Superpesisennakko: JymyJussit siirtää ottelusarjan viidenteen otteluun

Miesten Superpesiksessä kolme joukkuetta Sotkamo, Vimpeli ja Joensuu ratkaisivat omat puolivälieräsarjansa suoraan kolmessa ottelussa. Hyvinkää ja Seinäjoki jatkavat omaa sarjaansa lauantaina Pihkalassa Tahkon johtaessa sarjaa 2-1. Seinäjoen JymyJussit olivat kolmannessa ottelussa selkä seinää vasten, mutta joukkue oli henkisesti tahkolaisia huomattavasti edellä ja Tahkolla on tekemistä, jos he haluavat laittaa sarjan poikki kotikentällään.

Kokeneet konkarit ratkaisivat kolmannen ottelun

Kolmannessa ottelussa Seinäjoella paikalla oli todella latautunut JymyJussit. Kokeneet pelaajat Mikko Vainionpää ja Markku Hylkilä johtivat joukkoja kentällä, ja vielä kun vihdoin ja viimein lyöjämörssäri Jukka-Pekka Vainionpääkin heräsi horroksesta, oli Jussien voitto taattu. JymyJussien heräämisestä oli viitteitä nähtävissä jo toisessa kohtaamisessa, mutta silloin joukkue käytännössä lahjoitti voiton Tahkolle. Kolmannessa kohtaamisessa JymyJussien pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki luotti tuttuun sapluunaan eikä lähtenyt sekoittamaan omaa pelaajapakkaansa – ainoa oikea ratkaisu!

Hyvinkään ulkopeli ei vakuuttanut kolmannessa ottelussa, vaikka Seinäjoen lyödyt juoksut oli suurimmaksi osaksi ottamattomia. Heikko takakenttä oli jälleen tulituksen kohteena ja se tuotti tällä kertaa JymyJusseille tulosta. Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö joutui vaihtamaan tauolla Ville Harjun pois takakentältä ja pitkän tauon jälkeen Teemu Nikkanen pelasi ulkopelissä kopparina. Miten Tahkon takakenttä kestää lauantaina Pihkalassa? Uskon, että Nikkanen halutaan pitää jokerina monipuolisuutensa takia ja tänään on Harjulla kova paikka takakentällä. Tahkon tulee saada JymyJussien 3-tilanteet minimiin, jotta Jussien lyöjätykit eivät pääse pommittamaan haparoivia Harjua ja Pasi Kokkosta.

Edellisen ottelun kooste ja haastattelut:
Kestääkö Jani Viljasen pää?

Tahko on luultavammin tutkinut videoita todella tarkkaan perjantaina ja pelaajien tulisi olla valmiimpia neljänteen kamppailuun. Hyvinkään Juha Puhtimäki jatkaa sisäpelissä siitä mihin on aikaisemmissa peleissä jäänyt. Miehellä viedään kahta pesänväliä ja Tahkolle siunaantuu hyvä määrä 3-tilanteita. Kotiutusosasto Hyvinkäällä on hieman ohut, joten ajolähtöjä on pakko saada Juha Korhoselle. Tahkon tulee olla henkisesti huomattavasti parempi kuin torstaina kolmannessa pelissä – ajatukset eivät saa karata mahdolliseen sunnuntain peliin.

Seinäjoki lähtee otteluun kovalla itseluottamuksella ja heille olisi tärkeää saada heti ottelun alusta kuskin paikka. Kokeneet pelaajat Hylkilän ja Vainionpään johdolla eivät jännitä mailan varressa ja Jukkis on takaisin tutussa vireessään. Sisäpelissä Seinäjoki saa varmasti tilanteita lyöjämiehille, mutta miten kestää ulkopeli? Jani Viljanen oli parantanut edellisessä ottelussa otteitaan lautasen ääressä ja hänen tulee jatkaa samaa virettä Pihkalan hornankattilassa. Jos Viljasen pää kestää, on JymyJussit lähellä siirtää ottelusarjan ratkaisun sunnuntaille.

Uskon, että Seinäjoen laajempi kotitusmateriaali siirtää ottelusarjan viidenteen ratkaisevaan peliin Ilkka Areenalle. Peli tänään JymyJusseille 0-1 (3-5, 4-4). Nordicbet tarjoaa JymyJussien suorasta  voitosta nättiä 3,20 kerrointa, joten suosittelen tarttumaan siihen.

Kuva: Juha Levonen