Suomen U20-joukkue saa vastaansa yllätysvalmiin Slovakian

Nuorten MM-turnauksen toinen päivä tarjoaa kiekkofaneille jälleen Leijona-herkkua, kun Suomi kohtaa Slovakian.

Molemmat joukkueet kärsivät turnauksen avauspäivänä tappiot, mutta Suomi pystyi kuitenkin avaamaan pistetilinsä ottelussa Yhdysvaltoja vastaan, kun Pikkuleijonat venytti kamppailun voittomaalikilpailuun. USA oli maalin verran parempi ja kaatoi Leijonat lukemin 2-1. Slovakian startti ei ollut aivan toivotunlainen, kun slaavilaiset kohtasivat isäntämaa Kanadan. Vaahterapaidat näyttivät heti tylyytensä ja iski taululle loppulukemiksi 8-0.

Slovakiaa ei voi kuitenkaan aliarvioida, sillä joukkueesta löytyy paljon potentiaalia, mikä näkyi myös harjoitusotteluissa. Varsinkin hyökkääjät Martin Reway ja Peter Cehlarik ovat jopa turnauksen parhaimmistoa, joten tämän kaksikon kanssa suomalaisten pitää olla tarkkana. Cehlarik on tehnyt kovaa jälkeä Ruotsin pääsarjassa, kun Reway on jättänyt kädenjälkensä puolestaan Tshekin pääsarjaan.

Slovakian heikkous löytyy maalivahtipuolelta ja se nähtiin myös Kanadaa vastaan. David Okolicany ja Denis Godla muodostavat Slovakian pelaavan kaksikon, mutta he eivät esittäneet eilisessä Kanada-ottelussa parhaita otteitaan, vaikka joitakin koppeja tarttuikin. Slovakista tekee mielenkiintoisen vastustajan se fakta, että suurinosa joukkueesta on pelannut tällä kaudella samassa joukkueessa. Team Slovakia U20 -seurajoukkue pelaa nimittäin maan pääsarjan joukkueita vastaan ja tästä porukasta ylsi moni pelaaja MM-kisoihin mukaan.

Nyt tarvitaan tekoja

Kylmä fakta on se, että Suomen on otettava tänään voitto eikä mikään muu tulos ole tyydyttävä. Suomella on vastassaan yllätysvalmis Slovakia, mutta slaavit ovat aivan eri planeetalta kuin Yhdysvallat. Suomen pelissä oli eilen paljon positiivisia asioita, kuten maalivahti Ville Husson loistavat otteet. Tänään maalille astuu todennäköisesti Juuse Saros, joka hoitaa varmasti urakkansa mallikkaasti.

Myös Suomen fyysinen ilme näytti hyvältä, mikä on yllättävää, kun vastassa on pohjoisamerikkalainen joukkue, joten Slovakian ei pitäisi ainakaan pystyä heiluttamaan Suomea silläkään tasolla.

Tänään vaaditaankin niitä kuuluisia tehoja, jotka olivat eilen suoraan sanottuna hukassa – Muun muassa Pikkuleijonien ylivoimapeli aiheutti monelle katsojalle pahaa oloa, sillä syöttöjen laadut, maalinteko ja pelinrakentelu olivat täysin luokattomalla tasolla. Slovakiaa vastaan pitää pystyä luomaan maalintekopaikkoja niin 5 vs. 5 -pelissä kuin ylivoimallakin – Myös tehokkuutta pitää löytyä.

Pikkuleijonien avainpelaajilta tarvitaan näyttöjä, mitkä olivat vielä USA:ta vastaan jätetty kaupan hyllylle: varsinkin Kasperi Kapanen oli vielä pahasti hukassa, mutteivat ketjukaveritkaan Artturi Lehkonen ja Aleksi Mustonen pystyneet täysin parhaaseen, vaikka tältä kaksikolta nähtiinkin kohtalaisen hyvää peliä. Kapteeni Lehkonen näytti etenkin taisteluilmeellään ja monipuolisuudellaan lupaavia otteita.

Suomen kakkoskenttä oli eilen ehkä toimivin kolmikko ja he iskivätkin joukkueen ainokaisen Yhdysvaltoja vastaan. Mikko Rantanen, Roope Hintz ja Juuso Ikonen pystyivät luomaan muutamia todella hyviä maalintekopaikkoja ja he pystyivät ennen kaikkea luomaan painetta jenkkipäätyyn. Tämä kolmikko ja puolustaja Julius Honka olivat Pikkuleijonien ehdotonta eliittiä avausottelussa.

Slovakia on selvä altavastaaja ja Suomelta odotetaan tänään täyttä pistepottia ja tehohanojen aukeamista, mutta ottelusta ei tule missään nimessä helppo pala purtavaksi. Slaavit ovat aina pahoja vastustajia ja varsinkin tämä slovakkijengi pystyy, mihin tahansa.

Ottelun kuumin taistelupari:

Kasperi Kapanen vs. Martin Reway

Kapanen ja Reway ovat joukkueittensa kärkipelaajia ja molemmat ovat iskeneet jo miesten sarjoissa kovia teholukemia. Kumpikaan ei pystynyt auttamaan joukkuettaan avausottelussa voittoon ja parannettavaa jäi roimasti. Kumpi ottaa joukkueensa tänään reppuselkäänsä ja johdattaa ryhmänsä ensimmäisen voittoonsa.

Näitä pelaajia Pikkuleijonien täytyy varoa:

Martin Reway: Taidokas hyökkääjä on pelannut kaksi viimeistä kautta Kanadassa QMJHL-liigassa hyvin tehoin ja siirtyi täksi kaudeksi Tshekin pääsarjaan, missä Reway on pelannut lähes piste per peli -tahtia. Säväytti jo viime vuoden kisoissa isosti ja on aina vaarallinen kiekon kanssa.

Peter Cehlarik: Kolossimainen laituri pelaa jo neljättä vuottaan Ruotsissa ja on onnistunut ottamaan länsinaapurissamme isoja harppauksia: pelannut tällä kaudella Luulajan riveissä 29 SHL-ottelua ja saalistanut jo hienosti 13 tehopistettä. Vahva ja taitava pelaaja, jota on hankala pysäyttää.

Radovan Bondra: Tulevan NHL Draftin mielenkiintoisimpia slovakkinimiä. Bondra on 196-senttinen peto, joka pystyy nimenomaan fyysisyydellään horjuttamaan vastustajia. Voimahyökkääjä, joka on myös hyvä maalintekijä, mikä on tappavan hyvä kombinaatio.

Slovakia-Suomi klo 23.00, ottelu nähtävissä MTV Sport 1 -kanavalta sekä Katsomo -palvelusta.