Rallin suomalaismenestys lepää Latvalan harteilla

Rallin MM-sarja käynnistyy tänään Monte-Carlossa. Rallimaailman kuninkaat ottavat jälleen mittaa toisistaan koko pitkän kauden ajan. Suomalaismenestys lepää tällä hetkellä Volkswagenin Jari-Matti Latvalan harteilla, joka on yksi mestarisuosikeista yhdessä tallikaverinsa hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin kanssa.

Suomalaiset ovat tottuneet siihen, että Rallin MM-sarjassa ajaa useita suomalaisia ja vähintään yksi niistä taistelee realistisesti maailmanmestaruudesta. Onhan Suomella maailmanmestaruuksia rallista pilvin pimein ja lajin suurimpia legendoja ovat olleet juuri suomalaiset. Tommi Mäkinen ja Juha Kankkunen tunnetaan maailmalla laajasti eikä sovi unohtaa Marcus Grönholmiakaan, vain muutamia mainitakseni. Nimiä olisi niin paljon, että tästä kirjoituksesta tulisi vain pitkä nimilista jos niitä rupeaisi luettelemaan.

Tällä hetkellä Suomen lippua kantaa vain yksi kuljettaja, joka kiertää koko MM-sarjan. Hän on Volkswagenilla kolmatta kautta aloittava Jari-Matti Latvala. Vielä viime kaudella suomalaisia, jotka kiersivät kaikki kilpailut, oli kaksi ja joissain kilpailuissa kärkikuusikossa oli peräti kuusi suomalaista. Mikko Hirvosen lopetettua ajohommat ja Juho Hännisen jäädessä ilman ajopaikkaa, on menestyminen vain töysäläisen Latvalan harteilla.

Legendaarinen Monte-Carlo

Kauden ensimmäinen kilpailu on legendaarinen Monte-Carlon ralli. Ralli käynnistyy torstai-iltana puoli yhdeksän pintaan paikallista aikaa. Aika-ero Suomen ja Monacon välillä on yksi tunti, eli Suomen aikaa autot starttaavat ensimmäiselle pätkälle kello 21:20. Mittaa ensimmäisellä erikoiskokeella on 21,31 kilometriä ja se ajetaan Entrevauxista Rouaineen.

Kilpailu kestää torstai-illasta aina sunnuntain iltapäivään asti. Ajomatkaa haastavissa olosuhteissa tulee yhteensä 355,48 kilometriä. Viime vuonna Monte-Carlon rallin voitto meni Sebastien Ogierille ja toiseksi tuli hänen maanmiehensä Bryan Bouffier. Jari-Matti Latvala oli vasta viides ja Mikko Hirvonen joutui keskeyttämään kilpailunsa.

Tänä vuonna kilpailuun osallistuu myös rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja Monte-Carlon rallin seitsemänkertainen voittaja Sebastien Loeb. Loeb ajoi viimeksi WRC-autolla vuonna 2013 joitakin kilpailuita. Vuodelta 2013 on myös Loebin edellinen Monte-Carlon voitto. Edellinen suomalaisvoittaja on Mikko Hirvonen, joka juhli voittoa vuonna 2010.

Olosuhteet haastavat

Tammikuussa ajettava ralli on erittäin haastava kuljettajille, sillä koskaan ei voi tietää keliolosuhteista mitään. Yhtäkkiä saattaa tulla lunta ja tie on jäinen tai sitten ajetaan kuivalla asfaltilla. Olosuhteet vaihtelevat pätkittäin ja kun vain huollossa voi vaihtaa rengastyyppiä, niin se tekee kilpailusta erittäin haastavan.

– Monte-Carlo on vuoden vaikein ja haastavin rally. Lunta, sadetta, jäätä, kuivaa asfalttia – Täällä saa todellisen sekoituksen sääolosuhteista ja ikinä ei tiedä, mitä mutkan takana on. Kaiken huippuna vielä se, että auto täällä on ihan uusi, Latvala mietti tulevasta rallista Volkswagenin tiedotteessa.

Keskiviikkona ajettiin shakedown, joka ei saanut suomalaista ainakaan hyppimään ilosta.

– Shakedownin kunto ei ollut paras mahdollinen tänään. Se meni hyvin mutaiseksi nopeasti ja teki siitä kauhean liukkaan. Siitä huolimatta saimme säädettyä autoamme ja odotan innolla, kun ralli alkaa torstaina, Latvala kertoi.

Monte-Carlon rallia ja WRC-sarjaa voi seurata Nelonen Pro-kanavilta ja Ruutu-palvelusta.