Rynniikö Etta mitalipeleihin? Arvioi itse välieräjoukkueet!

Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierät käynnistyvät keskiviikkona. Sunnuntaina pidetty valintatilaisuus ei tarjonnut yhtään yllätystä, sillä kärkijoukkueet valitsivat vastustajansa runkosarjan sijoitusten perusteella.

Kokkolan Tiikerit dominoi runkosarjassa mielin määrin häviten siinä vain yhden ottelun. Yhtä selvä kakkonen oli CEV Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon edennyt VaLePa Sastamala. Tätä kaksikkoa povataankin kevään unelmafinaalin osapuoliksi. Mitalipeleihin riittää kuitenkin ruuhkaa – kaikille halukkaille ei valitettavasti välieräpaikkoja riitä.

Faneille.com arvioi puolivälierien otteluparit, joukkueiden avainpelaajat sekä välieriin selviytyjät. Kaikki pudotuspelit pelataan paras viidestä systeemillä eli jatkopaikka irtoaa kolmella voitolla. Suluissa joukkueiden sijoitukset runkosarjassa.

HurrikaaniVaLePaSC_JR

Hurrikaani tarjosi helmikuun Suomen cupin finaalissa Tiikereille hyvän vastuksen.

Kokkolan Tiikerit (1) – Raision Loimu (8)

Hallitseva tuplamestari on pelannut niin vahvan kauden, että perinteikäs raisiolaisjoukkue ei Tiikerien välieräpaikkaa pysty uhkaamaan. Kokkolassa on pakka kunnossa – Loimu sen sijaan pyrkii vielä herättelemään joukkuetta uuden päävalmentajan turvin. Tiikereillä on rosteria vaikka muille jakaa, joten osalle pelaajista voi antaa ennen kauden huipennusta vielä treeni- ja lepoaikaa.

Avainpelaajat: Lelu Ojansivu, Tiikerit – Ossi Rumpunen, Loimu
Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 3-1, 3-0
Arvio: Tiikerit välieriin otteluvoitoin 3-0

VaLePa Sastamala (2) – Rantaperkiön Isku (7)

Sastamalassa keskityttiin tietoisesti kevään aikana europeleihin ja annettiin Mestaruusliigan mennä omalla painollaan. Runkosarjan kakkossija takaa VaLePalle kuitenkin kotiedun aina välieriin saakka. Nuoresta tamperelaisjoukkueesta ei vielä ole mitalipeleihin, mutta hyvä paikallisvääntö välieräpaikasta saadaan aikaiseksi.

Avainpelaajat: Mikko Esko, VaLePa – Sakari Mäkinen, Isku
Aiemmin tällä kaudella: 3-1, 3-0, 3-2
Arvio: VaLePa välieriin otteluvoitoin 3-0

Hurrikaani-Loimaa (3) – Liiga-Sampo (6)

Loimaalaisjoukkue on voittanut neljä edellistä pudotuspelisarjaa Liiga-Sampoa vastaan, joten sillä on tässä otteluparissa selkeä henkinen yliote. Hurrikaanin hyökkäysvoima paikkaa pienet notkahdukset joukkueen vastaanottopelissä, joten Sammolla on valitettavasti edessään kuudes peräkkäinen mitaliton kevät.

Avainpelaajat: Mohamed Alhachdadi, Hurrikaani – Alen Djordjevic, Sampo
Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 3-1, 3-1
Arvio: Hurrikaani välieriin otteluvoitoin 3-1

LEKA Volley (4) – Lentopalloseura Etta (5)

Ehdottomasti tämän kevään tasaisin puolivälieräsarja. LEKA takoi kovaa tulosta alkukaudesta – Etta on vastaavasti nostanut tasoaan kevään kuluessa. Oululaisjoukkue on raapinut kymmenestä viimeisestä ottelustaan peräti seitsemän voittoa. Ettan intohimoinen puolustuspeli hyydyttää LEKA Volleyn ennenaikaiselle kesälomalle.

Avainpelaajat: Greg Petty, LEKA – Eetu Pennanen, Etta
Aiemmin tällä kaudella: 3-1, 2-3, 3-1
Arvio: Etta välieriin otteluvoitoin 3-2

Tarkempi otteluohjelma ja liveseuranta löytyvät täältä.  

YLE näyttää kanavillaan Mestaruusliigan ratkaisupelejä.

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: Juuso Riponiemi