Kokkolan Tiikerit suosikkina Mestaruusliigan finaaleihin

Miesten lentopallon Mestaruusliigan finaalit alkavat lauantaina. Loppuottelusarjassa kohtaavat Kokkolan Tiikerit ja Hurrikaani-Lomaa. Pronssista taistelevat viime kauden mestari Vammalan Lentopallo ja Raision Loimu. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, pronssiottelut pelataan paras kolmesta -systeemillä.

Tulossa on kaikkien aikojen loppuottelusarja. Välierät osoittivat, että yleisö löytää lehtereille vasta kauden ratkaisupeleihin. Toisena viikonloppuna Kokkolan jäähallikin (kapasiteetti 4920 katsojaa) voi käydä ahtaaksi. Hurrikaani-Loimaa muuttaa finaalien ajaksi noin 2500 katsojaa vetävään Salohalliin.

Faneille.com arvioi mitaliottelujoukkueet sekä niiden avainpelaajat. Suluissa joukkueiden sijoitukset runkosarjassa.

Loppuottelu: Tiikerit (2) – Hurrikaani (4)

Suomen mestari vaihtuu siis joka tapauksessa. Suosikin viitta kuuluu Kokkolan Tiikereille, joka selvitti puolivälierät ja välierät ilman ainuttakaan tappiota. Lisäksi joukkue on hävinnyt tämän vuoden puolella vain kaksi runkosarjaottelua. Lepo- ja harjoitteluaikaakin sille jäi mukavasti välieräsarjan jälkeen.

Tiikerit lähtee loppuotteluihin kynnet terävinä – parhaimmillaan se on erittäin vaikea voitettava. Joukkue sai syksyllä riveihinsä rutkasti kokemusta yleispelaaja Matti Hietasen ja libero Pasi Hyvärisen myötä. Hakkuri Lelu Ojansivun johtama keltamusta tiikerilauma on valmis kaappaamaan ”pojan” takaisin Kokkolaan.

Hurrikaani-Loimaa nousi loppuotteluihin hieman yllättäen, sillä se joutui tiukoille jo puolivälierissä Pielaveden Sammon kanssa. Välierissä sen sijaan loimaalaisten peli hallitsevaa mestaria vastaan kulki upeasti ja finaalipaikka oli ansaittu. Kirkkain mitali olisi upea päätös Ville Kakon valmentajauralle.

Keskipelaaja Matti Oivanen oli jo välierissä hyvässä iskussa – torjuntapeli toimi ja hyppysyöttö kulki tehokkaasti. Hakkuri Vladimir Cedicin työkuorma alkaa olla jo maksimissaan, joten hyökkäysapuja tarvitaan nyt muualta. Katseet kääntyvät tässä suhteessa latvialaiseen Aivars Petrusevicsiin.

Avainpelaajat: Lelu Ojansivu, Tiikerit – Matti Oivanen, Hurrikaani

Aiemmin tällä kaudella: 0-3, 3-0, 3-1

Arvio: Kokkolan Tiikereille Suomen mestaruus otteluvoitoin 4-1

TiikeritHurrikaani_JR

Pronssiottelu: VaLePa (1) – Loimu (3)

VaLePa koki joulukuussa pelillisen notkahduksen europeliväsymyksen myötä, josta se maksoi vielä välierissä kallista hintaa. Sastamalalaisten kompastuskivi finaaliin pääsyssä oli lopulta toinen yleispelaaja. Olli Kunnarille ei löytynyt riittävän hyvin paineita kestävää kaveria VaLePan hihaosastolle. Viime kauden mestarin jääminen finaalin ulkopuolelle kertoo kotoisen Mestaruusliigan kovasta tasosta.

Raision Loimulle pronssisetkin mitalit varmasti kelpaisivat viiden vuoden kuivan kauden jälkeen. Hakkuri Urpo Sivulan ja libero Florian Ringseisin mukaantulo joukkueeseen kesken kauden nosti oranssimustien pelin tasoa huomattavasti. Loimu huippukunto osui helmi-maaliskuulle, jolloin se voitti 14 ottelua putkeen. Kokemus ja ammattiylpeys kallistavat pronssivaakaa kuitenkin hieman Vammalan Lentopallon suuntaan.

Avainpelaajat: Olli Kunnari, VaLePa – Urpo Sivula, Loimu

Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 3-0, 2-3

Arvio: Vammalan Lentopallolle pronssimitalit otteluvoitoin 2-1

MTV3 ja MTV Sport televisioivat kaikki loppuottelut suorina lähetyksinä. Hurrikaani-Loimaa pelaa kotiottelunsa Salohallissa.

• la 11.4. klo 12.55 Tiikerit-Hurrikaani, MTV3
• ti 14.4. klo 18.15 Hurrikaani-Tiikerit, MTV Sport 1
• ke 15.4. klo 17.45 Hurrikaani-Tiikerit, MTV Sport 1
• la 18.4. klo 13.45 Tiikerit-Hurrikaani, MTV Sport 2
• su 19.4. klo 16.45 Tiikerit-Hurrikaani, MTV Sport 2 (tarvittaessa)

Kuvat: Juuso Riponiemi