Superpesiksessä kevätkierroksen päätöskierros: Saarikentällä ennenaikaiset juhannuslöylyt!

Vimpelin Henri Puputti on hirmuvireessä. Kuva: Jukka Rasimus/AOP

Tiistaina pelataan miesten Superpesiksessä täysi ottelukierros, minkä myötä sarja jää lyhyelle juhannustauolle. Kierroksen jokaisessa otteluparissa riittää panoksia, mutta suurin mielenkiinto kohdistuu Vimpelin Saarikentälle Nelonen Pron TV-otteluun Vimpelin Veto-Joensuun Maila.

Vimpeli-Joensuu, Nelonen Pro klo 17.45

Sarjaa kahden pisteen turvin ennen ottelun vähemmän pelannutta Sotkamon Jymyä johtava Vimpelin Veto lähtee kierroksen ehdottomaan kärkikamppailuun Joensuun Mailaa vastaan suurena suosikkina. Saarikentän isännät ovat olleet tylyjä vierailleen tällä kaudella, sillä Veto on voittanut kaikki kuusi otteluaan voittaen jok’ikisen jakson. Myös juoksuero on murhaava: 80-25.

Veto oli edellisellä kierroksella jälleen kerran erittäin lähellä kaataa Sotkamon Jymyn, mutta lopulta Jani Komulaisen kumuralyönti supervuoroparissa ratkaisi voiton kainuulaisille jaksoin 1-0 (2-2, 1-1, 1-0). Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt tappioon, mutta samaan hengenvetoon oli tyytyväinen Vedon pelissä tapahtuneeseen kehitykseen verrattuna esimerkiksi edelliseen Sotkamo-tappioon Tampereella.

– Tänään kentällä oli nähtävissä paljon sellaisia asioita, joita me tarvitaan tässä meidän jutussa myös näitä suurimpia suosikkeja vastaan.

Sarjassa kolmantena oleva, neljän pisteeen päässä Vimpelistä majaileva Joensuu lähtee otteluun toisenlaisista lähtökohdista. Joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman taannoin sairaskohtauksen saanutta Sami Joukaista, mutta samalla joukkue on saanut kaivatut Lauri Kivisen ja Jonne Kemppaisen takaisin kokoonpanoon.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Veto oli kotikentällään 20.5. pelatussa ottelussa selkeästi parempi jaksoin 2-0 (8-4, 4-2). Viime kaudella joukkueiden välisten runkosarjakohtaamiset kirjattiin Vedolle voitoin 3-1 ja välierissä Vimpeli oli niin ikään parempi voitoin 3-1.

Veto vyöryy laajuuden turvin

Vaikka Joensuu on onnistunut nappaamaan viime kausien aikana yksittäisiä voittoja Saarikentältä mukaansa, uskomme että Sotkamo-tappion myötä nälkäisenä otteluun lähtevä Veto vie voiton. Veto oli ajoittain Sotkamoa parempi joukkue Hiukassa, mutta Teemu Isokedon puuttuminen keulasta ja typerät takapalot veivät sunnuntaina mahdollisuuden.

Mikäli Isoketo pelaa illalla, ja jopa vaikkei pelaisikaan, on Vedon sisäpelihurmos kotikentällään niin kovaa, ettei edes vahvana ulkopelijoukkueena tunnettu Joensuu kykene siihen vastaamaan.

Veto voittaa, jos joukkue ei sorru virheisiin sisäpelissä. Keulaa tekee riittävän määrän tilannetta, ja jokeripaidassa heränneen Mikko Rantalahden myötä isännät takovat riittävän määrän juoksuja taululle.

Joensuu voittaa, jos Isoketo ei pelaa ja joukkue onnistuu venymään äärimmilleen ulkopelissä. Lisäksi tökkineen sisäpelin on syytä asettua uomiinsa, mikäli Maila pisteitä mielii mukaansa.

Arviomme: Vimpelin hurja vire on liikaa, ja Joensuu joutuu aikaiseen juhannuslöylyyn. Voitto isännille jaksoin 2-0 (6-2, 5-3).

Muut ottelut:

Jyväskylä-Raahe

Sarjan suurimpiin piristysruiskeiin kuuluva Jyväskylän Kiri ja Raahe iskevät toistamiseen tällä kaudella yhteen. Kiri oli toukokuussa Hippoksella niukasti vahvempi jaksoin 1-0 (2-1, 3-3), ja tiukkaa on tulossa myös tänään. Kiri on ottelussa suosikki, mutta Raahe on napsinut tasaisesti pisteitä läpi kauden ja kykenee haastamaan ulkopelinsä ansiosta lähes joukkueen kuin joukkeen. Veikkaamme, että Jyväskylässä ratkaisua haetaan tiistaina pitkän kaavan kautta, ja lopulta isännät vievät voiton laajemman sisäpelimateriaalinsa turvin.

Seinäjoki-Sotkamo

Seinäjoella on tuoreessa muistissa Sotkamon edellinen vierailu kuluvan kuun toiselta päivältä, kun Jymy nousi toisella jaksolla neljän juoksun tappioasemasta tasoihin ja vei voiton jaksoin 0-1 (0-6, 8-8). Tänään vastaavaa vahinkoa tuskin pääsee tapahtumaan, ja vierasjoukkue Jymy jyllää suoran voiton jaksoin 2-0.

Kankaanpää-Koskenkorva

Illan jumbofinaalissa on jaossa tärkeitä pisteitä. Aletaan puhua niistä hetkistä kautta, että suora tappio tietää Koskenkorvalle pudotuspelihaaveiden lopullista hautaamista. Kossu pelaa ajoittain hyvää pesäpalloa, mutta kun pelaajien taso ei riitä, niin se ei riitä. Kankaanpää on suosikki, mutta vierailla on mahdollisuutensa. Juoksuja todennäköisesti nähdään paljon!

Kouvola-Alajärvi

Alajärvi on napsinut pisteitä kahdeksasta perättäisestä ottelusta. Vastaavaan suoritukseen ovat pystyneet tällä hetkellä vain Sotkamo (10 ottelua) ja Joensuu (8 ottelua). KSS Energia areenalla voittamaton Kouvola lähtee jatkamaan hyviä otteitaan ja on ottelussa ehdoton suosikki. Mutta Alajärvi on osoittanut, ettei se helpolla nahkaansa myy. Ankkurit tekevät myös ehkäpä vähiten virheitä tällä hetkellä, joten ainakin toisesta jaksosta tullee tiukka kamppailu. Ihmettelisin, jos Kopla ei nappaa täyttä pistepottia.

Hyvinkää-Kitee

Kotijoukkue tarvitsee kipeästi pisteitä tiukassa keskikastissa. Sarjataulukossa 10. sijalla oleva Hyvinkää on kuudennella sijalla olevaa Kiteetä vain neljä pistettä jäljessä, mutta tappio tänään ja ainakin pudotuspelien kotietu karkaa jopa tavoittamattoman kauas. Kitee on parantanut peliään odotetusti ja Jere Vikströmin tervehtyminen tuo lisää peluutusvaihtoehtoja kärkeen.

Kitee vei joukkueiden edellisen kohtaamisen Kiteen Rantakentällä jaksoin 2-0 (4-0, 8-4), eikä pohjoiskarjalaisten voitto olisi yllätys tänäänkään.

Vedonlyönti

Kesäkuu on ollut synkkä pesisvetojen osalta. Parhaimmillaan 120 % palautuksella pyöritetty toiminta on valahtanut jo lukemiin 104, joten nyt on aika ryhdistäytyä. Suurimmat sudenkuopat ovat olleet niin sanottujen varmojen tuplien iskeminen, jotka ovat ampuneet reisille pahemman kerran.

Tänään lähdetään hakemaan muutosta kolmen kohteen voimin. Vimpelin kerroin 1.85 on erittäin houkuttelevan kuuloinen, kuten myös vahvassa vireessä olevan Kiteen ML-kerroin 2.03. Kolmas kohde löytyy Kankaanpään ja Koskenkorvan yli 11.5 juoksusta kertoimella 2.10.

Vetovalinnat:

Vimpeli 1,85, 4 yks.
Kitee ML 2.03, 3 yks.
Kankaanpää-Koskenkorva over 11.5 juoksua, 2,10. 4 yks.

Kertoimet Nordicbetiltä ja kohteisiin pääset käsiksi täältä!