Vetonurkkaus: Suomi ja Kanada juhlivat maaleilla

Betsafe LogoKiinnostaako futiksen MM-kisat paikan päällä? – Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Leijonien loistavasti alkanut MM-urakka koki keskiviikkona ikävän kolauksen isäntämaa Tanskan käsittelyssä. Suomen osalta kisat jatkuvat huomenna, kun B-lohkossa pelataan lohkojärjestyksen kannalta paljon merkitsevä ottelu. Vastaan asettuu kovin mahdollinen, eli Kanada.

Kanada – Suomi: yli 5,5 maalia (Betsafe: 1,90)

Suomen otteet MM-jäillä olivat alkaneet poikkeuksellisen hyvin, kunnes siihen perinteiseen, pikkumaita vastaan totuttuun nihkeilyyn palattiin Tanska-ottelussa. Ei mitään pois juuteilta, mutta ensimmäisissä otteluissa nähty dominointi oli nostanut odotuksia Leijonien osalta korkeammalla. Notkahdus oli ehkä tarpeen ennen ensimmäisen varsinaisen suurmaan kohtaamista, ja Kanadaa vastaan Suomi tulee varmasti parantamaan peliään.

Avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan kärsityn rankkaritappion jälkeen Kanada on vyörynyt eteenpäin totuttuun tapaan. Joukkueen hyökkäyskalusto on turnauksen laadukkain, mikä on näkynyt myös tulostaululla: 4 ottelua, 26 tehtyä maalia. Kanadan maalivahtiosasto ei kuitenkaan ole aivan muun materiaalin tasoista, mikä antaa Leijonille mahdollisuuden iskeä. Suomi on mättänyt turnauksessa yhteensä 25 häkkiä, joten voiton avaimet löytynevät tässäkin ottelussa hyökkäyspäästä.

Suomen otteita on varjostanut pieni kurittomuus – esimerkiksi Tanskaa vastaan Leijonat istui kaksitoista minuuttia jäähypenkillä. Tämä voi Kanadaa vastaan koitua kalliiksi. Kanukkien pyörityksessä jäähyjä voi olla vaikea välttää, ja Connor McDavid ja kumppanit osaavat kyllä käyttää nämä tilanteet hyväkseen. Ylivoimapeli on tosin kuulunut Suomenkin vahvuuksiin, joten tehoja on lupa odottaa molemmilta joukkueilta.

Kummankin joukkueen vahvuudet löytyvät hyökkäyspelistä, joten vetovihjeeksi valiutuu varsin selkeä yli 5,5 maalia. Kyseinen rajapyykki ylittynyt kanukkien jokaisessa ottelussa, lukuunottamatta viimeisintä, jossa Norja kaatui 5–0. Sama tarina pätee Leijoniin, mutta on syytä olettaa, että hyökkäyspeli saadaan taas kuosiin tappiollisen Tanska-ottelun jälkeen. Mikäli viime hetken vahvistus Eeli Tolvanen ehtii mukaan Kanadaa vastaan, nousee maaliodottama entisestään.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Martin Rose/Getty Images