Tässä Suomen MM-lentismiehet pelaaja pelaajalta – Liberona tuleva maailmantähti

Suomi lähtee 14 pelaajan miehistöllä lauantaina alkaviin lentopallon MM-kisoihin. Joukkueen tilanne on hyvä, sillä jokaiselle pelipaikalle on tunkua tason kärsimättä.

Faneille.com esittelee Suomen MM-karsinnat, EM-karsinnat ja Maailmanliigan sisältäneen kovan vuoden läpikäyneen MM-joukkueen.

Mikko Esko, passari, 198 cm, 263 maaottelua

Joukkueen ehdoton ykköspassari ja pelin kapellimestari. Omaa laajan kokemuksen useista Euroopan huippuliigoista. Todella vaarallinen myös syöttöruudussa erittäin hyvän hyppyleijansa ansiosta.

Eemi Tervaportti, passari, 193 cm, 127 A-maaottelua

Sai kokemusta paljon lisää maaotteluympyröistä kesän maaotteluissa. Passarin vaihtuessa Suomen pelin taso ei laske, mutta Esko on silti kokemuksensa turvin ainakin turnauksen alussa edellä nokkimisjärjestyksessä. Laadukas kakkospassari, jonka turvin Suomi voi huoletta tehdä taktisia tuplavaihtoja. Eskon tapaan vaarallinen hyppyleijan syöttäjä.

Olli Kunnari, yleispelaaja, 196 cm, 235 A-maaottelua

Suomi-lentiksen Andrea Pirlo. Rauhallinen, tyylikäs, luotettava, juonikas, eikä tee virheitä. Suuri vastuu vastaanotossa, mutta on erittäin varma myös laitahyökkääjänä. Hyökkää usein myös kuutospaikalta. Aavistuksenomaisena kysymysmerkkinä huipputason säilyttäminen kovassa ottelutahdissa. Huilaisiko esimerkiksi Brasiliaa vastaan?

Mikko Oivanen, yleispelaaja, 198 cm, 199 A-maaottelua

Joutunut opettelemaan uuden roolin, kun Urpo Sivula vei hakkurin paikan. Ei ollut mukana kevään EM-karsinnoissa lainkaan. Ottanut kesän aikana huimia askeleita eteenpäin yleispelaajana. Ei ole vieläkään parhaimmillaan aloitusten vastaanottajana, mutta tuo tässä roolissa valtavasti laajuutta Suomen hyökkäyspeliin.

Antti Siltala, yleispelaaja, 193 cm, 217 A-maaottelua

Joukkueen kapteeni, jonka kentällä oloa on vaikea olla huomaamatta. Joukkueen johtaja, joka saa taistella tosissaan seitsikkopaikan eteen, lähinnä Mikko Oivasen kanssa.

Niklas Seppänen, yleispelaaja, 193 cm, 45 A-maaottelua

Hyvällä tiellä maajoukkuetason yleispelaajaksi, mutta töitä on vielä tehtävänä. Siirtyy tulevaksi kaudeksi Ranskan liigaan, minkä hedelmiä nähtäneen maajoukkuepaidassa vuoden kuluttua

Urpo Sivula, hakkuri, 195 cm, 146 A-maaottelua

Ykköshakkuri. Tämä turnaus voisi olla ”Upin” lopullisen läpimurron paikka maailman hakkurieliittiin. Muutaman vuoden takainen lähes kohtalokas sairaskohtaus ja diabetekseen sairastuminen pakotti Sivulan täydelliseen elämäntaparemonttiin, jonka ansiosta lentopalloura nousi uudelle tasolle.

Olli-Pekka Ojansivu, hakkuri, 197 cm, 122 A-maaottelua

Kulisseissa joukkueen seremoniamestari ja kentällä kovakätinen kakkoshakkuri. Mahdollistaa yhdessä Tervaportin kanssa taktiset tuplavaihdot seitsikon suoritustason kärsimättä. Omaa hurjan hyppysyötön, jonka takia miestä käytetään usein syöttöruudussa, etenkin erien ratkaisupalloissa.

Matti Oivanen, keskitorjuja 198 cm, 225 A-maaottelua

Kokenut arvokisakävijä ja Euroopan useissa huippuliigoissa takonut Oivanen kärsii selkävammasta, joka voi olla Suomelle suurikin haaste. On kunnossa ollessaan toinen aloittavista keskitorjujista. Ehkä joukkueen kovin hyppysyöttäjä.

Konstantin Shumov, keskitorjuja, 205 cm, 192 A-maaottelua

Shumov on erittäin ulottuva torjuja.  Siksi erittäin tärkeä lenkki huippumaiden isojen senttereiden ykköstemmon hyökkäysten torjunnoissa ja vaimennuksissa.

Jukka Lehtonen, keskitorjuja, 197 cm, 175 A-maaottelua

Lehtonen on pelannut monet vuodet Sveitsin Luganossa, jossa kasvanut suuren roolin myötä myös maajoukkueessa aloituskokoonpanon keskitorjujaksi. Lujaluonteinen ja kovan työmoraalin omaava joukkuepelaaja.

Tommi Siirilä, keskitorjuja, 203 cm, 31 A-maaottelua

Tulevaisuudessa Suomen maajoukkueelle kullanarvoinen lahjakkuus. Sai vastuuta jo kesän Maailmanliigassa, ja vastasi haasteeseen hyvillä otteilla. Saa peliaikaa, kun miehistöä kierrätetään. Omaa hyvät raamit, joten maajoukkueen keskitorjujien tulevaisuus on hyvällä mallilla.

Lauri Kerminen, libero, 182 cm, 44 A-maaottelua

Suomen joukkueen suurin tähti saman pelipaikan pelaajia vertailtaessa. Hakee liki mahdottomilta tuntuvia palloja peliin, ja on koko joukkueen peli-identiteetin – vahvan puolustuksen – selkäranka. Siirtyy ensi kaudeksi Ranskan liigaan, ja näyttää tässä turnauksessa lentopallomaailmalle, mitä tuleman pitää.

Timo Tolvanen, libero, 183 cm, 70 A-maaottelua

Missään, missä ”Dole” liikkuu, ei ole hiljaista eikä tylsää. Lähtökohta on, että Kerminen pelaa täydet minuutit, mutta Tolvasen mukaanotto on valmennusjohdolta upea ele yhdelle Suomen liigakenttien upeimman uran pelanneelle kuopiolaiselle. Loistava joukkuehengen ylläpitäjä, ja henkinen tuki nuorelle Kermiselle.