Naisten lentopallokaudelle upea päätös – kumpi vie mestaruuden?

Naisten Mestaruusliigan loppuottelusarja pelataan odotetusti HPK:n ja LP Viestin kesken. Molemmat selvittivät tiensä puolivälieristä ja välieristä kultakamppailuihin häviämättä yhtään ottelua. Nämä joukkueet taistelevat ansaitusti Suomen mestaruudesta.

Kaksikko hallitsi kotimaan lentopallomarkkinoita suvereenisti. HPK ja LP Viesti kokivat tappion muille kuin toisilleen tämän kauden aikana yhteensä vain neljä kertaa, kun otteluita kertyi kaikkiaan 66. Keskinäiset kamppailut päättyivät HPK:n eduksi 5-1, mutta LP Viesti onnistui pitämään Suomen Cupin kannun Salossa.

– Syöttö- ja vastaanottopeli ovat lentopallossa aina tärkeässä roolissa. Jos halutaan voittaa mestaruus, pitää meidän laitapelaajien tehot olla ainakin lähellä vastustajan lukemia, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen painottaa.

Odotettavissa on tasokas finaalisarja. Joukkueiden pelaajamateriaalit ovat hyvin tasaiset, joten henkisillä voimavaroilla on mestaruustaistossa suuri merkitys. Toki kotiedulla tai sen ryöstämisellä on myös merkittävä rooli ottelusarjassa. Suhteellisen lyhyt välimatka (115 km) pelipaikkakuntien välillä tuo runsaasti kannattajia myös vieraspeleihin, joten kausi saa varmasti arvoisensa päätöksen.

– Meidän täytyy pelata finaaleissa parasta mahdollista lentopalloa. Etukäteen molemmilla on 50/50 mahdollisuudet mestaruuteen, joten asenne ja henkinen puoli ratkaisevat paljon, HPK: n italialainen päävalmentaja Luca Chiappini kertoo.

Faneille.com listaa joukkueiden aiemmat ottelutt tällä kaudella, pudotuspelien parhaat pistenaiset, SM-mitalit sekä mahdolliset avauskokoonpanot. Suomen mestaruuteen vaaditan neljä voittoa, kotietu ottelusarjassa on runkosarjan voittaneella HPK:lla.

HPK – LP Viesti

Aiemmin tällä kaudella
Mestaruusliiga: 3-0, 3-0, 3-2
Suomen Cup: 2-3
CEV Cup: 3-0, 3-0

Koko kausi: ottelut-voitot-tappiot
HPK: 43-37-6
LP Viesti: 41-34-7

Parhaat pistenaiset pudotuspeleissä (7 ottelua)
HPK: Allison Mayfield 115/+56, Piia Korhonen 113/+79, Michaela Madsen 64/+44
LP Viesti: Pauliina Vilponen 106/+70, Noora Kosonen 82/+45, Ronja Heikkiniemi 77/+41

SM-mitalit
HPK: 9+3+5
LP Viesti: 7+5+1

Mahdolliset avauskokoonpanot
HPK: Bryn Kehoe Eaton (P) – Allison Mayfield (Y) – Karoliina Friberg (K) – Piia Korhonen (H) – Salla Karhu (Y) – Michaela Madsen (K) – Eveliina Rautiainen (L)

LP Viesti: Viktoriia Tuchasvili (P) – Noora Kosonen (Y) – Anna Czakan (K) – Pauliina Vilponen (H) – Ronja Heikkiniemi (Y) – Nadezhda Gokhshtein (K) – Hillaelina Mäntylä (L)

Kumpi vie mestaruuden? Äänestä!

Otteluohjelma
pe 7.4. 18.00 HPK – LP Viesti
su 9.4. 16.30 LP Viesti – HPK
ti 11.4. 18.00 HPK – LP Viesti
pe 14.4. 18.00 LP Viesti – HPK
tarvittaessa
su 16.4. 16.00 HPK – LP Viesti
ma 17.4. 14.00 LP Viesti – HPK
ke 19.4. 18.30 HPK – LP Viesti

YLE näyttää kaikki Mestaruusliigan loppuotteluita Areenassa ja TV2:lla.

Teksti: @HeikkiKiiskinen

Kuvat: CEV