Pesäpallon Itä-Länsi varjovalinnat

Pesäpallon perinteinen Itä-Länsi tapahtuma pelataan tänä vuonna Seinäjoella 18.-20.7.2014 . Helpotamme miesten valitsijoiden Idän Eero Pitkäsen ja Lännen Jukka Peltoniemen töitä ja valitsimme pelaajat miesten arvo-otteluun.

Itä

1. Niko Korhonen, Sotkamo, 3-polttaja
– Tuulennopea Korhonen ei ole aivan yltänyt hänelle asetettujen odotusten tasolle, mutta kelpuutamme hänet silti mukaan; monikäyttöinen pelaaja, joka löytyy tuotujen juoksujen tilastoista sijalta 5. Myös Mikko Kemppainen Joensuusta on tyrkyllä tälle pelipaikalle.

2. Antti Hartikainen, Sotkamo, 3-vahti
– Vähän sama tarina Korhosen kanssa. Ulkopelissä kuitenkin Suomen parhaimpia linjamiehiä ja sisällä varma vaihtolyöjä. Tälle tontille tyrkyllä myös Joensuun Tuomas Jussila. Pelaa vaihtotilanteet takalukijana. Takatilanteessa Suomen paras 3-vahti.

3. Roope Korhonen, Sotkamo, 3-koppari
– Toni Kohosen ohella varmin valinta. Oman pelipaikkansa kiistaton kuningas ja sisäpelissä Suomen kovimpia kotiuttajia.

4. Toni Kohonen, Sotkamo, Lukkari
– Legenda ja kuningas. Ikää tulee lisää, mutta on kuin hyvä viini; paranee vanhetessaan. Suomen älykkäimpiä pelaajia ja ei tee koskaan vääriä valintoja lautasen ääressä eikä mailan varressa.

5. Anssi Lammila, Kouvola, 2-vahti
– Kouvolan Rainman. Kärkilyöntitilaston seiska, ulkopelissä johtaa kokemuksellaa Koplan nuorta palettia. Pystyy pelaamaan lähes paikkaa kuin paikkaa.

6. Immo Rautiainen, Sotkamo, 2-polttaja
– Sotkamon pelin näkymätön sielu. Ulkokentällä Suomen paras välimies. Sisällä pystyy etenemään, vaihtamaan ja kotiuttamaan. Alkukauden sykähdyttävin hetki löytyy alla olevalta videolta. Pelaa vaihtotilanteet etulukijana ja on siinä Suomen paras.

7. Sasu Toikka, Kouvola Sieppari
– Etukentän eliittiin noussut Toikka on Lammilan ohella yksi syy siihen, miksi Kouvola löytyy sarjataulukon sijalta kahdeksan. Harvoja oikeita etupelaajia koko valtakunnassa.

8. Sami Partanen, Kitee, 1-vahti
– Kuin Kohonen, paranee vanhetessaan. Tuntee pelaajat kuin omat taskunsa ja paikkaa itseluottamuksella fysiikan mahdolliset puutteet. Mailan varressa edelleen käyttökelpoinen kaveri.

9. Jussi Hurskainen, Kitee, 2-koppari
– Suomen parhaimpia koppareita. Hyvä fysiikka ja loistava pelinlukutaito ja pelirohkeus nostavat hänet varmaksi Itä-Länsi -pelaajaksi. Sisällä pystyy sekä kotiuttamaan että etenemään.

10. Juha Niemi, Joensuu
– Kun Niemi lyö, pallo saa kyytiä ja heikompaa hirvittää. Itseoikeutetusti idän joukkueen jokerikotiuttaja.

11. Ville Posti, Kitee
– Loistavan alkukauden pelannut Posti saa kunnian edustaa itää. Nopeat jalat ja hyvä pomppu ja pystäri tekevät hänestä loistavan 1-tilanteen purkajan. Ei kuitenkaan mahdu ulkokentälle kovassa seurassa.

12. Jani Komulainen, Sotkamo
– Vaihtolyöntispesialisti nousee esiin silloin, kun häntä eniten kaivataan. Hartikaisen ja N. Korhosen hakiessa virettään Komulainen on pitänyt ajoittain yksin Sotkamon sisäpeliä pystyssä. Kärkilyöntitilaston kakkonen.

13. Tuomas Jussila, Joensuu
– On vakiinnuttanut asemansa Suomen huippupelaajana. Pystyy etenemään ja vaihtamaan, loistava vaihtoehto myös ulkopeliin Niko Korhosen tai Anssi Lammilan pelipaikalle.

Idän joukkueen ydin perustuu pitkälti Superpesistä johtavan Sotkamon Jymyn runkopelaajiin. Tämä ei ole toisaalta mikään uusi juttu, koska näin Idän joukkue on rakennettu jo lähes viimeiset 20 vuotta. Alkukaudesta hyvässä vireessä ollut Toni Kohonen pelaa jo 18. Itä-Läntensä ja joukkueen ainoa ensikertalainen on Kiteen Ville Posti. Idän puolelta Jyväskylä ei saa valitettavasti edustajaa tämän vuoden arvo-otteluun. Sotkamon Immo Rautiainen pääsee jo pelkästään Vimpeli-pelin näytöillä arvo-otteluun.

Alkukauden huikein suoritus, Immo Rautiainen, Sotkamo:

Bubbling under:

Toni Laakso, Kitee, Juho Hacklin, Kouvola, Kosti Rautiainen, Sotkamo, Niilo Piiponniemi, Sotkamo, Jukka Latvala, Kitee, Atte Vatanen, Kiri, Mikko Kemppainen, Joensuu, Tommi Mäentausta, Kouvola.

Kiteen Ville Posti tekee arvokisadebyyttinsä. Kuva: Juha Levonen

Kiteen Ville Posti tekee arvokisadebyyttinsä. Kuva: Juha Levonen

Länsi

1. Mikko Kanala, Vimpeli, 3-vahti
– Ottanut ison roolin onnistuneesti haltuunsa. Tuotujen tilastoissa kolmonen, kärkilyöntitilaston ykkönen huikealla onnistumisprosentilla 80.

2. Sami Haapakoski, Vimpeli, 2-polttaja
– Mitäpä tästä kaverista voisi enää sanoa, kaikki ylisanat on käytetty. Legenda jo nyt. Sopeutunut numerolle kolme todella hyvin, johtava 2-polttaja.

3. Henri Puputti, Vimpeli, 3-koppari
– Suomen parhaimpia pelaajia ja ärsyttävimpiä persoonia vastustajien mielestä. Miksikö? Koska Puputti tekee lähes mitä tahtoo ja yleensä vielä onnistuu siinä. Sopeutunut kotiuttajan rooliin todella hyvin. Vaatii kanssapelaajiltaan yhtä paljon kuin itseltään, kuten muuan Toni Kohonen.

4. Marko Pelkonen, Raahe, 3-polttaja
– Pelkonen on Superpesiksen vaarallisimpia lyöjiä tällä hetkellä. Jatkuva läpilyöntiuhka pitää ulkokentät varpaillaan. Lyöjätilaston vitonen.

5. Juha Korhonen, Hyvinkää 2-vahti
– Okei, pahat kielet ovat puhuneet Korhosen asenneongelmista alkukauden aikana. On silti parhaimpia 2-vahteja ja vaarallisimpia lyöjiä, menee vanhoilla näytöillä.

6. Joonas Eirola, Seinäjoki, 1-vahti
– Antti Kuusiston pelaamisen epävarmuuden takia mukaan. Toinen vaihtoehto Hyvinkään Lauri Vierimaa.

7. Topi Kosonen, Raahe, Lukkari
– Kun Kohonen joskus lopettaa uransa, Suomen kiistaton ykköslukkari. Valtakunnan paras lukkari hakemaan pieniä, sisällä kovalla prosentilla hoitelee 1-tilannetta. Raahen tärkein yksittäinen pelaaja.

8. Antti Pukkinen, Koskenkorva, 2-koppari
– Heitimme epäilyksen varjon Pukkisen ylle ennen kauden alkua. Mies ei ole puheita kuunnellut, vaan on ollut loistava alkukaudella. Pomppukone Koskenkorvalta. Kykenee lyömään myös aidan läpi. Ulkona menneiden vuosien epävarmuus on tiessään, lieköhän hyvin sujunut sisäpeli nostanut ulkopelissä itseluottamusta?

9. Matias Rinta-aho, Vimpeli, sieppari
– Noussut jopa Vimpelin ykköskotiuttajan asemaan. Perusvarma sieppari, tosin pelannut myös kopparina tällä kaudella. Siepparin tontille tyrkyllä myös seurakaveri Tuomo Lönnmark. On myös mahdollista, että isäntäkaupungin Mikko Vainionpää valitaan sieppariksi.

10. Jere Dahlström, Koskenkorva
– ”Jere lyö, muut juoksevat”. Lyöjätilaston ykkönen, Koskenkorvan tärkein pelaaja. Leppoisa, laiskanoloinen lyöjäjokeri on paukutellut yli kolme juoksua per peli tällä kaudella ja on kiistatta mukana joukkueessa.

11. J-P Vainionpää, Seinäjoki
– Mikko Kuosmasen sanoja lainatakseni, on yksi niistä harvoista pelaajista, jotka kykenevät henkilökohtaisella panoksellaan varastamaan jaksoja joukkueelleen. Lyöjätilaston kolmonen.

12. Jouni Koskela, Koskenkorva
– Tullut puskista pesisväen tietoisuuteen. Jokerikortti valinnoissamme, löytänyt hyvää kentällemenovirettä suven edetessä.

13. Teemu Isoketo, Vimpeli
– Pelaa yksinkertaisen tehokasta peliä. Lyö riittävän lyönnin kentällemenoon ja menee todella liukkaasti pesänvälejä. Etenijätilaston nelonen, vaikka pelannut 2-3 ottelua vähemmän kuin muut. Superin varmimpia kentällemenijöitä.

Lännen peli taas perustuu vähemmän yllättäen Vimpelin kärkeen ja lyöjäjokerien iskuvoimaan. Etukenttä on hienoinen kysymysmerkki ja me luotamme siinä kotikentällä pelaavaan Joonas Eirolaan ja alkukauden Vimpelin siepparina pelanneeseen Matias Rinta-ahoon. Alajärven Aki Orava ei ole esittänyt alkukaudesta Itä-Länsi-tason otteita ja Vimpelin Antti Kuusisto olisi potentiaalinen etukenttäpelaaja, mutta hän huilannee viikonlopun pitkän sairastumisen takia. Länsi esittelee Seinäjoella peräti kolme ensikertalaista, kun Koskenkorvalla hienon alkukauden pelanneet Antti Pukkinen ja Jouni Koskela sekä Vimpelin  Rinta-aho saavat tulikasteensa Itä-Lännessä. Lännen puolelta ilman arvo-ottelu valintaa jäävät Kankaanpään ja Alajärven pelaajat.

Bubbling under:

Mikko Haukkala, Koskenkorva, Janne Mäkelä, Vimpeli, Ilari Siutla, Seinäjoki, Juha Puhtimäki, Hyvinkää, Antti Kuusisto, Vimpeli, Henri Pulkkinen, Kankaanpää.

Raahen lukkari Topi "Kuiva rällä" Kosonen yrittää syöttää Idän nurin. Kuva: SuperJymy

Raahen lukkari Topi ”Kuiva rällä” Kosonen yrittää syöttää Idän nurin. Kuva: SuperJymy