Michaela Madsen on tyytyväinen vastuuseen HPK:ssa

Hämeenlinnan Pallokerhon keskipelaaja Michaela Madsen teki viime kauden jälkeen kovan päätöksen siirtyessään moninkertaisesta mestarijoukkue LP Viestistä Hämeenlinnaan. Nämä kaksi joukkuetta ovat hallinneet käytännössä naisten kotimaisia lentopallomarkkinoita koko 2000-luvun ajan. Madsen ehti voittaa Salossa kolme liigamestaruutta.

– Tärkein syy siirtymiseeni oli itseni kehittäminen. Huomasin viime kaudella, että minulla ei ole vielä samanlaista pelikokemusta kuin muilla LP Viestin keskipelaajilla, Madsen kertoo.

21-vuotias Varalan lentopallolukion kasvatti on ollut tyytyväinen peliaikaan ja annettuun vastuuseen uudessa joukkueessa.

– Salolla on hyvä joukkue ja on hienoa, että he pelasivat Mestarien liigassa. Kehittymisen kannalta on kuitenkin parempi saada peliaikaa kotimaisessa sarjassa ja vaikka CEV Cupissa, pohtii Mestaruusliigan torjuntatilaston ykkösnainen.

Kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut LP Viesti on suosikki ykköseksi myös tänä keväänä, mutta Madsen uskoo HPK:n yllätyksen mahdollisuuteen.

– Hyvällä omalla pelillä ja oikealla fiiliksellä pystymme haastamaan myös LP Viestin.

Temperamenttiset urheilijasisarukset

Michaela Madsen tulee todellisesta urheilijaperheestä, jossa myös isä ja äiti ovat pelanneet lentopalloa. Reilun vuoden verran nuorempi pikkuveli Alexander puolestaan valitsi koripallon ja on noussut jo Kouvojen edustusjoukkueeseen.

– Michaela on atleettinen ja liikkuu pituuteensa nähden hyvin, kehuu 207-senttinen Alexander isosiskoaan.

– Olemme aika lailla samantyyppisiä pelaajia. Alexander on määrätietoinen ja tykkää ottaa kovasti roolia, Michaela kuittaa.

Eikä tässä vielä kaikki. Perheen kuopus, 15-vuotias Yasmine, seuraa siskonsa jalanjälkiä lentopallon parissa mahdollisesti Hämeenlinnan suuntaan.

HPK on varmistanut runkosarjassa kakkossijan jo ennen ensi sunnuntain päätöskierrosta. Näin se pääsee toisena joukkueena valitsemaan vastustajansa puolivälieriin.

Hämeenlinnalaisjoukkue on selviytynyt naisten lentopallon pääsarjassa mitalipeleihin yhtäjaksoisesti vuodesta 1998 lähtien. Mestaruuden joukkue on voittanut peräti kahdeksan kertaa.

Kuva: HPK