Siirtorumba antoi Jokiselle ja Timoselle uudet mahdollisuudet

NHL:n siirtoraja umpeutui ja pelaajakauppoja nähtiin jälleen kerran runsaasti. Yksi siirtyjistä oli Olli Jokinen, jolle kauppa oli jo kauden toinen. Myös Kimmo Timonen päätti pitkän jaksonsa Philadelphia Flyersissa ja vaihtoi kotiosoitteensa samaan osavaltioon kuin Jokinenkin.

NHL 2015 : PREDATORS VS CANADIENS JAN 20

Jokisen pudotuspelikokemus on olematon. (AOP)

Viime vuosina seurasta toiseen matkannut Jokinen allekirjoitti viime kesänä Nashville Predatorsin kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 2.5 miljoonaa dollaria vuodessa. Jokiselle luvattiin Predsissä keskushyökkääjän rooli, mutta suomalainen vietti aikansa kantrikaupungissa laidalla. Hänellä oli muitakin sopimuksia tuolloin tarjolla – rahakkaampiakin. Jokinen kuitenkin halusi Nashvilleen, mikä osoittautua lopulta huonoksi valinnaksi.

KalPa-kasvatti pelasi Preds-nutussa 48 ottelua tehoin 3+3, kunnes hänet treidattiin Toronto Maple Leafsiin. Torontossa oltiin valmiita kauppaamaan Jokinen saman tien seuraan, jossa suomalaisille olisi mahdollisuudet voittaa Stanley Cup – ja sellainen löytyi.

St. Louis Blues halusi ”OJ:n” ja hänet Blues myös sai. Jokisen 11. NHL-seura on joukkue, jolla on kaikki mahdollisuudet mennä keväällä pitkälle. 36-kuopiolainen on pelannut urallaan vain kuusi NHL-pudotuspeliottelua, joten siirto Nashvillestä Torontoon tuntui varmasti pahalle, sillä Preds on tällä hetkellä koko NHL:n kärjessä. Jokisen onneksi Maple Leafsilla ei ollut suunnitelmia hänen varallaan ja Olli sai vielä kerran mahdollisuuden yrittää menestyvässä seurassa.

Bluesin hyökkääjätilanne on hyvä eikä ”OJ:lle” pakosta löydy edes roolia St. Louisissa, mutta nyt hänellä on mahdollisuus olla pudotuspelijoukkueessa mukana ja hyvillä näytöillä napata myös rooli joukkueesta. Jokinen on kuitenkin edelleen laadukas kahden suunnan pelaaja, vaikka tehot ovatkin laskeneet rajusti.

Timosen aika loppuu

Jos pitäisi valita yksi suomalaispelaaja, jolle antaisi Stanley Cup -pokaalin, osuisi monen valinta Kimmo Timoseen. Suomalaispuolustaja  on luonut pitkän uran Nashville Predatorsissa ja Philadelphia Flyersissa, mutta mestaruus on kiertänyt miestä kaukaa. Timosella on suurella todennäköisyydellä menossa uransa viimeinen kausi, joten tämä kevät on miehen viimeinen mahdollisuus napata kirkkain kruunu.

39-vuotias Timonen ei pelannut tällä kaudella otteluakaan Flyersissa, sillä häntä kiusanneet veritulpat pitivät miehen sivussa pitkään. Chigaco Blackhawks kuitenkin nappasi suomalaisen riveihinsä ja Timonen teki paluun jäille intiaanipaidassa. Blackhawks on seura, jossa osataan voittaa mestaruuksia ja he ovat aina keväisin vahvoja, vaikka kokoonpanosta puuttuukin Patrick Kane.

Kuopiolaisen aika on loppumassa, mutta ainakin hän pääsee vielä kerran yrittämään mestaruutta. Philadelphia Flyersin pudotuspelimahdollisuudet ovat nimittäin melko laihat ja Blackhawks on tapojensa mukaan menossa kohti pudotuspelejä.

Kovia siirtoja

Meneekö Rangers Yandlen avulla tänä keväänä pitkälle (Getty)

Meneekö Rangers Yandlen avulla tänä keväänä pitkälle (Getty)

NHL:ssä nähtiin siirtorajalla isojakin kauppoja: muutamat seurat saivat huipputärkeät vahvistukset riveihinsä Stanley Cup -jahtia ajatellen. Etenkin New York Rangersin saalis oli iso, sillä Keith Yandle saapui vahvistamaan newyorkilaisia, mikä tekee Rangersin alakerrasta todella tasokkaan. Jo ennestään joukkueen alakerrassa luisteli muun muassa Marc Staal, Ryan McDonaugh, Dan Girardi ja Dan Boyle, joten puhutaan koko sarjan yhdestä kovimmista puolustuksista.

Myös Florida Panthers teki erittäin ison liikkeen, kun se hommasi kokeneen Jaromir Jagrin joukkueeseensa. Jagr voi olla juurikin se pelajaa, joka vie pantterit pudotuspeleihin, sillä hänen arvonsa on niin suuri kokemattomassa joukkueessa.

Muita merkittäviä siirtyjiä olivat muun muassa Antoine Vermette (Chigaco Blackhawks), Marek Zidlicky (Detroit Red Wings), Zbynek Michalek (St. Louis Blues), Andrej Sekera (Los Angeles Kings), James Wisniewski (Anaheim Ducks) ja Curtis Glencross (Washington Capitals).

NHL:n runkosarjan päättymiseen on vielä reilu kuukausi. Viimeinen runkosarjakierros pelataan 12.4.2015.