Kokkolan Tiikerit haluaa tehdä historiaa

Päävalmentaja Tommi Tiilikainen vetää ottelun aikana omaa agilityaan vaihtopenkin edessä. Neljättä kauttaan Kokkolan Tiikereitä johtava 28-vuotias Tiilikainen elää pelissä mukana tunteella, mutta fokus pysyy silti itse asiassa.

– Välillä voisin toki suunnata omaa energiaani vähän järkevämmin, Tiilikainen tunnustaa.

Nuoresta iästään huolimatta Tommi Tiilikainen käsittelee pelaajiaan ihailtavalla otteella. Kontakti pelaajiin on koko ajan olemassa. Englanninkieliset ohjeet pienintäkin nyanssia myöten menevät perille.

– Tulen jatkossakin tekemään hommia isolla intohimolla. Koskaan ei tiedä, milloin nämä työt loppuvat, Tiilikainen pohtii.

Tiikerinnahka on kauden aikana haluttua tavaraa muiden liigajoukkueiden keskuudessa, mutta Kokkolassa ollaan valmiita puolustamaan sitä. Tämä on näkynyt harjoitusmäärissä.

– On pelattu kesän ja syksyn aikana hirveä määrä lentopalloa ja tullaan pelaamaan vielä enemmän, Tiilikainen veistelee.

Tiilikainen_JR

Tommi Tiilkainen ottaa ilon irti oman joukkueen menestyksestä.

Tavoiteltavaa riittää

Hallitsevan tuplamestarin tavoitteet ovat selkeät. Menestystä halutaan niin kotimaasta kuin europeleistäkin.

– Lähdetään hakemaan mestaruuden uusimista. Liigan kärki on hieman kovempi kuin viime vuonna. Teemme kuitenkin kaikkemme, että voittaisimme jokaisen pallon ja ottelun, Tiilikainen sanoo.

– Jos taas häviämme, lyömme kättä päälle ja lähdemme treenaamaan hieman lisää.

Joukkueen runko pysyi viime kauden jälkeen hyvin kasassa, mutta muutamia täsmävahvistuksia hankittiin. Erityisesti japanilaislibero Tachiro Kogan taiturimaiset otteet ovat herättäneet alkukaudella ihastusta.

– Uudet pelaajat ovat kotoisin hieman erilaisista kulttuureista, joten joukkueen hitsautuminen ottaa oman aikansa. Ihan parissa viikossa se ei tapahdu, Tiilikainen näkee.

– Pelaajat ovat Kokkolassa oikeasta syystä eli pelaamassa lentopalloa. Kaikki ovat mukavia ihmisiä – yhdessä on kiva tehdä hommia.

Peli on kulkenut syksyn aikana mainiosti kotoisessa Mestaruusliigassa. Kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta on irronnut yhtä monta kolmen pisteen voittoa. Taso on pysynyt suhteellisen vakaana pelaavan kokoonpanon koostumuksesta riippumatta. Avainpelaajille on annettu ansaittua lepoaikaa.

Ropponen_JR

Hakkuri Antti Ropposen vasuri on tehnyt kovaa jälkeä Mestaruusliigassa.

Lelun kunto vielä arvoitus

Tiilikaisen suurin huolenaihe on tällä hetkellä joukkueen terveystilanne. Lelu Ojansivu potee mykoplasmaa, mikä on pitänyt maajoukkuehakkurin pois pelikentiltä jo jonkin aikaa. 20-vuotias Antti Ropponen on kantanut hyvin vastuuta Ojansivun tuuraajana.

Tiikerit avasi viime viikolla myös kauden europelit hienolla 3-1 -vierasvoitolla ranskalaisesta Arago de Sétestä. Paikka CEV Cupin toiselle kierrokselle ratkeaa kotiottelussa 18. marraskuuta. Tiikerit tarvitsee jatkopaikkaan keskiviikon toisesta osaottelusta vähintään kaksi voitettua erää.

Tämä on kuitenkin Tiikereille vasta välitavoite kohti todellista euromenestystä.

– Meillä on nyt paikka tehdä suomalaista lentopallohistoriaa, Tiilikainen heittää arvoituksellisesti.

Käytännössä se tarkoittaisi etenemistä CEV Cupissa neljän joukkueen Final Four -lopputurnaukseen.

VeikkausTV näyttää keskiviikkona CEV Cupin ottelun Kokkolan Tiikerit – Arago de Séte suorana nettilähetyksenä alkaen kello 18.25.

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: Juuso Riponiemi