VaLePalle tarjolla todellinen Eurojackpot

Lentopallon CEV Cupissa on keskiviikkona paljon pelissä, kun Vammalan Lentopallon vieraaksi saapuu saksalainen Berlin Recycling Volleys. Otteluparin voittajalle on tiedossa paikka Euroopan Lentopalloliiton toiseksi korkeimman sarjan välieriin.

Matkalla puolivälieriin VaLePa on kaatanut serbialaisen Belgradin Punaisen Tähden, kreikkalaisen Foinikas Syrosin sekä romanialaisen Volei Municipal Zalaun. Seuraavana kantona kaskessa on saksalainen huippusikermä.
BR Volleys ei ole nimestään huolimatta mikään kierrätysporukka, vaikka joukkueessa on kahdeksan eri maan pelaajia. Tämän lisäksi valmennuksesta vastaa italialais-japanilainen kaksikko. Berliiniläiset muistetaan aiemmin nimellä SCC Berlin. Viime keväänä BR Volleys järjesti Mestarien liigan Final Four -turnauksen sijoittuen siinä kolmanneksi.

Vastustajan nimekkäimmät pelaajat ovat yhdysvaltalainen yleispelaaja Paul Lotman sekä libero Erik Shoji, ranskalainen keskipelaaja Nicolas Le Goff sekä australialainen hakkuri Paul Carroll. Useista kansalaisuuksista huolimatta BR Volleys on löytänyt kauden aikana hienosti yhteisen kielen. Hyvän euromenestyksen lisäksi joukkue johtaa Bundesliigaa.

BRVolleys

Saksalaisen BR Volleysin riveissä on 10 yli kaksimetristä pelaajaa. (kuva: CEV)

Alkuvuoden fokus europeleissä

Vammalan Lentopallo on jo nyt tehnyt suomalaista lentopallohistoriaa. Nykymuotoisessa eurocupissa ei ole mikään muu joukkue selviytynyt aiemmin kahdeksan parhaan joukkoon. Ruokahalu kasvaa syödessä – VaLePa haluaa vähintään välieriin.

Sastamalalaisten hyökkäysvoima joutuu todelliseen testiin, sillä vastustajajoukkueen keskipituus ilman liberoa on peräti 202 senttimetriä. Myös kotijoukkueen vastaanoton toimivuus on avainasemassa, jotta passari pystyy rakentamaan hyökkääjille ”yksi vastaan yksi” -tilanteita.

Vaikka VaLePa vältti arvonnassa suosikkijoukkue Moskovan Dynamon kohtaamisen, vaatii jatkopaikka silti nappionnistumista molemmissa osaotteluissa. Venäjän reissua ei olisi tiedossa vielä välierissäkään, sillä seuraava vastustaja tulee otteluparista Cai Teruel (Espanja) – Knack Roeselare (Belgia).

Kunnari_cev2

Olli Kunnarin (13) juonikkuutta tarvitaan keskiviikkona BR Volleysia vastaan. (kuva: CEV)

Kestääkö Vexve Areenan kotitaika?

Vammalan Lentopallo ei ole hävinnyt uudella Vexve Areenalla yhtään europeliä. Sastamalassa ovat tähän mennessä kaatuneet niin italialainen Latina, turkkilainen Fenerbache kuin puolalainen huippujoukkue Zaksa. Tähän upeaan voittoputkeen odotellaan jatkoa keskiviikkona.

”VaLePa on voittanut Vexve Areenalla kaikki 10 europeliään”

Miesten CEV Cupin puolivälierät

• Cai Teruel (Espanja) – Knack Roeselare (Belgia)
• VaLePa Sastamala – Berlin Recycling Volleys (Saksa)
• Sir Safety-Sicona Perugia (Italia) – Dinamo Moscow (Venäjä)
• #Dragons Lugano (Sveitsi) – Gazprom-Ugra Surgut (Venäjä)

Ottelupäivät ovat 17.-18.2. ja 2.-3.3.2016. Tarkempi otteluohjelma löytyy täältä.

Mikäli et pääse keskiviikkona paikan päälle Sastamalan Vexve Areenalle, voit seurata kello 18.30 alkavaa ottelua suorana nettilähetyksenä LAOLA1.tv:n välityksellä.

@HeikkiKiiskinen

Kuva: Juuso Riponiemi