Suomalaisjuhlaa: Pulkkisella ”Kävi tuuri” – Teräväinen tulessa

Teemu Pulkkinen kiskaisi NHL-uransa avausmaalin viime yönä Minnesota Wildia vastaan. Myös Teuvo Teräväinen oli hyvällä pelipäällä.

Pulkkisen Detroit Red Wings voitti kolmannen erän romahtamisen jälkeen Minnesota Wildin voittolaukauskilpailussa 5-4. Voittomaalikisassa onnistuivat Detroitin Pavel Datsjuk ja Gustav Nyquist, kun taas Minnesotan Mikko Koivu ja Zach Parise epäonnistuivat.

Pulkkinen esiintyi uransa yhdeksännessä NHL-ottelussa. Mies iski avausmaalinsa ensimmäisen erän puolessa välissä suoraan syötöstä miehelle ominaisella lämärillä.

”Weisser made a real nice pass and I just tried to one-touch it and I got lucky” -Pulkkinen kertoi Detroit Newsille

Pulkkisen tunnelmat ovat varmasti hieman kaksijakoiset yön ottelun jälkeen. Avausmaali syntyi, mutta matka jatkuu takaisin AHL-kaukaloihin Grand Rapids Griffinsiin. Miehellä on edessä tulevana viikonloppuna AHL:n tähdistöottelu. Toiveita pysyvästä paikasta ylhäällä nämä esitykset kyllä herättelevät ja samaa mieltä on myös Red Wingsin päävalmentaja Mike Babcock.

”He has some things to learn. (But) he has a dimension of shooting the puck and being tenacious and he should be able to play in the NHL. He just has to fix some things.” -Babcock, Detroit News

Teräväinen tulessa, kun Chicago murskasi Arizona Coyotesin

Teuvo Teräväinen teki maalin ja syötti yhden osuman, kun Chicago voitti kotikaukalossaan viime yönä Arizona Coyotesin 6-1. Teräväinen alusti Adrew Shawn 2-0 maalin ensimmäisessä erässä ja iski joukkueensa 4-0 johtoon ottelun puolivälissä. Teräväinen valittiin ottelun kolmos tähdeksi, kun edelle kiilasivat uransa 200. maalin iskenyt ja ottelussa 1+2 tehot merkkauttanut Patrick Kane sekä kaksi maalia iskenyt Shaw. Antti Raanta torjui ottelussa 35 laukausta.

Raanta jatkoi dominointia United Centerissä, jossa mies on hävinnyt 16 otteluun vain kaksi kertaa. Vieraissa on ollut vaikeampaa.

“I was thinking before this game that we were going to lose because everyone’s talking about that. Hopefully, I start winning also on the road. It’s going to be a long season [if] I’m just losing there.” -Raanta vitsaili Chicago Sun-Timesille