Turnausvoitto jaossa – Leijonat saa vastaansa Tre Kronorin

Karjala-turnaus huipentuu tänään Suomi-Ruotsi-otteluun, jossa on jaossa turnausvoitto. Suomi on pelannut puhtaalla pelillä ja napannut kuusi pistettä, kun Ruotsi on saalistanut neljä pistettä. Vaikka länsinaapurimmekin on pelannut puhtaalla pelillä, Tre Kronorin voitot ovat tulleet vasta varsinaisen peliajan jälkeen, minkä vuoksi Leijonat on lohkokärjessä.

Leijonat aloitti kauden melko nihkeällä Tshekki-voitolla, mutta eilen Suomi näytti osaamistaan kaatamalla Venäjän maalein 6-2. Kari Jalosen pelitaktiikka puri itänaapuria vastaan täydellisesti, vaikka Venäjä tulikin otteluun hyvin latautuneena.

Tämä oli tiedostettu Suomen pukuhuoneessa ja Leijonat pyrkikin vain puolustamaan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, minkä jälkeen meno muuttui. Suomen vahva mies miestä vastaan -puolustuspeli toimi ja venäläiset pyöri lähinnä nurkissa. Muutamat merkkausvirheet toivat Venäjällä tilanteita, mutta Atte Engren oli maalissa mies paikallaan.

Suomi tukki ajoittain keskialueen täydellisesti, minkä vuoksi Venäjä joutui hakkaamaan päätänsä seinään, sillä joukkueen hyökkäyspeli eliminoitiin ajoittain täysin. Lisäksi Suomi oli fyysisesti vahva ja erittäin tehokas maalintekopaikoilla, joten voitto oli täysin ansaittu. Tällaisella pelillä Suomi voittaa jokaisen joukkueen, mikä on lupaavaa, kun otetaan huomioon, että tämä oli Jalosen toinen ottelu maajoukkueen peräsimessä.

Tänään Suomelta vaaditaan samanlaista panosta, mikäli turnausvoitto kiinnostaa. Kokoonpanot ovat jälleen eläneet, mikä oli odotettuakin. Tärkeintä on kuitenkin, että Atte Engren jatkaa Leijonien maalinsuulla.

Suomen kokoonpano:

Tuomas Kiiskinen – Jarkko Immonen – Teemu Hartikainen
Ville Koistinen – Juuso Hietanen

Oskar Osala – Ilari Filppula – Olli Palola
Kristian Näkyvä – Ville Lajunen

Lennart Petrell – Petteri Wirtanen – Harri Pesonen
Esa Lindell – Tommi Kivistö

Julius Junttila – Joonas Kemppainen – Jani Tuppurainen
Jyri Marttinen – Atte Ohtamaa

  • Atte Engren
  • Juha Metsola

Vastassa nimekäs Ruotsi

Ruotsi on voittanut molemmat ottelunsa, mutta vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Ruotsilla on ollut ongelmia puolustuspäässä, mutta hyökkäyspäässä joukkue on ollut tehokas. Tre Kronorin pelaajalista onkin erittäin nimekäs, minkä vuoksi tehokkuus ei yllätä.

Joukkueen isoimpia hahmoja on ollut Linus Klasen, joka tunnetaan erittäin pehmeistä käsistään ja loistavasta pelisilmästään. Taitelijaluonne on ollut tehokas ja iskenyt kahdessa ottelussa neljä tehopistettä. Myös Klasenin ketjukaveri Andre Pettersson on säväyttänyt miehen rinnalla.

Ruotsilta löytyy myös yksi olympiakävijä, sillä Jimmie Ericsson pelasi viime talvena Sotshissa ollen ainut Euroopassa pelaava ruotsalainen, joka pelasi olympiajäillä. Ericsson näytti heti eilen johtamistaitojaan ja iski kaksi maalia Tshekin verkkoon.

Edellämainitun kolmikon lisäksi kannattaa painaa mieleen Ruotsin joukkueesta Oscar Möller ja Patrik Hershley, jotka ovat Ruotsin joukkueen ehdotonta eliittiä. Maalivahti Henrik Karlsson pääsee kotijäälleen kaatamaan Suomea, mikä varmasti sytyttää ruotsalaisveskarin tänään.

Vedonlyönti Suomi-Ruotsi: 2.20 – 3.95 – 2.75 (NordicBet)

Kuten jo sanottua: eilisellä pelillä Leijonat on vahvoilla mitä tahansa joukkuetta vastaan. Suomen työmyyrät ottivat voiton taitavista itänaapureista ja kyllä se slaavilaisnahka alkoi jo osittain tummumaan. Valmistautumiista ja henkistä latausta illan otteluun on turha epäillä, ja Jalosen suurin tehtävä onkin huolehtia, että ylilatautumiselta vältytään. Leijonat teki eilen hyvällä prosentilla maaleja ja tänään on saman onnistuttava, sillä vastassa on astetta organisoidummat keltapaidat.

En jaksa uskoa, että tänään päästään todistamaan samanlaisia maalijuhlia kuin eilen. Uskon silti, että Suomi on nyt saanut hyvää lämpöä ja mailat eivät näin isänpäivänäkään kädessä tärise. Siksi Suomen yli 2,5 maalia tuntuu pelattavalta 2.02 kertoimella. Samaan hengenvetoon on todettava, että uskon Suomen vähintään kolmella tehdyllä maalilla ja Engrenin peruspelillä ottavan ottelusta voiton. Suomen suora voitto (1X2) kertoimella 2.20 on varsin pelattava vedonlyöntimarkkinoihin verrattuna. Suomi hävisi vuosi sitten samassa turnauksessa Ruotsille, joten nyt on aika näyttää taas isännän elkein missä kaappi seisoo. Uskaliaimmat voivat kokeilla Leijonien tasan kahden maalin voittoa 7.00 -kertoimella (Suomi-2 X). Viimeinen maalihan tänään sivalletaan tyhjiin ja silloin yleisö huutaa.

Hyppää tästä NordicBetin kelkkaan ja nauti uuden asiakkaan eduista. Kun avaat NordicBetin pelitilin, sinulla on mahdollisuus lyödä riskitön veto! Jos ensimmäinen vetosi ei voita, saat panoksesi takaisin aina 200€ asti.