Ennakko: Vimpeli ja Kouvola vastakkain kierroksen kärkitaistossa

Kouvolan Pallonlyöjien jokerikotiuttajan Ossi Meriläisen huimaa virettä tarvitaan taas tänään. Kuva: Jukka Rasimus/AOP

Sarjataulukon kärkijoukkue Vimpelin Veto isännöi tänään Saarikentällä kolmannella sijalla majailevaa, kautensa todella mallikkaasti aloittanutta Kouvolan Pallonlyöjiä. Kauden ehdoton valopilkku Kopla on voittanut kuusi edellistä otteluaan, ja joukkue huokuu itseluottamusta ja odotettavissa on kahden iloista sisäpeliä pelaavan joukkueen runsasjuoksuinen kohtaaminen. Kierroksen muut otteluparit ovat Nelosen kierroksen ottelu Kankaanpää-Joensuu, Raahe-Alajärvi, Seinäjoki-Sotkamo, Jyväskylä-Koskenkorva ja Kitee-Hyvinkää.

Vimpelissä pyykkipäivä

Vimpeli lähtee kotiotteluunsa ehdottomana ennakkosuosikkina huolimatta Kouvolan voittoputkesta. Joukkueet eivät vielä tällä kaudella ole kohdanneet, viime kaudella Vimpeli vei molemmat keskinäiset ottelut supervuoroparien jälkeen. Kotijoukkue on pelannut Saarikentällä vasta kolme ottelua, joista mukaan on tarttunut täydet pistepotit murskaavalla juoksuerolla 42-9. Kouvola puolestaan on pelannut ailahtelevasti vieraissa. Neljästä ottelusta on tullut kaksi voittoa ja kaksi tappiota, tosin edellisestä ottelusta tuli murskavoitto Seinäjoen JymyJusseista.

Ottelussa selkeää ennakkosuosikin asemaa nauttiva Vimpeli tulee viemään voiton. Veto nauttii kotipeleistään, ja sen sisäpeli on vaarallisimmillaan juuri ahtaalla Saarikentällä, jossa ylimääräistä tilaa rajojen ulkopuolella ei juuri ole. Läpilyöntien uhka pakottaa monesti vierailevat joukkueet aavistuksen verran varovaisiksi, mitä kotijoukkue käyttää härskisti hyväkseen. Suomen paras kärkinelikko Isoketo-Kanala-Haapakoski-Puputti on selkeästi vastustajan materiaalia kovempi, ja jos jokerikaksikko Janne Mäkelä-Mikko Rantalahti saa kotiutuslyöntejään parempaan kuntoon (kolmessa edellisessä ottelussa 11/30), tulee Veto viemään ottelun selkein lukemin.

Vieraiden on turha lähteä juoksuntekokilpailuun isäntien kanssa, sillä Kouvolan mahdollisuus piilee ulkopelissä. Vedon sisäpelitapa on haavoittuvainen sen nojatessa täysin ykköskärkeensä. Jos lukkari Joni Rytkönen saa sotkettua Vedon kärjen pelaamista edes ajoittain, muutamissa vuoroissa, hyvässä vireessä oleva sisäpeli antaa vieraille mahdollisuuden. Voitto vaatii huikeassa vireessä olevien kotiuttajien Sasu Toikan, Ossi Meriläisen ja vielä viime kaudella Vedon paidassa pelanneen Matias Rinta-ahon maksimaalista onnistumista.

Vaikka Kopla on ollut viime kausina vaikea vastustaja Vimpelille, uskomme kärkiottelun sytyttävän kotijoukkueen näyttämään parasta osaamistaan. Vieraat eivät enää omaa viime kauden yllätysmomentumiaan, eikä Vimpelillä ole ongelmia latautua otteluun. Vedon kärki on yksinkertaisesti kotikentällään niin pitelemätön, että se tulee tekemään tänään vastustajaansa enemmän juoksuja. Runsasjuoksuisessa ottelussa kotijoukkue vie voiton jaksoin 2-0 (7-3, 5-4). Todennäköisesti palloa haetaan pariin otteeseen myös Savonjoesta, mistä kotijoukkue vieraitaan ystävällisesti kuvallaan muistutti.

10629817_10152542914322185_2399464763059273748_n

Muut ottelut

Seinäjoki-Sotkamo

Kriisin partaalla oleva kotijoukkue tarvitsee kipeästi ryhtiä ulkopeliinsä. JymyJussit on päästänyt 75 juoksua kahdeksassa ottelussa, mikä on eniten koko sarjassa. Samaan aikaan sisäpeli on hyytynyt, eikä J-P Vainionpäälle saada alkukauden tapaan tilannetta. Illan vastustaja Sotkamo pelaa sarjan parasta ulkopeliä, eikä se varmasti tule antamaan Seinäjoen kapean kärjen yllättää itseään. Sotkamo vie ottelun ilman Roope Korhostakin, joka on vähintään kuukauden sivussa Koskenkorva-ottelussa tulleen jalkavamman takia. Ottelu Jymylle jaksoin 2-0.

Kankaanpää-Joensuu

Edellisellä kierroksella Kouvolalta pataan ottanut Kankaanpää yrittää palata voittojen tielle, mutta tehtävä ei tule olemaan helppo. Joensuu on löytämässä sisäpelivirettään, vaikka Jonne Kemppainen ja Lauri Kivinen ovat vammojensa takia poissa kokoonpanosta. Kotijoukkueella ei tule olemaan palaakaan, puhdas voitto vieraille.

Jyväskylä-Koskenkorva

En olisi uskonut ennen kauden alkua, että Koskenkorva löytyy missään vaiheessa kautta sarjan jumbosijalta. Lukkarihuolet ovat pakottaneet nuoren Juho Hakomäen lautasen ääreen, ja hänen kokemattomuuttaan käytetään tylysti hyväksi. Jyväskylä on aloittanut kautensa pirteästi, ja on etenkin kotona vaikeasti voitettava joukkue. Hannu Kiukkonen on pitelemättömässä lyöntivireessä, ja sisäpeli jauhaa miehelle tarpeeksi tilanneta otteluiden voittamiseen. Voitto Kirille 2-0 (4-2, 4-1).

Raahe-Alajärvi 

Ehkäpä kierroksen toiseksi mielenkiintoisin ottelu. Alajärvi on ollut kovassa kevätvireessä etenkin kotonaan, jossa on kaatunut Joensuu ja Seinäjoki. Tiukan keskikastin ottelussa Raahe on hienoinen ennakkosuosikki paremman ulkopelinsä turvin, mutta edelliskierroksella sattuneet todella helpot ja turhat räpylävirheet on saatava pois. Rännäri on vieraille perinteisesti paha paikka, joten liputamme kotivoittoa. Voitto niukasti isännille.

Kitee-Hyvinkää

Hyvinkää sai pelistään kiinni edellisen kierroksen kotiottelussa Raahea vastaan. Iloinen sisäpeli siivitti Tahkon voittoon, mutta tänään pelataan Kiteellä, jossa kentän pinta on aavistuksen verran hitaampi. Tiukka ottelu on luvassa, jossa Kiteen ulkopeli yrittää tylsyttää vieraiden lyöntivoiman. Kiteen sisäpelimateriaali on tällä hetkellä pienten loukkaantumisten takia niin kapea, joten emme yllättyisi jos vieraat hakisivat voiton mukaansa. Vaikea peli ennakoida, kaiken kaikkiaan.

Vedonlyönti

Edellisellä kierroksella jäätiin niukasti miinukselle, kun Kouvola ja Kankaanpää jäivät yhden juoksun päähän over-vaihtoehtoon tarvittavasta juoksumäärästä. Tänään lähdetään rakentamaan pelejä seuraavien kohteiden kautta.

Vimpeli 1.67.
Jyväskylä 1.58.
Vimpeli-Kouvola over 14.5 juoksua, 1.90. 2 yks.
Jyväskylä-Koskenkorva under 13.5 juoksua, 1.65. 3 yks.

Vimpeli ja Kiri pelataan tuplana (2,64), panos 4 yksikköä.

Kohteet ja kertoimet on poimittu NordicBetin sivustolta, kertoimiin pääset käsiksi täältä!

Screenshot 2015-06-02 16.02.02