Marcus Sandell: “Vain mitali tyydyttää”

Marcus Sandell aikoo tuoda Sotshista mitalin (All over press)

Marcus Sandell aikoo tuoda Sotshista mitalin (All over press)

Alppihiihtäjä Marcus Sandell valmistautuu päälajiinsa suurpujotteluun parhaillaan Sotshissa. Tavoitteena on mitali.

Sandell päätti jättää väliin supersuurpujottelun ja panostaa täysillä päälajiinsa suurpujotteluun. Millaisin tavoittein lähdet 19.2. laskettavaan kisaan?

– Olympialaisissa itselleni merkkaa vain ne kolme ensimmäistä sijaa. Sinne on tietysti erittäin haastavaa päästä, mutta jos kaikki loksahtaa kohdalleen, niin se on täysin mahdollista.

Keitä nostat pahimmaksi kilpailijoiksesi?

– No ainakin nämä kolme miestä pitää jättää taakse: Alexis Pinturault, Ted Ligety ja Marcel Hirscher. Ennakkosuosikeilla on kuitenkin aina ne kovimmat paineet ja Olympialaisissa nousee aina mustia hevosia kärkitaistoon.

Sinulla on ollut tänä talvena hieman selkävaivoja. Miten paljon selvä haittaa laskemista nyt ja missä kunnossa mies on muutamaa päivää ennen H-hetkeä?

– Kehittyminen on mennyt koko ajan eteenpäin viimeisen neljän vuoden aikana ja olin todella hyvässä kondiksessa ennen kauden alkua. Fiilis oli, että nyt pystyn tappelemaan tosissani kärkisijoista. Siinä mielessä on todella suuri harmi, että selkä alkoi vaivata, enkä ole päässyt vetämään omalla normitasolla. Hieman olen joutunut säästelemään, ettei selkä rasitu liikaa, mutta ihan hyvässä iskussa tässä ollaan ja valmiita taistelemaan mitaleista.

Millainen fiilis olisi voittaa Olympiakultaa Sotshissa?

– Olisihan se aivan mahtavaa. Siinä palkittaisiin se kaikki työ mitä on tehty ja mitä kaikkea on käyty läpi.

Sandell loukkaantui hengenvaarallisesti harjoituslaskussa vuonna 2009 ja lääkärit kertoivat alppihiihtouran olevan paketissa, mutta mies palasi kovan työn kautta lajin huipulle.