Suomi 2014 U20 jääkiekon maailmanmestari!

Teuvo Teräväinen tuulettaa voittoa (Lehtikuva)

Teuvo Teräväinen tuulettaa voittoa (Lehtikuva)

Tuomaristo yritti estää, Ruotsin Juniorikruunut pyrkivät tasoihin, mutta mikään ei riittänyt. Erinomainen Rasmus Ristolaisen yksilösuoritus Teuvo Teräväisen syötöstä lopetti pyristelyn jatkoajalla. Puolustaja Robert Hägg ja maalivahti Oscar Dansk olivat voimattomia ja maailmanmestaruus palasi Suomeen pitkän tauon jälkeen. Hieno suoritus Pikkuleijonat!

Teräväinen syötti jokaisen Suomen kolmesta maalista ja voitti samalla koko turnauksen pistepörssin 15 pisteellä. Itse ottelu oli varsinainen jännitysnäytelmä ja tällä miehellä oli rytmihäiriöitä koko parituntisen ajan. Peli alkoi vauhdilla kun Esa Lindell nakutti 0-1 maalin jo 28 sekunnin ajassa. Maaleja tehtiin vuoroin vieraissa, Ruotsi kiipi tasoihin ja Suomi meni taas ohi.

Muistakaahan että vielä ehtii veikata Sotshiin lähteviä Leijonia kisassamme, arvaa oikein ja voita matka pelipaikoille!

Suomi ei ole ollut mitaleilla Nuorten Maailmanmestaruuskisoissa sitten vuoden 2006 Vancouverin pronssimitalin ja tuhkimotarina sai ansaitsemansa lopun. Tällä joukkueella tulee olemaan paljon annettavaa tulevaisuudessakin.

Pikkuleijonat saavat kiittää veräjänvartija Juuse Sarosta joukkueen pystyssä pitämisestä kolmen piinavan pitkän alivoiman kanssa. Maalivahti torjui pelissä 35 laukausta, kun Ruotsin Dansk tyytyi vain 28 torjuntaan.

Itsellä jäi pelistä mieleen muutama poikkeus normaaliin peliin ja turnaukseen: Rohkeutta riitti ja sitä myötä myös laukauksia riitti, oli kiva nähdä jätkiä kentällä pelaamassa tilanteessa jossa ei ole mitään menetettävää, ainoastaan voitettavaa. Toivon mukaan näitä nimiä valitaan enemmän myös Sotshiin ja aika monella saattaa mennä vedot uusiksi näiden kisojen perusteella kilpailussamme.