Ralli: Latvalan epäonni jatkui Argentiinassa

Rallin MM-sarjan neljäs osakilpailu käytiin Etelä-Amerikassa Argentiinassa. Volkswagenin Sebastien Ogier, joka on hallinnut myös tätä kautta, lähti suurin osoituksin Argentiinaan. Tavoitteena oli ottaa voitto, millä Ranska olisi noussut voittojen määrässä Suomen ohitse.

Kisa alkoi ranskalaisella hyvin, mutta heti toisella erikoiskokeella epäonni kohtasi ja Ogier joutui jättämään leikin kesken ensimmäisen päivän osalta. Hän palasi kehiin superrallisäännön turvin, mutta voitto- ja pistetaistelu oli miehen osalta ohitse.

Rallin ykköspaikka meni Citroënilla ajavalle Kris Meekelle. Meeke hallitsi kärkipaikkaa toisesta erikoiskokeesta lähtien aina maaliin asti ja otti kauden ensimmäisen voittonsa. Toiseksi tuli toista Citroënia ajava Norjan Mads Östberg.

Pitkään näytti siltä, että Jari-Matti Latvala onnistuu hilaamaan itsensä pisteille ja palkintokorokkeelle kahden pisteettömän kilpailun jälkeen. Viimeinen päivä toi mutkia matkaan, kun auton bensiinin syöttöön tuli ongelmia eikä korjausyrityksistä huolimatta Latvala onnistunut jatkamaan kilpailua.

Latvala oli lähellä podiumia, mutta sitten iski bensahuolet (kuva: Massimo Bettiol, Getty Images Sport)

Latvala oli lähellä podiumia, mutta sitten iski bensahuolet (kuva: Massimo Bettiol, Getty Images Sport)

– Tämä ei todellakaan ollut meidän viikonloppu – ei vaikka olin jo lähellä podiumia. ”El Cóndor” on yksi suosikki erikoiskokeistani ja minulla oli suuria suunnitelmia tänään, mutta meille tuli ongelma bensiinin syötön kanssa heti lähdössä. Yritimme korjata sitä, mutta neljä kilometriä ennen erikoiskokeen loppua jouduimme keskeyttämään, pettynyt Latvala kertoi Volkswagenin tiedotteessa.

Latvalan kausi ei ole lähtenyt kovinkaan ruusuisesti käyntiin ja miehen ero Ogieriin on kasvanut jo 65 pisteeseen. Vaikka Ogier ei pistesijoille tässä kisassa päässyt, niin hän sai kolme lisäpistettä voitettuaan Power Stagen. Latvala suuntaa katseensa nyt seuraaviin kisoihin.

– Kolmen nollakisan jälkeen, pitää alkaa keräämään pisteitä taas. Nyt katseet ovat Portugalissa, Latvala päättää.

Seuraava kilpailu kisataan Portugalissa toukokuun 21. päivä alkaen.