Raahe jatkaa voittokulkuaan – nappaa tuotepalkinto!

Pesiskentillä vietetään sunnuntaina vilkasta päivää, kun miesten Superpesiksessä pelataan viisi, naisten puolella yksi ja miesten Ykköspesiksessäkin kolme ottelua. Myös Suomensarjassa pelataan, mutta kiinnitetään fokus korkeimmille sarjatasoille.

Tulikuuma Raahe Kiteen vieraaksi

Ehkäpä kierroksen isoin yllätys kerrointen puolesta on Raahen altavastaaja-asema Kiteen vieraana. Totta on, että Kitee on ollut pattijokelaisille vaikea vastustaja tällä kaudella voittaen kaksi edellistä kohtaamista, mutta paljon on muuttunut joukkueiden edellisen, kesäkuisen kohtaamisen jälkeen.

Raahe purjehtii neljän ottelun voittoputkessa ja on kaatanut matkallaan kaksi sarjan kärkijoukkuetta, Vimpelin ja Sotkamon. Suorituksen arvoa nostaa se, että molemmat ennakkosuosikit kaatuivat jaksoin 2-0.

Kitee on ongelmissa. Pudotuspelipaikka on karkaamassa, eikä tilannetta helpottanut lauantain niukka vierastappio Kouvolalle. Matka pudotuspeliviivaan kasvoi viiteen pisteeseen, ja tämän lisäksi Kitee on pelannut ottelun kilpakumppaneitaan enemmän kun runkosarjaa on jäljellä 4-5 ottelua. Joukkueen ongelmat ovat kulminoituneet kotiutuksiin, joissa Kitee on onnistunut 17 kertaa 50 yrityksestä viimeiseen neljään peliin. Kotona Kitee on onnistunut selvästi paremmin, mutta epäilemme Raahen hirmuvireisen Topi Kososen vaikeuttavan sarkaa huomattavasti.

Raahe on vienyt kahdessa edellisessä vierasottelussaan 3-tilanteet ja kotiutuskaksikko Antti Korhonen-Kosonen on kovassa vireessä. Kaksikon johdolla näyttääkin siltä, että vuodesta toiseen tiensä pudotuspeleihin kairaava Raahe lunastaa jälleen kerran paikan auringossa, eikä pudotuspelien kotietukaan ole kuin kolmen pisteen päässä.

Uskomme Raahen voittavan tänään Kiteen joko suoraan tai jatkopalloilla, ja kun Raahen voitosta jatkopallot mukaanlukien tarjotaan kerrointa 2.25, emme voi tätä ohittaa.

Muut ottelut

Vimpeli-Jyväskylä, klo 13.00

Vimpeli kohtaa kotonaan Saarikentällä jo klo 13 alkavassa ottelussa vaikeuksien keskellä painivan Jyväskylän, jolle ei pisteitä ottelusta uskalla odottaa. Aurinkoinen keli ja viileävetinen Savonjoki lupailevat runsasjuoksuista peliä, ja uskomme isäntien nappaavan puhtaan 2-0 voiton. Huomionarvoista ottelussa on Jyväskylän Perttu Hautalan paluu entiselle kotikentälleen ja Kirin nuoren Aleksi Aholan uran toinen Superpesisottelu. Kiriltä sivussa ovat edelleen Kimmo Carlsson ja Pasi Rajala. 

Sotkamo-Alajärvi

En usko millään siihen, että Sotkamo häviäisi kahta ottelua putkeen kotonaan. Alajärveltä puuttuu Petrus Puputti, joten Ankkureiden kärki on hyvin kapea. Jymy jyllää puhtaaseen voittoon, mutta tuskin ottelussa murskalukemia nähdään.

Seinäjoki-Hyvinkää

Kierroksen panoksellisin ottelu. Molemmat joukkueet haluavat kasvattaa eroa pudotuspeliviivaan ja pitää haaveet runkosarjan neljännestä sijasta henigssä. Molemmille osapuolille kelpaa vain puhdas voitto, mutta uskomme kovavireisen Hyvinkään hakevan tänään vierasvoiton joko suoraan tai jatkopalloilla. Juoksuja lienee luvassa kahden haavoittuvaista ulkopeliä pelaavaan, kovalyöntisen joukkueen kohdatessa toisensa.

Kankaanpää-Koskenkorva

Jumbofinaalissa kaksi surkeassa ulkopelivireessä olevaa joukkuetta kohtaavat toisensa. Joukkueet hakevat keskinäisiä asetelmia karsintapelejä ajatellen, joten latausta ei ottelusta puutu. Kankaanpään ulkokentästä iskettiin edellisessä ottelussa peräti 35 juoksua, joten on mielenkiintoista nähdä miten nuori porukka on itsensä koonnut. Koskenkorvalla on laajempi ja lyöntivoimaisempi joukkue, joten kallistumme vieraiden voittoon. Emmekä pitäisi ihmeenä, jos ottelussa nähdään parisenkymmentäkin juoksua.

Vetovalinnat

Raahe, ML. 2.25. ***
Koskenkorva, ML. 1.50. **

Vimpeli-Jyväskylä yli 14.5 juoksua, 1.85. *
Kankaanpää-Koskenkorva yli 12.5 juoksua, 1.85 *

Kertoimet on napattu NordicBetin sivustolta.

Lippistä jakoon!

Nappaa sunnuntain pesiskierrokselta kaikki sarjat ja ottelut mukaanlukien eniten osuneita pelejä, postita meille kuvakaappaus voittaneesta vetotositteesta osoitteeseen [email protected] otsikolla ’Pesiskierros’. Lähetämme etevimmälle vetoeinarille palkinnoksi Faneille.comin lippiksen. Minimipanosta ei ole ja kokonaiskertoimella on väliä vasta mahdollisessa tasatilanteessa, joten ei muuta kuin sarjat syyniin ja rekkaa kehiin!

Kaikki vetomuodot hyväksytään, joten voit lyödä vaikka kaikki 14 ottelua lapulle 12 fold-järjestelmänä. Pääasia on, että vetotositteessa on vähintään yksi voittava yhdistelmä.

1. Vain NordicBetillä lyödyt tositteet mukana kisassa.
2. Vetolapun on oltava voittava vetolappu.
3. Kaikki vetomuodot hyväksytään, kaikki tarjolla olevat sarjat kelpaavat mukaan.
4. Mikäli kahdella tai useammalla on sama kappalemäärä osumia, korkeampi kerroin voittavassa vedossa ratkaisee.
4. Lähetä kuvakaappaus voittavasta tositteestasi osoitteeseen [email protected] maanantaihin klo 12.00 mennessä.
5. Pidätämme oikeuden muutoksiin, mikäli olemme sattuneet sössimään jotain.
6. Päivitys, vain pesäpallokohteet kelpaavat mukaan! (Ks. kohta 5)