Mikkelsen Puolan rallin voittoon – Latvala vasta viides

Puolan MM-ralli päättyi norjalaisjuhliin, kun Andreas Mikkelsen kaasutteli Volkswagenillaan liki puolen minuutin erolla voittoon. Toiseksi kilpailussa tuli Dmackin Ford Fiestalla ajava Viron Ott Tänak. Palkintopallin täydensi Hyundain uusiseelantilainen Hayden Paddon, joka jäi kärjestä 28,5 sekuntia ja Tänakista 2,3 sekuntia.

– Mikä fantastinen loppu hullulle kisalle. Annoimme kaikkemme, minkä pystyimme. Tiesimme, että vielä saattaa tulla toinen mahdollisuus taistella voitosta tämän päivän arvaamattomissa olosuhteissa. Kun se mahdollisuus tuli, me otimme sen, Mikkelsen myhäili Volkswagenin tiedotteessa.

– Rallin voittamin on fantastista, etenkin kun se on ensimmäinen voittomme yhdessä kartanlukijani Anders Jægerin kanssa.

Latvala ei päässyt rytmiin Puolassa (Kuva Massimo Bettiol / Getty Images)

Latvala ei päässyt rytmiin Puolassa (Kuva Massimo Bettiol / Getty Images)

Neljänneksi rallissa kaasutti Hyundain ykköskuski Thierry Neuville, joka jäi kärkiajasta 35,3 sekuntia. Vain 5,3 sekunnin päässä oli Volkswagenin Jari-Matti Latvala, joka jäi kilpailussa vasta neljänneksi.

– Tänään oli paras päiväni Puolan rallissa. Valitettavasti löysin rytmmini liian myöhään. Tästä huolimatta, hyvät ajat erikoiskokeilla ja toinen sija Power Stagella oli kunnollinen tapa lopettaa ralli ja ansaita muutama tärkeä piste valmistajien kilpailussa, Latvala harmitteli Volkswagenin tiedotteessa.

– Seuraavaksi edessä on Suomen ralli, kotirallini ja tämän vuoden kohokohta. Käännän katseeni eteenpäin ja valmistaudun siihen kisaan, niin hyvin kuin mahdollista.

Suomalaisista Teemu Suninen ajoi WRC2-luokassa voittoon ja oli kokonaiskilpailussa kymmenes, ansaiten myös MM-pisteitä. Esapekka Lappi oli kolmas WRC2-luokassa. Seuraavaksi ajetaan vajaan kuukauden päästä Keski-Suomen sorateillä.

Kansikuva: Massimo Bettiol / Getty Images