Ville Leino: “Omalla tavalla oli helpotus päästä pois”

Täksi kaudeksi Eurooppaan palannut Ville Leino nauttii jälleen pelaamisesta uudessa seurassaan, kroatialaisessa Medvescak Zagrebissa. Monen Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen Leino on tyytyväinen omiin otteisiinsa KHL:ssä, vaikka joukkue oleskeleekin läntisen konferenssin jumbona.

– Pelit olisivat voineet mennä joukkueena paremmin, mutta ei siinä mitään valittamista, Leino kertoi tiistaina Leijonien aamuharjoitusten jälkeen.

Vaikeiden NHL -ja AHL-vuosien jälkeen Leino on saanut uutta virtaa ja enemmän vastuuta Zagrebissa.

– Omalla tavalla se oli helpotus päästä pois. Nyt on kivaa päästä pelaamaan ja keskittyä juuri siihen. Olen nauttinut pelaamisesta.

Nykyään Medvescakia valmentava Doug Shedden oli myös merkittävässä roolissa Leinon siirtymisessä zagrebilaisseuraan. Leinon pelatessa Jokereissa kaudella 2007-2008 kanadalainen Shedden toimi narripaitojen päävalmentajana.

– Totta kai se edesauttoi sopimuksen etenemistä, että hän oli siellä. Siellä on muutenkin vähän enemmän kanukkeja ja jenkkejä, minkä takia se on ehkä hieman erilainen joukkue. Sopeutuminen joukkueeseen suomalaisena on ollut helppoa, Leino totesi.

Leino pitää paluuta Pohjois-Amerikkaan mahdollisena, vaikka tällä hetkellä haluaakin keskittyä täysin pelaamiseen nykyisessä seurassaan.

– Ehkä tämä oli nyt kuitenkin se paras vaihtoehto tulla Eurooppaan pelaamaan ja nauttimaan siitä. Katsotaan sitten kauden jälkeen, missä mennään.

– Kaikki on auki sille vaihtoehdolle. Tässä ammatissa pitää mennä päivä ja peli kerrallaan. Totta kai kiinnostusta edelleen on palata sinne, Leino sanoi.

Teksti: Efe Tuze
Kuva: Pekka Rautiainen

Leinon ja muut Leijonat voit nähdä tositoimissa Venäjän EHT-turnauksessa. Suomen ensimmäinen peli pelataan torstaina, klo 18.00. Vastaan luistelee Venäjä.