Naisten puolivälierissä pohjoinen haastaa Pirkanmaan

Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierien valintatilaisuus ei tarjonnut suurempia yllätyksiä. Runkosarjan kärkikaksikko LP Viesti ja Hämeenlinnan Pallokerho pääsi nappaamaan ensimmäisenä itselleen lyhimmät matkat sekä samalla keveimmät vastustajat.

Keskikastin joukkueiden kesken nähdään sen sijaan mielenkiintoinen Pirkanmaa vastaan pohjoinen -asetelma, jossa WoVo Rovaniemi ja Pölkky Kuusamo haastavat välieräpaikasta LP Kangasalan ja Oriveden Ponnistuksen. Puolivälierät alkavat keskiviikkona, välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla.

Faneille.com arvioi puolivälierien otteluparit ja joukkueiden avainpelaajat sekä ennakoi jatkoon menijät. Suluissa joukkueen sijoitus runkosarjassa.

LPViesti_LML

LP Viesti voitti ylivoimaisesti runkosarjan. (Kuva: Mestaruusliiga)

LP Viesti (1) – LP-Vampula (7)

Salolainen LP Viesti tavoittelee jo kahdeksatta peräkkäistä Suomen mestaruutta. Tänä keväänä kulta on tiukemmassa kuin pitkiin aikoihin. Viesti valitsi vastustajakseen Vampulan, vaikka koki runkosarjan toisen tappionsa juuri Huittisissa. Salolaisten peli on kultakuosissa huolimatta kesken kauden tapahtuneista passarin ja päävalmentajan vaihdoksista.

Avainpelaajat: Jenni Hiltunen, LP Viesti – Binetou Sow, LP-Vampula
Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 1-3, 3-0
Arvio: LP Viesti välieriin otteluvoitoin 3-0

HPK (2) – Pihtiputaan LiigaPloki (8)

Hämeenlinna piti naisten hallussaan naisten lentopallovaltikkaa koko vuosituhannen alun. Viime vuosina sille on jäänyt vain himmeämpiä mitaleita. Tähän ”Kerho” haluaa varmasti muutoksen. Elenia Areenalla odotellaan jo unelmafinaalia LP Viestiä vastaan. Kapeammalla materiaalilla operoivasti LiigaPlokista ei ole HPK:n uhkaajaksi, vaikka Jukka Koskisen tulo valmentajaksi nosti pihtiputaalaiset pudotuspeleihin.

Avainpelaajat: Keao Burdine, HPK – Rhiannon Tooker, LiigaPloki
Aiemmin tällä kaudella: 3-1, 3-0, 3-1
Arvio: HPK välieriin otteluvoitoin 3-0

LP Kangasala (3) – WoVo Rovaniemi (5)

Ismo Tahvanaisen paluu kesken syyskauden LP Kangasalan päävalmentajaksi käänsi joukkueen kurssin täysin. Suomen cupin finaalipaikka oli jo osoitus siitä, että joukkue on valmis yllätykseen. Rovaniemellä ollaan asiasta kuitenkin toista mieltä. Nuori Wovottarien ryhmä haluaa jatkaa seuran nousujohteista trendiä ja ottaa tänä keväänä historiansa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin.

Avainpelaajat: Elizabeth Koberstein, LP Kangasala – Kristiine Miilen, WoVo
Aiemmin tällä kaudella: 0-3, 3-1, 0-3
Arvio: WoVo Rovaniemi välieriin otteluvoitoin 3-2

OrPo (4) – Pölkky Kuusamo (6)

Toista peräkkäistä kauttaan Mestaruusliigassa pelaava kuusamolaisjoukkue ei ole kumpanakaan vuotena suostunut heittopussin rooliin. Viime kevään puolivälierissä kovana kotojoukkueena tunnettu Pölkky taipui lopulta hopealle edenneelle LP Kangasalalle vasta viidennessä ottelussa. Tässä otteluparissa kevätkauden kuntopuntarin viisari osoittaa kuitenkin Oriveden suuntaan.

Avainpelaajat: Mercy Moim, OrPo – Olena Prokopenko, Pölkky
Aiemmin tällä kaudella: 1-3, 3-2, 3-2
Arvio: OrPo välieriin otteluvoitoin 3-1

Pudotuspelien otteluohjelma ja tulospalvelu löytyvät täältä.
YLE näyttää kanavillaan Mestaruusliigan ratkaisut suorina lähetyksinä.

@HeikkiKiiskinen

Kuva: WoVo Rovaniemi