Pesiskesän alkukauden topit ja flopit – Tahko ja Kiri kärkisijoilla

Pesäpallokausi on jo pitkällä ja tänään tiistaina miesten Superpesis palaa pieneltä juhannustauolta kuuden ottelun voimin. Nelonen Pro ja Ruutu näyttää tänään alkukaudesta huikeassa vireessä olleen Seinäjoen ja Joensuun välisen kamppailun klo 17.45 alkaen.

Listasimme alkukauden topit ja flopit, joihin pääset käsiksi alapuolelta.

Flopit:

3. Akilleen kantapäät

Alajärven lukkari Janne Kivipelto ja Kouvolan vastaavalla pelipaikalla pelaava Toni Laakso loukkasivat molemmat alkukaudesta akilleen kantapäänsä ja ovat poissa tositoimista koko loppukauden. Alajärven kausi alkaa olla valitettavasti paketissa Superin kärkilukkari Kivipellon loukkaantumisen takia, eikä kokenut Riku Rantanen pysty nostamaan joukkuetta mitalipeleihin. Laakson loukkaantuminen vaikuttaa ehkä enemmän Kouvolan pelaamiseen kuin Kivipellon poissaolo Alajärveen. Joni Rytkösen syöttö ei pysy lavalla, ja vaikka Jesse Eskelinen on kelpo syöttelijä, ei hän korvaa Laaksoa millään mailan varressa.

2. Niko Korhonen

Täksi kaudeksi Sotkamossa numerolle yksi vaihdettu  ja viime kausina Superin kärkipelaajiin noussut Niko Korhonen on ollut vain varjo entisestään.  Tiedä sitten, ovatko siviilissä tapahtuneet positiiviset muutokset sekoittaneet nuoren pelaajan päätä vai mitä, mutta Gorba on tuskaillut koko alkukauden. Kärkilyöntiprosentti näyttää 13 ottelun jälkeen vain lukemaa 58 kun se viime kauden runkosarjassa oli 68. Lisäksi mukaan mahtuu iso kasa etenemisvirheitä ja huonoja ratkaisuja mailassa.

1. Jyväskylän Kiri

Viime kauden nelonen Kiri lähti kauteen kovin odotuksin, vaikka lyöjätykki Hannu Kiukkonen ripustikin piikkarit naulaan. Jyväskyläläisten kausi on ollut kaikkea muuta kuin odotusten mukainen. Pelinjohtajaksi palkattu Pete Kaijansinkko jätti joukkueen ennen juhannustaukoa ja nyt vanhat ketut Juhani Lehtimäki ja Paavo Hämäläinen pyrkivät kääntämään Kirin kurssin. Jyväskyläläisten onneksi eroa säälipleijeripaikkaan on vain viisi pistettä, kiitos juuri ennen taukoa Kankaanpäässä tulleen äärimmäisen arvokkaan 0–2-vierasvoiton.

Topit:

3. Uudet pallot

Karua pudottaa sarjanousija Oulu listoilta, mutta oululaisten materiaali on osoittautunut odotetun laadukkaaksi. Kolmantena listallemme nousevat uudet pallot! Aiempina vuosina joukkueet ovat tuskailleet Karhun kuulien kanssa, mutta tämän vuoden erä on ollut huomattavasti parempi. Pallot kestävät yli 10 lyöntiä ja tämä näkyy myös positiivisesti juoksumäärissä.

2. Jukka-Pekka Vainionpää

Seinäjoki tuomittiin ennen kautta pohjamutiin, mutta varsinkin yksi mies oli tästä eri mieltä. Seinäjoki on kerännyt jo 20 pistettä ja on taistelemassa pudotuspelipaikasta. Tästä saadaan kiittää lyöjämörkö Jukka-Pekka Vainionpäätä, joka on lyönyt jo 59 juoksua 14 ottelussa. Seinäjoki on lyönyt 113 juoksua, joten Jukkiksen arvo on joukkueelle uskomattoman tärkeä.

1. Hyvinkään Tahko

Tahko menetti talvella muun muassa kärkipelaajat Valentin Ikosen ja Marko Pelkosen, mutta joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta 4. Sami Sirviön rohkea sisäpeli tuo tulosta, kun Juha Puhtimäki ja uransa parasta kesää pelaava Teemu Nikkanen ovat olleet vastustamattomia vastustajien ulkokentille. Roni Wahl lunastaa lupauksia ja lyöjäjokerit Juha Korhonen ja Ville Kero lyövät miestä kotiin hyvillä prosenteilla. Kaikkien aikojen kunnaritilaston kärkeen noussut Korhonen on löytänyt vireen salmiakkipaidassa ja on lyöjätilastossa sijalla 9. Tahkolla on ollut tunnetusti vaikeuksia alkukaudesta, mutta nyt joukkue on ollut iskussa heti ensimmäisistä otteluista alkaen ja tämä voi kantaa tällä kaudella vielä pitkälle.

Kansikuva: Jukka Rasimus / AOP