keskushyökkääjäosastoa, nimenomaan alemmissa ketjuissa. Alkukaudella 20 ottelussa tehot 1+1 kerännyt kanadalainen Kurtis McLean ei jatka helsinkiläisseurassa, joten Jokereiden alempien ketjujen pelipaikoista kamppailevat nyt Wirtanen, Riku Hahl ja Johan Harju. Todennäköisesti Wirtanen astuu rotaatioon Harjun kanssa, Hahlin pelipaikka neloskentän keskellä lienee jiirissä.

-Wirtanen on erittäin luotettava suomalainen kahden suunnan sentteri, joka on tottunut kansainväliseen peliin niin KHL:ssä kuin maajoukkueessa. Olemme iloisia, että saamme hänet mukaan ryhmäämme, luonnehtii Jokereiden GM Jari Kurri seuran sivustolla.
Wirtasella on aiempaa kokemusta KHL:ssä kahden kauden ajalta ukrainalaisjoukkue Donbass Donetskista, ja tilillä on myös NHL-otteluita Anaheim Ducksin riveissä. Liigassa hän on pelannut HPK:ssa ja HIFK:ssä, joissa molemmissa hän voitti SM-kultaa. Wirtanen oli mukana myös viime kevään Minskin MM-kisoissa Leijonien paidassa.