Tallbergille hyviä uutisia Urheilugaalan alla

Tiistai-iltana Hartwall Arenalla vietettiin perinteistä Suomen Urheilugaalaa. Suomen urheilun eliitti oli saapunut juhlistamaan urheiluvuotta 2014. Illan aikana jaettiin palkintoja useissa eri kategorioissa ja samalla palkittiin urheilijoita sekä taustavaikuttajia työstään urheilun eteen.

Yksi kunniaosoituksen saaneista oli urheilun taustavaikuttaja, entinen urheilija ja Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Peter Tallberg. 77-vuotias Tallberg on palkintonsa ansainnut, sillä hän on tehnyt paljon työtä suomalaisen urheilun eteen ja avannut ovia muille suomalaisille kansainvälisillä kentillä.

– Onhan se ollut aika mielenkiintoista ja varsinkin se, että pääsi urheilijana mukaan tähän olympialiikkeeseen. Sitä kautta pääsin sitten Kansainväliseen olympiakomiteaan ja minä olin ensimmäinen urheilija, joka KOK:n jäsenenä osallistui olympiakisoihin, Tallberg muistelee.

Tallberg muistaa jo edesmenneen KOK:n puheenjohtajan Juan Antonio Samaranchin sanat hänelle, kun Tallberg oli tuon virstanpylväänsä saavuttanut.

– Samaranch sanoi mulle ennen Baden Badenin kokousta vuonna 1981, että sinä rupeat johtamaan urheilijoita. Me tarvitsemme urheilijan äänen myös mukaan olympialiikkeeseen, Tallberg verestää muistojaan.

Tuohon kokoukseen oli kutsuttu 38 olympiamitalin voittanutta urheilijaa ja suomalainen Peter Tallberg valittiin Urheilijakomission puheenjohtajaksi. Se oli lähtölaukaus Tallbergin uralle urheiluvaikuttamisen saralla.

Kurkkusyöpä vienyt äänen

Viime vuonna Peter Tallberg sairastui kurkkusyöpään, joka on vienyt miehen äänen. Ennen Urheilugaalaa hän kävi lääkärissä tarkastuksessa ja siellä miehelle kerrottiin viesti, joka sai urheiluvaikuttajan iloiselle tuulelle.

– Lääkärin viesti oli hyvä, joten aion nyt jatkaa ihan normaalisti KOK:ssa. Minulla on vielä pari vuotta aikaa olla siellä, jos terveys sen vain sallii. Toivottavasti äänikin tästä vielä palautuu, Tallberg kertoi.

Tiistai oli Tallbergille siis todellinen juhlapäivä, kun ensin lääkäriltä tuli puhtaat paperit ja sitä kautta hyvän mielen illan Urheilugaalaan. Juhlan aihetta tuli lisää illalla, kun hänet palkittiin Elämänura-palkinnolla.