JYPin päävalmentaja: ”Meillä on tänään neljä rookie-pakkia”

JYP kohtaa tänään CHL:n lohkovaiheen päätösottelussa ruotsalaisen HV71:n. JYP tarvitsee ottelusta voiton päästäkseen jatkopeleihin. Joukkueen päävalmentaja Marko Virtanen tietää, millainen vastustaja joukkueella on edessään.

– HV71 on erittäin vauhdikas ja liikkuva joukkue. He ovat valtavan taitavia ja paineistavat koko ajan.

– Tarvitsemme lähtökohtaisesti ottelusta voiton. Meillä on tänään neljä rookie-pakkia mukana, kun Mikko Kalteva ja Mikko Mäenpää ovat muun muassa poissa.

Virtasen mukaan illan ottelu tulee olemaan monelle pelaajalle uusi kokemus.

– Tämä on monelle täysin uusi kokemus. Olemme pakkovoiton edessä Ruotsissa. Ei tämä silti ole mikään elämän ja kuolemanottelu, vaikka joka joukkue haluaakin kaikki ottelut voittaa.

Virtanen on ollut tyytyväinen CHL:n tähänastiseen antiin.

– Tämä palveli Liiga-pelejä hyvin, sillä pelaajat syttyvät panoksellisiin peleihin paljon paremmin, kuin harjoituspeleihin ennen kautta. Tälle sarjalle löytyy ehdottomasti tulevaisuutta jatkossakin. Jatkoonpääsy tästä kivenkovasta lohkosta olisi hyvä suoritus. Kaikki joukkueet ovat kuitenkin lähteneet voittamaan tätä sarjaa.

Liigassa JYP on suorittanut vaihtelevin tuloksin ja löytyy sarjataulukosta kuudennelta sijalta. Virtanen uskoo kuitenkin pelin pian löytyvän.

– Kotona me olemme niitä pisteitä raapineet. Viime peli Bluesia vastaan oli kauden ensimmäinen ehjä 60 minuutin suoritus, kun voitimme 5-1. Vieraissa voittaminen on ollut vaikeampaa, mutta olen silti ollut viime peleissä tyytyväinen pelillisiin esityksiimme niissäkin.

Virtanen odottaa joukkueeltaan tasaisuutta.

– Meidän pitää saada nyt ehjiä pelejä. Sitä kautta pelimme kehittyy. Sen avulla peli tulee siihen kuntoon, joka se pitää keväällä pudotuspeleissä olla.