Radulov pimennettiin – Jokereille tärkeä voitto

Pudotuspelien konferenssin välierät ovat edenneet jo kolmansiin otteluihin ja Jokerit lähti kotihalliinsa kaksi tappiota niskassaan. Teemana oli voitto ja Alexander Radulovin pimentäminen. Molemmissa Jokerit onnistui, sillä helsinkiläisseuran voittosarakkeeseen tuli yksi täplä 3-2 lukemin eikä Radulovia päästetty hillumaan kiekon kanssa.

- Radulov pidettävä pois kiekosta, Westerlund vaatii (AOP)

– Radulov pidettävä pois kiekosta, Westerlund vaatii (AOP)

Ennen kolmatta välierää Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund painotti, että vieraiden tähtihyökkääjä Alexander Radulov on saatava kuriin ja pidettyä poissa kiekoilta. Siinä helsinkiläisseura onnistui suhteellisen hyvin, sillä venäläishyökkääjällä ei ollut mitenkään paras ilta ottelussa.

– Oikeassa suunnassa ollaan siinä. Mä en ainakaan nähnyt herraa niin vaarallisena ja energisenä, kuin on ollut näissä aiemmissa kohtaamisissa, Westerlund analysoi.

Pelipäällä ollessaan Radulov on vaarallinen hyökkääjä, joka iskee kiekon saadessaan. Tänään ei sellaista peliä häneltä nähty. Jokeriluotsi peräänkuuluttaa sitä, että venäläishyökkääjä ei jatkossakaan pääsisi kiekkoon.

– Se pitää vaan pystyä joka tilanne pelaamaan kerrallaan niin, että hän olisi mahdollisimman vähän kiekossa. Siinä me tänään suhteellisen hyvin onnistuttiin, Westerlund mietti.

Alexander Radulov ei saanut pisteitä maanantaina (AOP)

Alexander Radulov ei saanut pisteitä maanantaina (AOP)

Radulov tuntui läpi pelin käyvän hyvin lämpöisenä niin Jokereiden pelaajille kuin tuomareille. Osansa venäläinen sai myös helsinkiläisyleisöltä, sillä monta kertaa he muistivat TsSKA:n tähtipelaajaa vihellyskonsertilla. Ensimmäisessä erässä mies kävi myös sananvaihtoa Jokereiden vaihtoaitioon päin.

– Mä uskon, että enemmän hän saa virtaa siitä kun huudellaan ja pääsee esille. Sitä meidän pitäisi oikeastaan välttää. Mutta kiekkoja hänelle ei tarvitsisi antaa, Jokeriluotsi muistuttaa.

Tuomareita ei voi ennakoida

Alexander Radulov kävi monta kertaa juttusilla erotuomareiden kanssa, mutta samanlaisia juttutuokioita oli myös Jokereiden kapteenilla Riku Hahlilla. Moni tilanne menikin hieman erilailla kuin olisi voinut kuvitella. Pahempia mokia ei tällä kertaa tuomareille kuitenkaan tullut, mutta ei aivan nappisuorituskaan ollut.

– No tuomarit oli tänään sellaisia kuin ne näissä peleissä ovat olleet. Sitä ei aina osaa ennakoida, mitä sieltä tulee ja mistä vihelletään. Sen takia tuomarit on isossa roolissa, Westerlund puheli.

Radulov yritti vaikuttaa myös tuomareihin (AOP)

Radulov yritti vaikuttaa myös tuomareihin (AOP)

Muutamia kyseenalaisia tilanteita pelissä oli, mutta ei sellaisia, mikä olisi ottelun ratkaissut. Kertaalleen tuomarit kävivät neuvonpitoa keskenään, kuinka tilanne tulisi tuomita. Radulov kävi antamassa tilanteesta oman mielipiteensä, kuten myös Hahl. Tilanne koski sitä, kun venäläispelaaja laukoi kiekon puolustuspäästä suoraan katsomoon. Tällä kertaa siitä ei jäähyä tullut, mutta tilanne kertoi olennaisen siitä, mistä Westerlundkin puhuu.

Jokereille ottelun voitto oli iso, sillä jos TsSKA olisi tämän pelin nimiinsä vienyt, olisi helsinkiläisten nouseminen taistelemaan jatkopaikasta kokenut ison kolauksen. Tällä kertaa Jokerit nousi kolmannessa voittokantaan kiinni ja johto piti loppuun asti, vaikka moskovalaiset pääsivät jo maalin päähän pari minuuttia ennen loppua. Pelit jatkuvat tiistaina Hartwall Arenalla ja Jokereilla on toisen pakkovoiton paikka, että joukkue pääsee Moskovaan tasatilanteessa.