Ennakko: Kouvolasta kajahtaa

Kouvola, tuo ei niin romanttinen paikka, jossa pelataan muun muassa koripalloa finaaleissa sekä pesäpalloa ja jääkiekkoa Suomen korkeimmilla sarjatasoilla, on erittäin mielenkiintoinen pesäpallokaupunki vuonna 2016. Kouvolan Pallonlyöjät järjestää kesällä pesäpalloväen Suomi-Tukholma-Suomi risteilyn, Itä-Lännen. Lisäksi Pallonlyöjät ovat panostaneet miesten joukkueeseen kovalla kädellä ja joukkue taistelee tulevalla kaudella mitaleista.

Muutokset

Tulevan kesän kenties suurin vonkale ui Kouvolan haaviin, kun se värväsi viime kaudella Kiteellä pelanneen vahvalyöntisen vasurin Toni Laakson riveihinsä. Laakso tuo syvyyttä jo vahvaan Koplan sisäpeliin niin vaihto- kuin kotiutustilanteisiin. Lisäksi Kopla naarasi Hyvinkäältä todella potentiaalisen vasurilta myös lyövän Valentin Ikosen riveihin. Ainoa iso menetys oli Matias Rinta-ahon paluu Vimpeliin, kun taas Pasi Kokkosen lähtö voidaan laskea kategoriaan antaa mennä. Viime kaudella pelit täysin väliin jättäneen Juho Toivolan siirto Koskenkorvalle ei myöskään hetkauta Koplaa.

Sisäpeli

Sisäpelissä Koplalla on todella vahva ryhmä, josta löytyy tarvittaessa useampiakin variaatioita. Jo viime kaudella joukkue käytti tarpeen tullen vahvaa kakkoskärkeä ja näin tulee tapahtumaan todennäköisesti tälläkin kaudella. Kakkoskärjessä Juho Hacklin, Joni Rytkönen, Matti Saukko ja Ikonen ovat todella käyttökelpoisia kavereita, joista Saukko saatetaan nähdä kärjessä yhdessa pomppukone Hacklinin kanssa.

Ykköskärki on sarjan ylempää keskikastia. Mäentausta-Lammila-Latvala-Toikka järjestävät hyvin tilanteita ja viime kaudella sensaatiomaisesti lyöjätilaston voittanut Ossi Meriläinen jatkaa siitä mihin hän jäi. Lisäksi sisäpeliin on tarjolla jo mainittu Laakso, joten ainoa turisti kaarella tulee olemaan Konsta Hyötyläinen. Tällä sisäpelillä joukkue pystyy haastamaan jopa Sotkamon, Vimpelin ja Joensuun – ainakin materiaalissa.

3.6.2014, Pihkala, Hyvink‰‰. Superpesis 2014, Hyvink‰‰n Tahko - Kiteen Pallo-90. Toni Laakso - Kitee All Over Press

Toni Laakso on Kouvolalle kultakimpale. Kuva: All Over Press

Ulkopeli

Viime kaudella Kouvolan kentästä otettiin juoksuja liikaa (6.6 per ottelu) ja nyt trendin tulee muuttua, jos joukkue haluaa taistella mitalista. Sisäpeli tuottaa tarvittavan määrän pinnoja, mutta ulkopeliin tulee ratkeamaan Koplan kausi. Lukkarin tontille on tarjolla kaksi hyvää miestä, kun Laakso taistelee paikasta loukkaantumista liikaa urallaan kamppailleen Joni Rytkösen kanssa.

Suurin kompastuskivi tulevallakin kaudella tulee olemaan Kouvolan takakentän pitävyys. Kaksikko Mäentausta-Hacklin ei ole sarjan varmin parivaljakko takakentällä, jonne vastustajat varmasti tulevat edelleen pommittamaan jatkuvalla syötöllä.

Sijoitus

Vuosi sitten joukkue putosi huikeassa puolivälieräsarjassa siipirikkoiselle Kirille otteluvoitoin 2-3. Tälle kaudelle joukkueen minimitavoite tulee olla vähintään neljän sakissa. Runkosarjassa Koplan tulee olla hereillä heti alusta alkaen, jotta joukkue pysyy poissa sijoilta 6-8. Ulkopelin kestäessä joukkue voi taistella mitalista, jonka väri tulee olemaan mahdollisesti pronssinen.

Todennäköinen kokoonpano

1. Tommi Mäentausta 2k
2. Anssi Lammila 2p
3. Matti Latvala 2v
4. Sasu Toikka 1v
5. Matti Saukko 3p
6. Juho Hacklin 3k
7. Joni Rytkönen L
8. Valentin Ikonen S
9.  Konsta Hyötyläinen 3v
10. Ossi Meriläinen
11. Teemu Nurmio
12. Toni Laakso

Kolme väitettä Kouvolan kaudesta 2016

1. KPL selviää mitalipeleihin.
2. Sasu Toikka pelaa Itä-Lännessä.
3. Tommi Mäentausta ei heitä hiekkaa tuomarin kasvoille.

Kansikuva: All Over Press

Tsekkaa myös Faneille.comin 1X2-pesiskisa sunnuntain avauskierrokselle – tarjolla Ruutu+ -koodeja ja pelirahaa!