Sharksilla mahdollisuus siirtyä kuskin paikalle

Viidennen ottelun käsikirjoitus oli hieman villi, mutta lopputulema sopii Sharksille kuin surffarin jalka hain suuhun.

Penguinsin valmentaja Mike Sullivan haluaa joukkueensa laukovan paljon. Joukkue pelaa viisikkona niin hyvin yhteen, että laukaukset jopa lähtevät mallikkailta tonteilta. Mistään roiskimisesta ei ole kyse.

Se on kuitenkin selvää, että 40 laukaukseen mahtuu heikompiakin suorituksia. Kaikki, tai ainakin useimmat, pitää ottaa kiinni, jotta joukkue pystyy pelaamaan ottelun voitosta. Sharks-vahti Martin Jones on tässä urakassa onnistunut pääosin hyvin.

Taktiikassa on kylläkin juuri tämä esille tullut varjopuoli. Kun olet hallitseva joukkue, lauot paljon ja luot tilanteita, mutta limppu ei vain uppoa uuniin, esiin astuu turhautuminen. Lisätiedot Sidney Crosbylta viidennen ottelun loppuhetkiltä.

Nyt on isosti siitä kiinni, että ovatko pingviinit pystyneet nollaamaan täysin edellisen ottelun. Katkaisumahdollisuus kotihallissa ja hyvä flow päällä. Lopputuloksena viimeinen reissu Kaliforniaan. Kiristää pantaa.

Finaalien lopusta tekee äärettömän mielenkiintoisen se seikka, että haiparven ykköstykit ovat vieläkin hieman unessa. Joe Thornton on hämmästyttävän usein tehnyt kiekollisena väärän ratkaisun hyökkäyssinisen jälkeen. Pääasiassa aina haetaan toisesta aallosta vapaata lapaa, muta Penguins on ottanut sen pois. Konkari on harvemmin iskenyt kiekkoa päätyyn. Ja jos on, painottomalta puolelta on puuttunut tarpeeksi aggressiivinen ajo sisään.

Okei, nämä asiat ovat Peter DeBoerin heiniä.

Molemmilla joukkueilla on kiristysruuvissa jenkoja jäljellä. Kotikaukaloonsa palaavalla Sharksilla enemmän, joten tässä sarjassa käy äkkiä niin, että finaalien ensikertalainen siirtyy kuskin paikalle.

Vielä yksi nyanssi: Jos Sharks voittaa kuudennen ottelun, jopa runsain lukemin, miten käy Penguins-maalivahti Matt Murrayn pelifiiliksen? Näissä paikoissa parhaiden pitää olla parhaita. Mikäli pelifiilis konkretisoituu tulostaululle positiivisesti, muistona saattaa hyvin olla nimi Conn Smythe Trophyssa.

Siinä luulisi olevan motivaattoria.

Kuudes finaali sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 03:00 Viaplay-palvelussa.

Kansikuva: Getty Images