KHL: Traktor – Jokerit -otteluraportti

Viaplay LogoKHL-ottelut suorana Viaplayn ja Viasatin kautta.

Ensimmäisen erän paras paikka tulee Anton Glinkinille, joka leikkaa hyökkäysalueella keskelle ja on käytännössä nokikkain Janis Kalninsin kanssa, mutta Kalnins seuraa hyvin mukana ja torjuu. Jokerit on toimittanut paljon kiekkoja maalille ja pyrkii riistämään kiekkoja jo Traktorin hyökkäysalueella.

Pelin tempo ei ole ollut kovin korkea ja nopeille luistelijoille olisi tilausta. Steve Moses on päivä-päivältä-seurannassa edellisen ottelun taklauksen jäljiltä, joten Geoff Platt on hänen paikallaan kakkosketjussa.

Ensimmäinen erä pääosin Jokereiden hallinnassa. Traktor puolustaa viisikkona tiiviisti ja Vasiliy Demchenko on torjunut varmasti. Demchenkolle ensimmäisessä erässä 14 torjuntaa, Kalninsille 9. Erätauolle tilanteessa 0-0.

Toisessa erässä Jokereiden hallinta jatkuu ja viisi minuuttia on pyöritty Traktorin alueella. Parhaiten painetta on luonut Jokereiden nelosketju Pihlström-Niemi-Anttila. Traktorin hyökkäykset ovat kovin yksipuolisia, mutta toisaalta Jokereiden tiivis puolustuspeli ei ole antanut montaa mahdollisuutta. Ottelun puolivälissä tilanne on edelleen maaliton ja kumpikaan joukkue ei ole saanut yhtään jäähyä.

32, minuutilla Jesse Joensuu lähtee pienestä koukkaamisesta jäähyaitioon. Ns. NHL-tason vihellys, sillä pienestäkin häirinnästä käsille annetaan helposti jäähy NHL-kaukaloissa. Jokerit selvittää alivoiman varsin helposti. Vain Traktorin Jonas Enlundin ajo maalille aiheutti hieman ongelmia ylivoiman alussa. Traktor koetti rakentaa tilanteita nopeilla syötöillä.

Sekunti ennen toisen erän loppua Jesse Joensuulla on edessään aivan tyhjä maali, mutta laukaus lähtee keskelle maalia ja Demchenko liukuu sivuttain ottaa unelmatorjunnan hanskalla. Paikan tarjoili Brian O´Neill. Kaksi erää pelattu, 0-0. Demchenkolla on nyt 27 torjuntaa, Kalninsilla 16.

Kolmannen erän alussa toistaiseksi paras paikka tulee O´Neillille, joka pääsee leikkaamaan Demchenkon parran alle John Normanin tarjoilusta – ei vieläkään maalia. Jokereille ottelun ensimmäinen ylivoima, kun Alexander Rybakov saa kaksi minuuttia koukkaamisesta.

Alex Grant tulittaa ylivoiman aikana moneen otteeseen viivalta, ei tulosta. O´Neill, Peter Regin ja Jesse Joensuu saivat hyvän paineen ja paljon laukauksia, vain maali puuttui. Traktorin tulikuuma maalivahti Demchenko pitää Traktorin tasatilanteessa. Myös toinen Jokeriviisikko pelaa hyvän ylivoimavaihdon ja jatkaa hurjaa painetta viidellä viittä vastaan. Ei vieläkään maalia. Demchenkolla on 45 torjuntaa, kun 3. erää on pelattu reilut seitsemän minuuttia.

Erona aikaisempiin peleihin on Jokereiden puolustuksen huomattavasti maltillisempi tukeminen hyökkäyksissä ja paikanvaihtopeli on sujunut hyvin, joten ylivoimahyökkäyksiä ei ole tullut.

Traktor koettaa hyödyntää tilanteita kääntämällä peliä nopeasti jos Jokereiden puolustajat tukevat hyökkäyksiä. Tommi Kivistö, Alex Grant ja Victor Lööv tukevat hyökkäyksiä välillä turhan hanakasti ja näistä on meinannut aueta paikkoja Traktorille.

Traktorin Vitali Kravtsov jää Jokereiden alueelle makaamaan, kun joukkuetoverin maila heilahti voimallisesti hänen kasvoihinsa. Mies talutetaan pois jäältä.

Kolmatta erää on jäljellä vain 3.22, kun Jesse Joensuu siirtää Jokerit 1-0-johtoon kauden 17. maalillaan. Viivalla Brian O´Neill jätti Sami Lepistölle ja Lepistö nousi maalin sivulle ja syötti Joensuulle, joka huitaisee ilmasta johtomaalin. Traktor aikalisä ajassa 58.53. Traktor ottaa maalivahdin pois, kun erää on jäljellä 55 sekuntia. Aloitus tulee Traktor-päätyyn, joten peli jatkuu viidellä viittä vastaan.

Jokerit tekee pitkän kiekon ja kelloon jää 20 sekuntia. Traktor voittaa aloituksen, mutta kiekko ajautuu Traktorin päätyyn. Nick Bailen toimittaa kiekon maalille, Kalnins kestää. Aikaa jää muutama sekunti. Jokerit voittaa 1-0 ja kasaa rivinsä erinomaisesti edellisen ottelun murskatappion jälkeen. Erittäin järkevää pelaamista.

Raimo Helminen toteaa haastattelussa hyväntuulisena, että tänään oli meidän päivä ja Traktorin maalivahti pelasi puolustuksen tuella hyvin. Jokerit nousi voitolla kahden pisteen päähän konferenssin 3. sijasta yhden ottelun Lokomotiv Jaroslavlia vähemmän pelanneena.