Kokenut VaLePa-kaksikko uskoo MM-paikkaan

Suomen miesten lentopallomaajoukkue hakee ensi vuoden toukokuussa toista peräkkäistä MM-kisapaikkaansa. Tshekissä pelattavaan karsintalohkoon arvottiin isäntämaan ja Suomen lisäksi Espanja, Ruotsi, Kypros ja Pohjois-Irlanti. MM-kisat pelataan vuonna 2018 Italiassa ja Bulgariassa.

Syyskuussa Suomi selvitti pienten alkuvaikeuksien jälkeen tiensä jo kuudetta kertaa peräkkäin ensi syksynä Puolassa järjestettäviin EM-kisoihin. Nyt olisi tarjottimella toinen peräkkäinen MM-paikka.

Faneille.com kyseli VaLePa Sastamalan kokeneelta kaksikolta, Olli Kunnari – Mikko Esko, Suomen MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia sekä heidän tulevaisuuden suunnitelmiaan maajoukkueen suhteen.

ollikunnari3

Olli Kunnari (kuva: FIVB)

Olli Kunnari: ”Maajoukkue ei ole nyt ajankohtainen”

– Luin uutisen arvonnasta, lohko näyttää ihan hyvältä. Kyllä siitä on mahdollisuus mennä pelaamalla jatkoon. Tshekki ja Espanja lienevät Suomen pahimmat vastustajat, tuskin muilla joukkueilla tulee karsinnoissa olemaan osaa tai arpaa, Kunnari ennakoi.

Vuodesta 2002 saakka yhteensä 251 kertaa Suomea edustanut yleispelaaja pitää vielä oven raollaan maajoukkueeseen, vaikka ei tänä vuonna siinä esiintynytkään.

– En ole kieltäytynyt lopullisesti maajoukkueesta, mutta asia ei ole nyt myöskään ajankohtainen. Katsotaan tilanne sitten keväällä uudestaan. Viime kesänä katselin hyvillä mielin Suomen pelejä. Nuoret kaverit ovat pelanneet seuroissa isoissa rooleissa ja nostaneet hyvin tasoaan, Kunnari sanoo.

Olli Kunnari pelasi viimeksi maajoukkueessa vuoden 2015 EM-kisojen neljännesvälierässä Italiaa vastaan.

mikkoesko2

Mikko Esko (kuva: FIVB)

Mikko Esko: ”MM-kisapaikka on otettava”

– Suomen kannalta lohko näyttää melkeinpä parhaalta mahdolliselta. Kaikki joukkueet on voitettavissa, mutta helppoa se ei tule olemaan – kaikkien avainpelaajien pitää olla kunnossa ja valmistautuminen turnaukseen on mentävä nappiin. Kyllä tuosta lohkosta MM-paikka pitää ottaa, Esko toteaa.

Maajoukkueen pitkäaikainen passari pisti Suomi-paidan kertaalleen naulaan jo ennen viime syksyn EM-kisoja, mutta on ajatellut tämän jälkeen asiaa uudelleen.

– Ehkä päätös maajoukkuepelien loppumisesta oli vähän liian jyrkkä. Asioita on hyvä pitää auki, kuten Ollikin (Kunnari) tekee. Toisaalta ei kutsuakaan ole enää tullut, Esko pyörittelee.

Miesten lentopallomaajoukkue valitaan ensi keväänä ja se kokoontuu seuraavan kerran huhti-toukokuun vaihteessa.

teamfin2016_cev

Miesten maajoukkue EM-karsinnoissa 2016 (kuva: CEV)

Maajoukkueen ohjelma 2017

– 23.-28.5. MM-karsinnat, Tshekki (isäntämaa), Suomi, Espanja, Ruotsi, Kypros, Pohjois-Irlanti (voittaja MM-kisoihin, kakkonen kuuden joukkueen jatkokarsintaan*, josta voittaja kisoihin)
– Kesäkuussa Maailmanliiga (kotiturnaus Helsingissä 9.-11.6.
– Elokuussa mahdollinen MM-jatkokarsinta*
– 25.8.-3.9. EM-kisat,
Puola (lohkoarvonnat 15. marraskuuta 2016)

Teksti: @HeikkiKiiskinen

Kuva: Juuso Riponiemi