Naisten välierissä selvät suosikit

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät käynnistyvät lauantaina. Runkosarjan kärkikaksikko, HPK -LP Viesti, pääsi omissa puolivälierissään suhteellisen helpolla. Oriveden Ponnistus ja Pölkky Kuusamo sen sijaan joutuivat taistelemaan välieräpaikasta täyden ottelusarjan, eikä heille jäänyt palautumisaikaa kuin yksi päivä.

Faneille.com arvio välierien otteluparit, joukkueiden avainpelaajat sekä loppuotteluihin menijät. Sulkuihin on merkitty joukkueen sijoitus runkosarjassa. Puolivälieräsarja pelataan paras seitsemästä -systeemillä eli paikka loppuotteluihin irtoaa neljällä voitolla.

HPK (1) – Pölkky Kuusamo (4)

Hallitseva mestarijoukkue HPK aloitti puolivälieräsarjan erätappiolla LP-Vampulaa vastaan, mutta voitti tämän jälkeen yhdeksän erää peräjälkeen ja marssi vaivattomasti välieriin. Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Luca Chiappinilla on positiivinen ongelma – ketkä muodostavan joukkueen aloitusseitsikon? Ryhmässä on lähes kaikille pelipaikoille useampi liigamitat täyttävä pelaaja. Kuten puolivälieräsarja osoitti, on Pölkky Kuusamo sarjan vahvimpia kotijoukkueita. Tässä piileekin Pölkyn mahdollisuus venyttää ottelusarja yli neljään peliin. Kotiyleisön tuki on mitalipelien ensikertalaiselle elintärkeää.

Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 2-3, 3-0
Avainpelaajat: Piia Korhonen – Olena Prokopenko
SM-mitalit: 9+3+5 / 0+0+0
Arvio: HPK loppuotteluihin voitoin 4-1

LP Viesti (2) – Oriveden Ponnistus (3)

LP Viesti on pudotuspeleissä kuin kotonaan. Eikä ihme, sillä salolaisjoukkue pelaa mitaleista jo 12. kerran peräkkäin. Tässä otteluparissa eivät myöskään pitkät välimatkat rasita, joten luvassa on tasokasta lentopalloa. Rutiini sekä pelaajamateriaali kallistavat vaakakuppia jonkin verran Viestin suuntaan, mutta OrPon yhdysvaltalaiskaksikko Janisa Johnson – Malina Terrell voi onnistuessaan olla isompikin kiusa salolaisjoukkueelle. Enemmän kuin viisi peliä olisi kuitenkin suuri yllätys.

Aiemmin tällä kaudella: 1-3, 3-0, 3-0
Avainpelaajat: Viktoriia Tuchasvili – Janisa Johnson
SM-mitalit: 7+5+1 / 1+6+6
Arvio: LP Viesti loppuotteluihin voitoin 4-1

Muut sarjasijoitukset: 5. LiigaPloki, 6. LP Kangasala, 7. LP-Vampula, 8. WoVo Rovaniemi. Yhdeksänneksi sijoittunut Pieksämäki Volley karsii sarjapaikasta ykkössarjan voittajan (Nurmon Jymy tai Puijo Wolley) kanssa.

Otteluohjelma ja pudotuspelien tilastot löytyvät Mestaruusliigan nettisivuilta.

Teksti: @HeikkiKiiskinen

Kuvat: CEV