Superpesisennakko: Alajärvi – Kankaanpää

Lauantain ainoassa Superpesis-ottelussa kohtaavat sarjataulukon häntä Alajärven Ankkurit ja sijalla 10. majaileva Kankaanpään Maila.

Asetelma

Alajärvi nappasi kauden toisen voittonsa edellisellä kierroksella Kouvolan Pallonlyöjistä. Tuota ennen Matti Iivarisen miehistö oli hävinnyt peräti 10 ottelua joko lukemin 0-1 tai 1-2, joten voi vain kuvitella, millainen merkitys tuolla voitolla nuorelle miehistölle oli. Jos jostain, niin kotivoitosta päävastustaja Kouvolaa vastaan Ankkurit saavat lisävirtaa. Runkosarja on karvan verran yli puolenvälin ja matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on 12 pistettä. Kuitenkin, ottamalla ensin kolme pistettä Kankaanpäästä ja seuraavasta ottelusta Jyväskylää vastaan taas täydet kolme pistettä, tuo ero voi puolittua ja loppukaudesta tulisi hyvinkin mielenkiintoinen. Selvää kuitenkin on, että tappioon ei ole enää varaa.

Kankaanpää puolestaan on jatkanut tasaisia otteitaan ja ottanut kolme voittoa viimeisestä viidestä ottelustaan. Alla kuitenkin on puhdas kotitappio Koskenkorvan Urheilijoille ottelussa, jossa KaMa ei lyönyt juoksun juoksua. Kankaanpään olisi tärkeää ottaa tänään kolme pistettä, jotta ero pudotuspelipaikkaan ei kasvaisi liian isoksi.

Satakuntalaiset ovat vieneet kauden molemmat aiemmat kohtaamiset supervuoroparin jälkeen, ja tasaista on luvassa myös tänään.

Ottelun ratkaisutekijät

Alajärvi on muuttanut paljon sisäpelijärjestystään tappioiden johdosta. Pelinjohtaja Iivarinen istui jopa yhden ottelun katsomossa, kun Keijo Pesu toimi viuhkamiehenä. Kahdessa edellisessä ottelussa Iivarinen on kuitenkin ollut jälleen Alajärven laikoissa. Alkukaudesta Ankkurien kotiuttajantehtäviin kuviteltu Itä-Länteen valittu Aki Orava on pudotettu vaihtotehtäviin, jotta joukkue saisi enemmän 3-tilanteita. Orava onkin alkanut heräilemään alkukauden koomasta ja antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittoon niin sisä- kuin ulkopelissä. Lyöjäjokeri Ismo Ankkuri heräilee myös pikku hiljaa, tästä osoituksena voitokkaassa Kouvola pelissä kolme lyötyä juoksua. Näiden kahden kaverin on onnistuttava tänäänkin, jos Ankkurit haluavat ottaa kotivoiton. Lisäksi Janne Kivipellon on parannettava otteita lautasen ääressä.

Jukka-Pekka Karttusen kankaanpääläisryhmä on pelannut kaudella ennakkoluulotonta peliä varsin nuorella ryhmällä. Kärkipelaajat ovat onnistuneet jopa yli omantasonsa ja nuoret pelaajat ovat saaneet pelata paineettomasti. Kärjessä pelaava B-juniori-ikäinen Topias Lilja on nuoresta iästään huolimatta ollut loistava ja tukea hänelle on antanut lukkari Ville-Veikko Olli, joka hänkin on B-juniori. Kankaanpäälle ottelusta riittäisi jopa yksi jaksokin, kun taas Ankkureiden olisi voitettava ottelu puhtaasti mielellään 2-0. Tämä sopii kankaanpääläisille hyvin ja uskon, että joukkue pysty voittamaan vähintään yhden jakson Kitrolla.

Vedonlyönti

Nordicbet tarjoaa illan otteluun Kankaanpäälle maukasta kerrointa. Lyödään KaMan voittoa kertoimella 4,35 sekä moneyline voittoa kertoimella 2,55. KaMa vie ottelun joko 0-1 tai 1-2, koska Ankkurien pää sulaa tänään.

Alajärvi-Kankaanpää 2 4,35 

Kankaanpää ML 2,55

Kuva: Juha Levonen