Mestaruusliigassa kaikkien aikojen kevät

Lentopallon Mestaruusliigan miesten välierät käynnistyvät lauantaina. Mitalipeleihin selviytyi runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Kovin vääntö välieräpaikasta käytiin LEKA Volleyn ja Lentopalloseura Ettan välillä – kaikissa neljässä ottelussa pelattiin täydet viisi erää.

Odotettavissa on kaikkien aikojen lentopallokevät. Kokkolan Tiikerit hallitsi runkosarjaa suvereenisti, Vammalan Lentopallo esitti puolestaan vakuuttavia otteita europeleissä. Tuskin Hurrikaani-Loimaa ja LEKA Volleykaan loppuottelupaikasta mielellään luopuvat.

Suomen mestaruudella on tänä vuonna erityisen suuri merkitys, sillä vain voittajalle on luvassa paikka uudistetun Mestarien liigan karsintakierroksille.

Faneille.com arvioi välierin otteluparit, joukkueiden avainpelaajat sekä finaalisarjaan menijät. Suluissa joukkueen sijoitus runkosarjassa. Anna myös arviosi loppuottelijoista.

Tiilikainen_JR

Tommi Tiilikainen johtaa iloisella otteella Kokkolan Tiikereitä.

Kokkolan Tiikerit (1) – LEKA Volley (4)

Hallitseva tuplamestari lähtee tavoittelemaan historiansa neljättä peräkkäistä finaalipaikkaa. Päävalmentaja Tommi Tiilikaisella on käytettävissään laaja pelaajamateriaali, jota hän on myös kauden mittaan peluuttanut tasaisesti. Lelu Ojansivua on säästelty tarkoituksella kevään tärkeimpiin koitoksiin. Puolivälierät osoittivat, että maajoukkuehakkuri on jälleen kovassa iskussa.

Kuopiolainen LEKA Volley väänsi itsensä välieriin dramaattisten vaiheiden jälkeen oululaista Ettaa vastaan. Joukkueen peli on pyörinyt hyvin pitkälti yhdysvaltaiskvartetin ympärillä, mutta puolivälierän ratkaisijoiksi nousivat kuitenkin hieman yllättäen kotimaiset pelaajat. Päävalmentaja Lauri Hakalan hihasta pitää löytyä nyt uusia valttikortteja, mikäli LEKA aikoo tosissaan haastaa Tiikerit loppuottelupaikasta.

Avainpelaajat: Lelu Ojansivu, Tiikerit – Greg Petty, LEKA
Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 3-1, 3-0
SM-mitalit: Tiikerit 2+1+0 – LEKA 0+0+0
Arvio: Tiikerit finaaliin otteluvoitoin 3-0

VaLePa (2) – Hurrikaani-Loimaa (3)

Upean eurosarjan pelannut Vammalan Lentopallo on saanut keskittyä kuukauden päivät Mestaruusliigan ratkaisupeleihin. Helmikuun lopussa Sastamalan pässit puskivat jo kertaalleen Tiikerit nurin. Finaaleihin on kuitenkin vielä matkaa – vähintään yksi edestakainen reissu Loimaalle, mahdollisesti jopa kaksi.

Hurrikaani osoitti jo Suomen cupin finaalissa vaarallisuutensa. Joukkueen peli on kuitenkin ailahdellut huomattavasti runkosarjan kärkikaksikkoa enemmän. Loimaan lentopalloväki haluaa varmasti jo eroon ikuisen kakkosen leimasta. Finaalipaikasta saatetaan nähdä melkoinen taistelu Jesuksen (Chourio) ja Mohamedin (Alhachdadi) välillä.

Avainpelaajat: Mikko Esko, VaLePa – Luke Smith, Hurrikaani
Aiemmin tällä kaudella: 2-3, 3-1, 3-2
SM-mitalit: VaLePa 2+1+3 – Hurrikaani 0+3+1
Arvio: VaLePa finaaliin otteluvoitoin 3-2

Välierien otteluohjelma ja otteluiden liveseuranta löytyvät täältä.

YLE näyttää kanavillaan kaikki Mestaruusliigan loppuottelut.

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: Juuso Riponiemi