Hyundai vahvisti: Sordo ei aja Jyväskylässä – Abbring korvaa

Suomen MM-rallin osallistujalistaan tuli viime hetken muutos, kun Hyundai ilmoitti, että espanjalainen Dani Sordo ei pysty kisaan osallistumaan. Sordo loukkasi itseään perjantaina 8. heinäkuuta ajetuissa testeissä.

– Dani on palautunut hyvin loukkaantumisestaan ja paraneminen on hyvässä vauhdissa. On kuitenkin erittäin tärkeätä, että hän on täydessä kunnossa. Siksi teimme päätöksen, että hän ei aja Suomen rallissa, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan kertoi tallin tiedotteessa.

Nandanin mukaan Sordo kisaa seuraavan kerran elokuun puolessa välissä ajettavassa Saksan MM-rallissa. Suomen sorateillä espanjalaispilotin korvaa Hyundai Motorsportin testikuljettaja Kevin Abbring yhdessä kartanlukijansa Sebastien Marshallin kanssa.

– Kevin ajaa autolla numero 20 Suomessa ja osallistuu ensi viikolla testeihin yhdessä Thierryn (Neuville) ja Haydenin (Paddon) kanssa, Nandan vahvisti.

Hollantilainen Kevin Abbring korvaa Dani Sordon Jyväskylässä. (Kuva: Massimo Bettiol / Getty Images)

Hollantilainen Kevin Abbring korvaa Dani Sordon Jyväskylässä. (Kuva: Massimo Bettiol / Getty Images)

Hollantilaiskuljettaja on ajanut urallansa 26 rallia, joista ensimmäinen oli vuoden 2007 Saksan ralli. Miehen paras sijoitus on 11:s sija. Hyundain testikuljettajana viimeiset kaksi kautta ajanut 27 vuotias Abbring on ajanut myös Peugeot Rally Academyn ja Volkswagen Motorsportin väreissä. Jyväskylässä Abbring on ajanut kolme kertaa, jolloin alla oli Renault Clio.

Suomesta hollantilaisen saldona kolmessa kilpailussa on kaksi keskeytystä ja yksi 33:s sija. Sordo ajoi puolestaan viime vuonna sijalle 11. Espanjalaisen paras sijoitus Suomen MM-rallista on neljäs sija Citroënin ratissa vuosina 2008 ja 2009.

Suomen MM-ralli ajetaan Keski-Suomen sorateillä 28.-31. heinäkuuta. Faneille.com seuraa tiiviisti rallin tapahtumia.

Kansikuva: Massimo Bettiol / Getty Images