Lentopallon Mestarien liiga jatkuu tiistaina – Suomessakin ihastuttaneen pelurin Berlin Recycling Volleys nappaa jatkopaikan

Lentopallon Euroopan seurajoukkueiden välisessä Mestarien liigassa pelataan tällä hetkellä pudotuspelivaihetta. Jäljellä on kaksitoista parasta seurajoukkuetta, jotka ovat pullollaan maailman parhaita lentopalloilijoita. Suomalaisista joukkueista Kokkolan Tiikerit oli mukana lohkovaiheessa, mutta heidän tiensä katkesi kolmannella kierroksella Dukla Liberecille hävittyyn kultaiseen erään. Pudotuspeliparien ensimmäiset osa-ottelut pelattiin viime viikolla ja toiset kohtaamiset ovat nähtävissä tämän viikon aikana. Ensimmäisten otteluiden perusteella myös toisilta kamppailuilta on lupa odottaa hienoa lentopalloviihdettä.

Mestarien liigan pudotuspelien sarjajärjestelmä:

Lohkovaiheesta jatkoon selviytyneet kaksitoista joukkuetta on jaettu kuuteen ottelupariin. Otteluparit pelaavat keskenään kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan lohkovaiheessa heikommin sijoittuneen kotikentällä ja toinen paremmin sijoittuneen kotikentällä. Otteluparien kuusi voittajaa etenevät seuraavalle pudotuspelikierrokselle, jossa jatketaan samalla järjestelmällä. Seuraavan kierroksen kolmen otteluparin voittajat etenevät lopulta finaaliturnaukseen, jossa neljänneksi joukkueeksi mukaan liittyy turnausta isännöivä Sir Sicoma Colussi Perugia. Finaaliturnaus pelataan Roomassa 29. – 30.4.2017.

Tiistain otteluparien asetelmat

Arkas Izmir – Dinamo Moscow

Avauskierroksen yksipuolisin lentopalloesitys. Dinamo hallitsi avausottelua selvästi tehden vähemmän virheitä ja käyttäen ratkaisupaikat paremmin hyväkseen. Ottelua parhaiten kuvastaa Dinamon hyväksi lukemin 0–10 päättynyt torjuntapistetilasto.

Ismirillä ei ole tässä ottelusarjassa isoja mahdollisuuksia jatkoon pääsyyn. Joukkueesta puuttuvat isot pelaajatähdet, ja se häviää materiaaliltaan selkeästi Venäjän ykkösjoukkuesiin kuuluvalle Dinamolle.

Dinamon joukkue koostuu tällä kaudella pelkästään venäläisistä pelaajista, joista iso osa kuuluu myös Venäjän maajoukkueen rinkiin. Suurimpia tähtiä ovat Venäjän monivuotinen maajoukkuepassari Sergey Grankin, yleispelaaja Yury Berezhko ja hakkuri Konstantin Bakun.

Dinamo teki ensimmäisessä 0–3-lukemiin päättyneessä ottelussa ainoastaan yhden vastaanottovirheen ja kaksi hyökkäysvirhettä. Ismirillä kyseisiä virheitä oli yhteensä 20. Ei ole siis epäselvyyttä kumpi näistä kahdesta on tällä hetkellä parempi lentopallojoukkue. Toinen osa-ottelu pelataan Moskovassa, joten Dinamolta voidaan odottaa samanlaisia otteita myös kotihallissaan.

Toisen ottelun tulosveikkaus 3–0. Jatkoon Moscow.

Istanbul BB – Berlin Recycling Volleys

Lohkovaiheen perusteella Berlin oli otteluparin selkeä ennakkosuosikki. Istanbul on joukkueena Berliniin verrattuna selkeästi epätasaisempi. Sen peli pyörii hyvin pitkälti sen kolmen ranskalaisvahvistuksen varassa. Joukkuetta edustavat Ranskan maajoukkuejyrät hakkuri Antonin Rouzier, yleispelaaja Nicolas Marechal sekä keskitorjuja Nicolas Le Goff. Heistä ensimmäisessä ottelussa tulessa olivat Rouzier ja Marechal. Rouzier takoi joukkueensa 84:stä pisteestä peräti 35 kpl.

Berlin on kärsinyt viime aikoina loukkaantumishuolista, kun sen kaksi avainpelaajaa, passari Sebastian Kühner ja yleispelaaja Steven Marshall ovat olleet loukkaantumisten vuoksi sivussa. Heidän puuttumisensa näkyi myös avausottelussa, mutta berliiniläiset onnistuivat silti taistelemaan ottelun viiteen erään. Joukkueelta löytyy poissa-oloista huolimatta riittävästi laajuutta kääntämään sarja itselleen. Tärkeitä avainpelaajia ottelusarjassa ovat pitkän huiskea yleispelaaja Robert Kromm(212 cm) sekä Suomessakin ihastuttanut libero Luke Perry. Heiltä on lupa odottaa toisessa ottelussa parempaa suoritusta etenkin vastaanottopuolella. Ensimmäisessä osa-ottelussa heidän yhteenlaskettu vastaanottovirhemäärä oli 12.

Ensimmäinen ottelu päättyi Istanbulille eräluvuin 3–2. Uskon Berliniin vievän toisen ottelun kotietunsa sekä laajemman materiaalinsa turvin.

Toisen ottelun tulosveikkaus 3–1. Jatkoon Berlin.

Toiset osaottelut ovat katsottavissa livenä laola1.tv -sivustolla.

Kansikuva: Piotr Hawalej/Getty Images