Latvala ennakkosuosikkina Ruotsin ralliin

Kauden toinen WRC-osakilpailu ajetaan perinteiseen tapaan Ruotsissa. Ensimmäinen kilpailu Monte Carlossa päättyi jälleen kerran ranskalaisjuhliin, kun Volkswagenin Sebastien Ogier juhlisti voittoaan.

Viime vuonna Ruotsin rallin voitti suomalainen Jari-Matti Latvala Volkswagenillaan. Silloin Monte Carlon voittanut Sebastien Ogier oli vasta kuudes. Suomalaiset ovat menestyneet Ruotsin rallissa erinomaisesti ja useampana vuotena rallin on voittanut suomalainen.

Latvala on voittanut talvisen rallin peräti kolme kertaa ja hänellä on tietoa sekä taitoa siitä, kuinka kyseinen kilpailu valloitetaan. Tosin pahin kilpakumppani Ogierkin on onnistunut rallin voittamaan, joten Latvala ei etua siitä ainakaan saa.

Kilpailuun piti osallistua myös toinen suomalainen, sillä Juho Hänninen oli ilmoittautunut kartturinsa Tomi Tuomisen kanssa Ruotsin ralliin Citroënin ohjaimissa, mutta he joutuivat peruuttamaan osallistumisensa. Toivottavasti näkisimme Hännisen ja Tuomisen vielä tämän kauden aikana rallipoluilla, mutta se taitanee olla aika epätodennäköistä. Näin ainakin kaksikkoa lähellä olevista lähteistä on viestitetty.

Shakedown oli täydellinen

Volkswagenia kolmatta kautta käskyttävä Jari-Matti Latvala lähtee ralliin hyvillä mielillä yhdessä kartanlukijansa Miikka Anttilan kanssa. Viime vuoden voittaja lähtee hakemaan toista peräkkäistänsä ja samalla yrittää tasoittaa piste-eroa Ogieriin. Latvala oli tyytyväinen Karlstadissa ajettuun Shakedowniin.

– Shakedown meni täydellisesti. Polo tuntui hyvältä ja olosuhteet olivat huippuluokkaa. Kilpailu täällä on hieman outo, sillä emme kilpaile vain oman tiimin välillä, emmekä voi aliarvioida muita, varsinkaan Mats Østbergiä ja Ott Tänakia, Latvala miettii Volkswagenin tiedotteessa.

Latvala lähtee ilman muuta hakemaan menestystä, tietäen kuitenkin sen mitä voittoon Ruotsissa vaaditaan. Helpolla se tuskin tulee, mutta kaikki mahdollisuudet siihen on ja sen tietää myös Latvala itse.

– Neljännen kerran voittaminen täällä oli oikein erityislaatuista minulle. Mutta, meillä on vielä pitkä matka ennen sitä, Latvala tietää.

Ralli käynnistyy torstaina kello 21 Suomen aikaan. Ensimmäinen auto lähtee lenkille kello 21:08 Karlstadissa. Torstain aikana ajetaan vain yksi erikoiskoe ja se on juuri Karlstadin yleisöerikoiskoe. Kilpailu jatkuu sitten aamulla kello yhdeksän Suomen aikaa.

Nelonen Pro ja Ruutu-palvelu näyttävät rallilähetyksiä viikonloppuna. Karlstadin yleisöerikoiskoe tulee suorana lähetyksenä kello 21 alkaen. Puoli tuntia ennen sitä tulee ennakkomakasiini.