Sportin ja Ilveksen välisessä ottelussa piilee räjähtämisvaara

Tammikuun tasaus näytti eilen hieunouttaan ja monella paikkakunnalla nähtiin todellista pudotuspelikiekkoa. Varsinkin Vaasassa pelattu Sport-ilves äityi erittäin kuumaksi väännöksi.

Tänään joukkueet ottavat yhteen Tampereella Hakametsässä, missä saatetaan nähdä eilisen kaltainen kamppailu – Joukkueet eivät ole juuri tällä hetkellä toistensa kavereita, sillä eiliset temput aiheuttivat näiden ryhmien välille isoja jännitteitä.

Kaikki lähti Ilves-pelaaja Antti Tyrväisen taklauksesta, jonka uhriksi jäi Sport-pakki Matt Generous. Kanadalaispuolustaja sai osuman selkäänsä, mitä hän ei sulattanut ja päätti ottaa käyttöön oman käden oikeuden. Generous luisteli Sportin vaihtoaitioon, aloitti sanasodan Ilves-pelaajiston kanssa ja yritti lopulta käydä käsiksi tamperelaisiin. Generous heitettiin suihkun puolelle, mutta tönäisi kaupan päälle vielä Ilves-veskari Joonas Korpisaloa.

Tämän Ruutu.fi linkin takaa näet, mistä kaikki lähti, ja miten kaikki päättyi.

Tasaiset lähtökohdat

Illan ottelusta on tulossa varmasti erittäin fyysinen kamppailu, josta ei tunnetta puutu. Eiliset tanssit tekevät Tampereen kiekkoillasta erittäin mielenkiintoisen, ja kaiken lisäksi luvassa on myös hyvin tasainen ottelu.

Kumpikaan joukkueista ei pystynyt ottamaan eilen etulyöntiasemaa ja joukkueiden pelilliset erot ovatkin hyvin pienet. Vaasalaiset olivat lopulta parempia voittomaalikilpailussa 2-1, mutta ottelu olisi voinyt kääntyä kummalle tahansa.

Sport on yltynyt hyvään lentoon ja joukkue on noussut sarjataulukossa sijalle 12 jättäen taakseen TPS sekä Pelicansin. Vaasalaiset ovat näyttäneet kuuluuvansa Liigaan ja heillä on vielä teoreettiset pudotuspelimahdollisuudetkin olemassa. Viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää hallussaan nimenomaan Ilves, jolla on plakkarissa 61 runkosarjapistettä. Sport on 14 pistettä Ilvestä jäljessä, mutta kolmen pisteen voitto tänään tekisi Sportin tilanteen huomattavasti helpommaksi.

Ilveksen heikompi jakso näyttäisi olevan kuitenkin ohi, sillä joukkue on päässyt viimeisessä kolmessa ottelussaan aina pisteille ja hävinnyt vain kerran – Juurikin eilen Sportille. Tamperelaiset ovat heränneet siihen, että pudotuspelipaikasta täytyy taistella kynsin ja hampain, joten sekin fakta tuo illan otteluun lisäpotkua – Molemmilla riittää panosta.

Seuraa heitä:

Antti Tyrväinen: Agitaattori Tyrväinen tuskin kohtaa Generousta tänään, sillä kanukkipakki lienee pelikiellossa Ilvestä vastaan. Tyrväinen on kuitenkin se herra, jota hiillostettiin eilen kiitettävästi ja häneltä nähdään myös fyysisiä otteita varmasti. Kuinka kestää Tyrväisen pää?

Mike Brennan: Kovaluinen puolustaja ei peruuttele kaukalossa eikä mieti kahta kertaa, jos vastustaja haluaa tiputtaa hanskat. Osaa myös pelata ja onkin noussut vaasalaisten kärkipuolustajien joukkoon.

Arvio:

Tänään on luvassa samanlainen ottelu kuin eilenkin eikä Hakametsässä järjestetä isoja maalijuhlia. Tasainen kamppailu on vauhdikas ja fyysinen eikä ratkaisua saada vielä varsinaisella peliajalla.

Veikkaus: Ilveksen vuoro voittaa voittomaalikilpailussa 3-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • JYP-KalPa
  • TPS-Tappara
  • Lukko-Ässät
  • HPK-Kärpät
  • Pelicans-SaiPa

Lukko-Ässät-ottelu alkaa kello 18:30, mutta loput kamppailut pyörähtävät käyntiin jo kello 17. Voit seurata kierrosta Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.