Sampo ja Lakkapää haastajina välieriin – äänestä omat suosikkisi

Lentopallon Mestaruusliigan välierät pyörähtävät käyntiin sunnuntaina. Puolivälierät olivat numeroiden perusteella varsin selviä, mutta sekä Hurrikaanilla että VaLePalla oli yllättäviä vaikeuksia omissa otteluissaan Vantaa Ducksia ja LEKA Volleyta vastaan. Runkosarjan kärkikaksikon peli vapautui oikeastaan vasta kolmansissa kohtaamisissa.

Sampo Volley ja Team Lakkapää lähtevät taistelemaan loppuottelupaikasta hienoisina haastajina, mutta kuntopuntarin perusteella kumpikin pystyy varmasti laittamaan oman vastustajansa tiukoille. Pielavedellä ja Rovaniemellä haaveillaan jopa finaalijytkystä. Kaikki neljä puolivälieräsarjaa päättyivät suoraan 3-0, joten joukkueet ovat saaneet levätä ja harjoitella tasapuolisesti koko viikon ajan.

Faneille.com arvioi välierien voimasuhteet, avainpelaajat sekä loppuotteluun menijät. Sulkuihin on merkitty joukkueen sijoitus runkosarjassa. Välierät pelataan paras seitsemästä -systeemillä eli loppuottelupaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Hurrikaani-Loimaa (1) – Team Lakkapää (5)

Hurrikaani riehui runkosarjan voittajaksi yhden voiton erolla VaLePa Sastamalaan. Hyökkäysvoimaisen loimaalaisjoukkueen toinen peruspilari on vahva syöttö, joka varsinkin kotihallissa on kaatanut kauden aikana monta vastustajaa. Yleispelaaja Luke Smith on sarjan ulottuvimpia hyökkääjiä, mutta vastaanotossa 204-senttisellä australialaisella on varsin pieni tontti hoidettavanaan. Hurrikaanin loppuottelupaikka vaatii ehjän vastaanoton lisäksi kaksi huippukuntoista Oivasta.

Team Lakkapää koki ihmeparanemisen valmentajan vaihdoksen myötä. Aneemisesta ryhmästä kasvoi parissa kuukaudessa liigan pelätyin joukkue, jolla ruokahalua riittää kauden loppuun saakka. Rovaniemeläisten vastaanotto on huippuluokkaa, eikä pelaaminen ole Fredric Gustavssonin huippuvireestä huolimatta yhden miehen varassa. Vaikka ulkomaalaiset näyttelevät päärooleja Lakkapään kentällä, löytyi puolivälierien ratkaisupalloihin penkiltä kovahermoisia kotimaisia tuuraajia.

Taistelupari: Mikko Oivanen – Fredric Gustavsson
Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 3-2, 3-0
SM-mitalit: 0+3+2 / 4+2+2
Arvio: Hurrikaani finaaliin otteluvoitoin 4-3


VaLePa Sastamala (2) – Sampo Volley (3)

Runkosarjassa yhtä selvä kakkonen oli VaLePa. Joukkueella on erittäin kokenut runko, joka on kevään ratkaisupeleissä yleensä parhaimmillaan. Sastamalassa odotellaan jo sormet syyhyten unelmafinaalia Hurrikaania vastaan, mutta Sampo ei myy nahkaansa alehintaan. Otteluparin tasaisuudesta kertoo myös se, että kauden neljässä kohtaamisessa pelattiin yhteensä 18 erää. VaLePalla on Suomen Cupin voiton myötä savolaisista hienoinen henkinen niskalenkki.

Sampo Volley palasi takaisin mitalipeleihin kahden välivuoden jälkeen. Joukkueen kultakimpale on virolainen yleispelaaja Andrus Raadik, joka takoi runkosarjassa uuden piste-ennätyksen, vaikka istui yhden ottelun katsomon puolella. Jukka Tuovisella ei ole ryhmässä varsinaisia tähtiä, mutta kokenut päävalmentaja saa joukkueestaan kovat tehot irti illasta toiseen. Sammolla on tukenaan äänekäs kannattajajoukko sekä Pielavedellä että Siilinjärvellä.

Taistelupari: Olli Kunnari – Andrus Raadik
Aiemmin tällä kaudella: 2-3, 3-2, 3-1 (Suomen Cupin loppuottelu 3-1)
SM-mitalit: 2+2+3 / 3+4+2
Arvio: VaLePa finaaliin otteluvoiton 4-2

Kepit.TV lähettää lentopallon Mestaruusliigan ratkaisupelejä netin välityksellä. Tarkempi otteluohjelma löytyy täältä.

Teksti: @HeikkiKiiskinen

Kuvat: Juuso Riponiemi