Hyvinkään Tahko mahdottoman paikan edessä

Miesten Superpesiksen välierät ovat edenneet siihen pisteeseen, että Sotkamon Jymy varmistaa lauantaina paikkansa miesten finaaleissa neljäntenä vuotena peräkkäin. Sotkamo johtaa ottelusarjaa Hyvinkäätä vastaan 2-0 ja on ollut suvereeni joukkueiden kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. Ottelu alkaa Hiukassa klo 16.00 ja peli nähtävissä suorana Nelonen Prolta ja Ruutu.fi:stä.

Sotkamon materiaali liian kova pala purtavaksi (ylläri)

Sotkamo on antanut viidessä pelaamassaan pudotuspeliottelussa Kiteelle ja Hyvikäälle yhteensä 38 kotiutusyritystä ja näistä mies on saatu kotiin vain 14 kertaa. Jymy taas on saanut pelkästään Tahkoa vastaan kahdessa ottelussa 44 kotiutusyritystä ja tehnyt peräti 25 juoksua Hyvinkään kenttään. Kertoo kaiken olennaisen joukkueiden tämän hetkisestä tasoerosta.

Tahko pelasi kotonaan ihan kelvollisen ensimmäisen jakson häviten sen vain 3-4, toisaalta yhden juoksun tappioasemasta on vielä matkaa voitettuun jaksoon. Pudotuspeleissä tasapeli on arvokkaampi tulos jaksopelissä kuin runkosarjassa, mutta toinen jakso pitäisi Jymyltä jollain keinolla voittaa. Toisessa ottelussa ensimmäisellä jaksolla Hyvinkää hyökkäsi vaihtotilanteissa kovasti lyhyillä, jotka toimivat hyvin ottelun alussa. Sotkamon ulkokenttä kuitenkin paransi otteitaan ja ensimmäinen jakso lopulta kolme juoksua ottelussa lyöneen Kosti Rautiaisen mailasta Jymylle. Pihkalassa Sotkamo ratkaisi toisen jakson Roope Korhosen tyhjennettyä kentän hienolla 3-luukkuun sijoittuneella lyönnillä ja jakso suvereenisti Jymylle 0-7. Edelleen Hyvinkään ainoa mahdollisuus olisi lyödä läpilyöntejä, mutta niin kuin aikaisemmin todettua, se on lähes mahdottomuus Sotkamon teräksistä ulkokenttää vastaan.

Arvio:

Sotkamo ei taida hävitä koskaan kotikentällään ja niin ei käy nytkään. Jymy paukauttaa taululle nätit lukemat ja jatkaa matkaa kohti finaaleja. Ainoa ihmetyksen aihe Jymyn pelissä on kotiutusten suuntaamiset vahvasti kolmopuolelle ja Tahkon kenties parhaalle ulkopelaajalle Kimmo Carlsonille. Pari hölmöä ratkaisua on Connyltä toisaalta nähty, kun hän on hakenut ajoissa viimeisellä kahta paloa, mutta näin Tahkon tulee pelata ennalta kovempaa joukkuetta vastaan. Sisäpelissä Carlson-Puhtimäki akseli toimii, mutta numerolle 3 tulisi saada joku jonka vaihtopelaaminen olisi paremmalla mallilla kuin Pasi Kokkosella. Purrolla ei ole kulkenut ja olisiko hyvin pelanneen Valentin Ikosen paikka numerolla kolme?

Ottelu tulee päättymään Jymylle 2-0 (6-1, 9-2)

Toivottavasti yleisö löytää lauantaina Hiukkaan, koska ensimmäisen ottelun yleisömäärä 1012 oli surkea, vaikka kelikin oli todella surkea. Onko sotkamolaisyleisö tyytynyt liian hyvään ja odottaa jo finaaleita? Nyt kaikki kainuulaiset otteluun, koska ei tätä herkkua ole enää tämän vuoden puolella hirveästi tarjolla!

Kuva: SuperJymy Oy