VaLePa hakee eurokentiltä jatkopaikkaa

Lentopallon europelien kevätkierroksille selviytyi suomalaisjoukkueista vain Vammalan Lentopallo. Muut neljä nais- ja kolme miesjoukkuetta putosivat jatkosta jo ennen vuodenvaihdetta.

Keskiviikkona jatkuvassa miesten CEV Cupissa VaLePa kohtaa romanialaisen Volei Municipal Zalaun. Ennakkoasetelmien perusteella sastamalalaisjoukkueella on täydet mahdollisuudet edetä sarjassa kahdeksan tai jopa neljän parhaan joukkoon.

Vaikka Romanian lentopallon taso on viime vuosina laskenut, on kyseessä kuitenkin kohtalaisen tasokas ryhmä. Tämän sai kokea joulukuussa turkkilainen Galatasaray HDI Istanbul, joka putosi jatkosta Zalaun voitettua toisen ottelun jälkeisen kultaisen erän.

Volei Municipal Zalau koostuu pääasiassa kotimaisista pelaajista. Romanialaisten ulkomaanavut ovat moldovalaispassari Marin Lescov sekä brasilialainen yleispelaaja Leonardo Joao Dal Bosco Dall Agnol.

– Joukkueessa on ihan hyvä passari sekä hihamiehet, vahvistaa Suomen maajoukkueen ja Galatasarayn pelintekijä Eemi Tervaportti.

Ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona Sastamalan Vexve Areenalla, toinen viikon kuluttua Zalaussa, Pohjois-Romaniassa. Vastustajalla on ottelusarjassa kotietu, sillä mahdollinen lisäerä pelataan välittömästi toisen osaottelun jälkeen.

– VaLePalla on hyvät mahdollisuudet jatkoon, mutta vastustajalla on kova kotiyleisö tukenaan, Tervaportti varoittaa.

chourio_cev

VaLePan venezuelalainen hakkuri Jesus Chourio (15) on tehnyt kovaa jälkeä Mestaruusliigassa.

Kiireinen kevät edessä

Vammalan Lentopallon peliohjelma on seuraavien viikkojen aikana varsin tiivis. Loppiaisesta alkaneen kuukauden jakson aikana joukkue pelaa Mestaruusliiga, Suomen cup ja europelit yhteen laskien jopa kymmenen ottelua.

– Kaikki pelit ovat tärkeitä, mutta painopiste tänä keväänä on CEV Cupissa ja kotoisessa liigassa, kertoo VaLePan päävalmentaja Ugis Krastins.

Miesten CEV Cupin puolivälierissä jatkavat neljännesvälierien voittajien lisäksi neljä Mestarien liigasta pudonnutta joukkuetta.

– Emme ole vielä määritelleet lopullista tavoitettamme eurokentillä, mutta joukkue on valmis ja odottaa innolla illan peliä, Krastins toteaa.

Laola1.tv ja VeikkausTV näyttävät Vammalan Lentopallon ja Volei Municipal Zalaun välisen CEV Cupin ottelun suorana nettilähetyksenä keskiviikkona 20. tammikuuta alkaen kello 18.30.

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: CEV