Sarjanousija ei ole suostunut heittopussiksi naisten Mestaruusliigassa

Passari Iida Paananen kasvoi korkoa kahden kauden ajan Hämeenlinnan Pallokerhossa ja LP Viestissä, kunnes oli valmis ottamaan ykköspelintekijän roolin lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Kysyntä ja tarjonta kohtasivat viime keväänä, kun liiganousija Pölkky Kuusamo etsi uutta passaria joukkueeseensa.

– Meillä oli LP Viestissä hieno kausi, mutta sain siellä vähän peliaikaa. Tämän vuoksi lähdin hakemaan itselleni uusia haasteita ja vastuuta Kuusamosta, Paananen kertoo.

Sarjanousijan kausi on ollut vaihteleva, mutta missään vaiheessa se ei ole suostunut heittopussin rooliin. Nuorista kotimaisista ja vahvoista ulkomaalaisista koostuva ”Pölkky” on varsinkin kotonaan vaikea kaadettava. Paanasen mielestä enemmänkin pisteitä olisi ollut mahdollista ottaa.

– Varsinkin Pieksämäki Volley ja LP-Vampula olisi pitänyt kyllä voittaa, mutta sijoitus tällä hetkellä kahdeksan parhaan joukossa kyllä tyydyttää.

Loppukausi katsomon puolella

Lahjakkaan ja taitavan passarin kausi päättyi kuitenkin yllättäen harjoituksissa sattuneeseen peukalovammaan, joka pitää Paanasen poissa pelikentiltä loppukauden ajan.

– Harmittaa, kun peli lähti juuri kulkemaan hyvin joukkueen kanssa.

Pölkky Kuusamo on pelannut tasaisesti toisen pohjoisen joukkueen, rovaniemeläisen Woman Volleyn, kanssa. Neljästä runkosarjan ottelusta molemmilla on kaksi voittoa. Eikä Paananen panisi pahakseen vaikka kyseiset joukkueet kohtaisivat puolivälierissä.

– Jos neljän kärjessä ovat LP Viesti, Hämeenlinnan Pallokerho, Oriveden Ponnistus ja Woman Volley, niin alkukauden perusteella WoVo sopisi meille parhaiten.

Loukkaantuminen laittoi kuitenkin Paanasen suunnitelmat tältä keväältä uusiksi ja peukalon kuntoutusohjelma on jo aloitettu.

– Katsotaan, mitä ensi kausi tuo tulleessaan. Ensin pitää kuntouttaa kuitenkin peukalo.

Kuusamolaisjoukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä. Naisten Mestaruusliigan puolivälieräparit selviävät valintatilaisuudessa, joka järjestetään maanantaina 23. helmikuuta Helsingissä.

Kuva: Mestaruusliiga