Westerlund odottaa Ufa-ottelun toisintoa

Jokerit pelaavat vieraskiertueensa toisen ja tällä kertaa viimeisen ottelun Avangard Omskia vastaan perjantaina. Joukkueet kohtasivat lokakuun 21. Helsingissä, jolloin Raimo Summasen suojatit ottivat niukan 1-2 -vierasvoiton. Ottelu alkaa klo 15.00 Suomen aikaa, ja on tuttuun tapaan nähtävissä Viasat HockeyFinland -kanavalla ja Viaplay-palvelussa.

Vastustajaa turhauttamaan

Omsk pelaa perjantaina peräti 11. peräkkäisen kotiottelunsa, mikä herättää kummastusta Jokereiden päävalmentajassa.

– Ai, onko ne niin monta pelannut putkeen? Ei se helppoa ole pelata kotona monia otteluita putkeen. Meilläkin oli alkukaudesta isoimmat vaikeudet juuri Hartwall Arenalla. Kotona on pisteitä tietty jaossa, mutta sen lisäksi pelin tason ja pelisuorituksen pitää olla hyvällä tasolla. Kotiyleisön edessä pelaaminen voi olla jopa raskaampaa henkisesti kuin vieraissa, kommentoi Erkka Westerlund Avangardin poikkeuksellista tilannetta ottelua edeltävänä iltana joukkueen hotellilla, Omskissa.

Tiedä sitten, onko kyseessä kotiputken tuomat ongelmat vai mikä, mutta Avangard on viiden ottelun tappioputkessa. Samalla itäisen konferenssin kärkitrio Kazan, Sibir ja Magnitogorsk ovat karanneet yli 10 pisteen päähän.

Tuossa tappioputkessa Westerlund näkee Jokereiden mahdollisuuden iskeä. Kuten Ufa-matsissa, myös Omskia vastaan pelissä on selvät sävelet: puolustaminen on ykkösprioriteetti.

– Aika paljon samantyylinen peli tulee olemaan kuin Ufaa vastaan. Omskilla on tappioita alla ja itseluottamus ei varmasti ihan parhaimmillaan ole. Kokeillaan vähän Omskin kärsivällisyyttä, sillä mitä pidempään nämä ottelut pysyvät tasaisina, sen vaikeampi siitä kotijoukkueelle tulee, ennakoi Westerlund.

Hahl palaamassa, Karlsson maalilla

Jokerit lähtee jälleen kerran otteluun haastavista lähtökohdista, kun Topi Jaakola, Juhamatti Aaltonen ja Petr Koukal ovat maajoukkueiden mukana ja Ville Lajunen on loukkaantumisen takia edelleen sivussa.

Sen sijaan luottosentteri Riku Hahl on palaamassa kokoonpanoon, mutta Ufa-ottelussa laukausta blokatessa jalkaansa loukanneen Jere Sallisen pelaaminen on epävarmaa. Näin ollen Severi Sillanpää on jälleen mitä todennäköisimmin kokoonpanossa.

Maalilla aloittaa Henrik Karlsson, nollapelin Ufassa pelannut Riku Helenius on tänään huilivuorossa. Karlssonilla on mahdollisuus pelata kolmas perättäinen nollapeli. Kaksi aiempaa starttia Slovan Bratislavaa ja Atlantia vastaan toivat nollapelit ja 42 torjuntaa. Jokerit on pitänyt maalinsa puhtaana jo 180 minuuttia ja 33 sekuntia.

Kokoonpanouutisista kertoi ensimmäisenä vedonlyöntiyhtiö NordicBetin blogi.