Superpesiksen viikkokatsaus: Kouvola ja Alajärvi suurimmat yllättäjät

Runkosarjaa on alkavan viikonlopun jälkeen pelattu kolmannes, ja on aika pikakelata kulunut kausi pakettiin. Mitkä joukkueet ovat onnistuneet, mitkä epäonnistuneet? Ketkä pelaajat löytävät tiensä Faneille.comin alkukauden joukkueeseen?

Pirteä Kouvola

Kouvolan Pallonlyöjät on aloittanut kautensa todella vahvasti. Kotikentällään voittamaton Kopla löytyy sarjataulukosta peräti kolmannelta sijalta. Joukkueen odotettiin parantavan viime vuodesta, mutta tuskin kukaan olisi uskonut kouvolalaisten majailevan tässä vaiheessa näinkin korkealla. Takaa löytyy tässä vaiheessa niin Joensuu (ottelu vähemmän pelattuna), Hyvinkää kuin Seinäjokikin. Kaiken hyvän lisäksi Kopla on kohdannut ennakkoon kovemmiksi ajatelluista joukkueista Sotkamon, Vimpelin, Hyvinkään ja JymyJussit.

Keltamustien onnistuneen alkukauden takeena on ollut viihdyttävä ja tehokas sisäpeli. Kahdella kärjellä tehokkaasti peliä pyörittänyt joukkue on lyönyt sarjan toiseksi eniten juoksuja (71) ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Esimerkiksi kakkoskärjessä Matti Saukko on kirjannut jo nyt 10 tuotua juoksua.

Suurin onnistuja ja Kouvolan kovan vireen takuumies on ollut vasurikotiuttaja Ossi Meriläinen. Viime kaudella 48 juoksua iskenyt Meriläinen on lyönyt jo nyt puolet koko viime kauden saldostaan ja 29 lyötyä kihausta oikeuttaa lyöjätilastossa neljänteen sijaan. Takana ovat muun muassa Jere Dahlström ja Juha Niemi.

Kesäkuun viidestä ottelustaan Kouvola pelaa vieraissa peräti neljä, ja mikäli joukkue onnistuu säilyttämään alkukauden vireen, ilmoittautuu joukkue kamppailemaan tosissaan jopa pudotuspelien kotiedusta. Kuudenneksi kausiennakossamme sijoittamammalle joukkueelle neljän parhaan joukkoon pääseminen olisi erinomainen suoritus!

Erityismaininta myönnetään tässä vaiheessa kautta Kouvolan innovatiivista, rohkeaa ja värikästä mainontaa tuottavalle mediatiimille, joka on tuonut ideoillaan (Muilutus ja Housut kastuu) väriä muuten niin harmaaseen pesäpallon markkinointiviestintään. Tehty työ on konkretisoitunut lehtereillä: viiden ensimmäisen kotiottelun yleisökeskiarvo on komea 1643!

Alajärven Puputti ja Mikkolanaho kauden yllättäjät

Kauden toinen positiivinen yllätys tulee Järviseudulta, kun Vimpelin farmijoukkueeksikin leimaamamme Alajärven Ankkurit on näyttänyt sanoillemme pitkää nenää. Kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta vain kaksi pistettä kerännyt Ankkurit on napsinut heikon alun jälkeen pisteitä viidestä viimeisimmästä ottelusta (3 voittoa, 2 tappiota), ja joukkueen onnistui kaataa kotonaan sekä Joensuu että Jyväskylä. 11 pistettä oikeuttaa tällä hetkellä yhdeksänteen sijaan, mitä voidaan pitää loistavana suorituksena.

Alajärvi on ulosmitannut kapeasta materiaalistaan kaiken mahdollisen irti. Ykköskärki on onnistunut erinomaisesti debyyttikauttaan pelaavan Petrus Puputin johdolla. Puputti onkin nähdyillä otteilla papereissamme matkalla kohti vuoden tulokkaan titteliä. Mies menee kentälle todella monipuolisilla lyönneille, jotka on vastustajien todella vaikea lukea pois. Lopusta on pitänyt huolen lyöjätilastoa 31 lyödyllä juoksulla sensaatiomaisesti johtava Sami Mikkolanaho. Meneillään olevan viiden ottelun pisteputken aikana jokeri on lyönyt 22 (!) juoksua 34 yrityksellä.

Täytyy myöntää, että Alajärven vahva vire on yllättänyt täysin. Hienoa työtä, Ankkurit!

Koskenkorvan ja Seinäjoen via dolorosa

Alkukauden positiivisten yllätysten vastapainoksi Koskenkorva ja Seinäjoki ovat olleet alkukaudesta rajuja pettymyksiä. Koskenkorva on yhdeksän pelin jälkeen edelleen nollilla, eikä välitöntä helpotusta ole luvassa. Tomi Niskasen miehistö ei ole saanut peliään rullaamaan, ja pudotuspeliviiva on karkaamassa jo tässä vaiheessa kautta. Ulkopelissä tulee liikaa helppoja virheitä, samoin kuin sisäpelissä.

Seinäjokea povasimme välieriin, mutta lukkari Ville Viidan loukkaantuminen on jättänyt joukkueen ikävään rakoon. Jussien ulkopelin taso on romahtanut ja joukkue on päästänyt eniten juoksuja koko sarjassa, lähes kymmenen per ottelu.

Antti Toivolan syöttäessä joukkue on hävinnyt neljä perättäistä ottelua voittamatta jaksoakaan. JymyJussien onni on, että tasaisessa keskikastissa kuusi joukkuetta on kolmen pisteen sisällä. Kautta on vielä reilusti jäljellä, mutta mikäli seinäjokelaiset haluavat välttää sijat 7-8, on joukkueen tehtävä pikainen ryhtiliike ulkopelin suhteen.

Alkukauden joukkue

1. Teemu Isoketo 3v, Vimpeli
2. Niko Korhonen 3p, Sotkamo
3. Sami Haapakoski 2v, Vimpeli
4. Henri Puputti 3k, Vimpeli
5. Toni Kohonen l, Sotkamo
6. Antti Korhonen s, Raahe
7. Ville Posti 2k, Kitee
8. Tuomas Jussila 2p, Joensuu
9. Sasu Toikka 1v, Kouvola
10. Sami Mikkolanaho, Alajärvi
11. Toni Laakso, Kitee
12. Lauri Kaartokallio, Kankaanpää

Kunniamaininnat: Immo Rautiainen 2p, Sotkamo; Petrus Puputti s, Alajärvi; Veli-Pekka Yli-Hirvelä 3k, Seinäjoki; Ossi Meriläinen, Kouvola; Mikko Kanala 3p, Vimpeli; Ilkka Ylitalo, jokeri, Kiri; Hannu Kiukkonen, jokeri, Kiri; Henri Pulkkinen, 2k, Kankaanpää; Matti Latvala, 2v, Kouvola.