Alakanttiin kauden aloittanut Hyvinkää kohtaa Raahen

Juha Puhtimäki pelaa vahvaa kautta ja kuuluu Tahkon tärkeimpiin pelaajiin. Kuva: Jukka Rasimus/AOP

Pesäpallossa tapahtuu sunnuntaina, kun sekä miesten että naisten Superpesiksessä ja miesten Ykköspesiksessä pelataan runsaasti otteluja. Miehissä suurin mielenkiinto kohdistuu Hyvinkäälle, kun isäntäjoukkue Tahko saa vastaansa Pattijoen Urheilijat Raahesta, naisten puolella nähdään viime kauden finaaliuusinta kun Lapuan Virkiä emännöi Jyväskylän Kirittäriä.

Hyvinkää hakee nousua sarjataulukossa

Ailahtelevasti kautensa aloittanut ja etenkin sisäpelinsä kanssa tuskaillut Hyvinkään Tahko pääsee hyvään mittariin, kun Pattijoen Urheilijat saapuu Pihkalan pesispyhättöön. Raahe on yhdeksällä pisteellä sarjataulukossa sijalla seitsemän, Hyvinkää pisteen vähemmän keränneenä sijalla yhdeksän. Tasaisessa keskikastissa puhdas voitto olisi molemmille joukkueille äärimmäisen arvokas.

Isäntäjoukkueen alkukausi ei ole sujunut aivan odotetulla tavalla. Ongelmia on ollut etenkin sisäpelissä, jossa etutilanne on tuottanut suurta tuskaa. Pelinjohtaja Sami Sirviö teki vihdoin edelliseen Koskenkorva-otteluun odotetun muutoksen, kun heikosti vaihtajana suorittanut Riku Hokkanen siirrettin kakkoskärkeen ja Juha Korhonen tiputettiin numerolle kolme. Muutos tuotti tulosta ja joukkue tuntui saavan sisäpelin lukkoa auki luoden ottelussa 18 3-tilannetta.

Raahelta ei hirveästi odotettu ennen kautta, ja veikkasimme joukkueen kamppailevan viimeisestä pudotuspelipaikasta yhdessä Jyväskylän Kirin kanssa. Kapealla materiaalilla operoiva joukkue on toistaiseksi suoriutunut urakastaan varsin hyvin, ja voitot on napsittu niistä otteluista mitä on pitänytkin.

Raahen ulkopeli on toiminut varsin mallikkaasti tähän asti ja räpylä on niin sanotusti pettänyt vain Vimpeli-ottelussa, jossa ulkokentästä iskettiin kymmenen juoksua. Isäntien kapea sisäpelimateriaali on tähän mennessä jopa ylittänyt itsensä ja joukkueen pääkotiuttaja Antti Korhonen on ollut vahvassa vireessä iskien 14 juoksua ja yhden kunnarin. Taustatukea kuitenkin tarvittaisiin kipeästi, sillä vastuu on liiaksi leikkisän lempinimen omaavan Möykyn harteilla.

Ottelun avainkohdat

Asetelmat otteluun ovat selkeät. Hyvinkään ehdoton ase on huiman potentiaalin omaava sisäpeli, Raahe puolestaan elää ja kuolee Topi Kososen johtaman ulkopelin kanssa.

Mikäli Tahko onnistuu kiertämään Suomen parhaimpiin kuuluvan etukentän ja saa kovat lyönnit kohdilleen, on Raahella vaikea tehtävä edessään. Korhoselle ja Rantatorikalle pitää saada tilannetta, mutta samalla Tahko tarvitsee vielä viime kaudella Raahen paidassa pelanneen Marko Pelkosen heräämistä numerolla neljä, mikäli joukkue mielii nousta kamppailemaan runkosarjassa sijoista 4-6. Edelliskaudella 59 juoksua paukuttanut peluri on toistaiseksi onnistunut kotiuttamaan miehen vain neljä kertaa seitsemässä ottelussa.

Raahe puolestaan tulee luomaan riittävän määrän 3-tilanteita kärkipari Paavo Pelto-Timo Kallio aktiivisen pelin ja Jussi Kemilän pompun ansiosta, mutta onnistuuko Kosonen, Korhonen ja jokeripaidassa Jussi Markus lyömään miestä kotiin?

Tilannemäärä avaralla Pihkalan kentällä hyvässä pelikelissä tulee nousemaan isoksi, ja avainasemaan nousee kumpi onnistuu napsimaan tärkeitä takapaloja ja kumman takatilanne kestää paremmin.

• Kestääkö Raahen takatilanne?
• Miten Tahko onnistuu purkamaan etutilanteen?
• Riittääkö Raahella leveys sisäpelissä?

Ottelusta tulee viihdyttävä, emmekä yllättyisi mikäli ottelussa mentäisiin jatkopalloille. Veikkauksemme on, että Raahe hakee viime vuoden tapaan voiton Pihkalasta Supervuoron jälkeen paremman ulkopelinsä turvin. Jaksot ja voitto vieraille lukemin 1-2 (5-2, 2-3, 0-1).

Vedonlyönti

Edellisellä kierroksella nappasimme molemmat vedot kotiin, minkä myötä palautusprosentti on tällä kaudella 116,7. Tänään lähdemme hakemaan kolmea osumaa miesten Superpesiksestä.

Raahe ML, 2.85. 2 yks.
Hyvinkää-Raahe yli 11.5 juoksua, 1.75. 4 yks.
Kouvola-Kankaanpää yli 13.5 juoksua, 1.92. 3 yks.

Screenshot 2015-05-31 13.49.28

Kohteet ja kertoimet on poimittu NordicBet.com-sivustolta.